Marmara’nın En İyi Beş Kıyı Şehri

İstanbul ve çevresinde yaşayan insanların tatil için kendilerine gidecek yer arama derdine girmelerine gerek yok diyebiliriz. Marmara’da gidilebilecek birçok tatil yeri bulunmaktadır. Bu tatilleri bulundukları konumdan çok uzaklaşmadan yapabilmeleri mümkündür. Bölge içerisinde kısa tatil veya hafta sonu tatili yapılacak yerler oldukça fazladır. Keyifle hafta sonu kaçamağı yapabilirsiniz. Gelin hep birlikte Marmara’nın bu var olan, gidilebilecek olan kıyı bölgelerini inceleyelim.

Şile, İstanbul

Genel olarak İstanbulluların çok fazla tercih ettiği şehirlerden biridir. Özellikle balıkçı köyü diye bilinir. İstanbul’a bağlıdır ancak Karadeniz’e de kıyısı bulunmaktadır. Neredeyse her mevsim ayrı bir güzelliği vardır. Sahilinde yapacağınız yürüyüşlerin tadına doyamayacağınızın garantisini verebiliriz. Balık restoranları sizleri Şile’ye bağlayacak güzelliktedir. Şile’ye gittiğiniz zaman özellikle de Şile Kalesi’ne çıkmalısınız. Oradaki meşhur deniz fenerini görüp seyahatinizi öyle tamamlamalısınız. Seyahatiniz boyunca konaklamalarınızı butik otellerde veya pansiyonlarda gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca kendinize göre evler kiralayabilirsiniz.

Ağva, İstanbul

Ağva,  Şile’nin küçük bir köyüdür. Karadeniz’e kıyısı bulunmaktadır. Balıkçı köyü olarak bilinen küçük bir yerleşim yeridir. Ağva’nın içerisinde bulunan nehir her mevsim sizlere değişik güzellikler sunmaktadır. Nehirde kanoyla gezinti yapma imkânınız da vardır. Birbirinden güzel plajları olan Ağva, özellikle İstanbulluların ve aynı zamanda da diğer şehirlerde yaşayan insanların tercih ettiği önemli yerlerdendir. Ayrıca her bütçeye uygun konaklama imkânları mevcuttur. Seyahatinizi kendi imkânlarınıza göre şekillendirebilirsiniz.

Gemlik, Bursa

Bursa’nın en güzel ve en çok sevilen ilçelerinden biridir. Marmara bölgesinin tatil yapmak için tercih edilen yerlerinden biri olması onu oldukça meşhur yapmıştır. İznik Gölü ile Karsak Deresi’nin ortasında yer alan Gemlik, sizlere sunduğu doğal güzelliklerle oldukça etkileyicidir. Denize kıyısı olması nedeniyle de tercih sırasında başlarda gelmektedir. Ayrıca şehir içerisindeki kaplıcalarda da güzel zamanlar geçirebilirsiniz. Gemlik’e gittiğinizde dünyanın en büyük tarihi parklarından olan Arkeopark’ı mutlaka ziyaret ediniz.  Tatil yapmak için Gemlik’i tercih edecekseniz kendi bütçenize uygun konaklama imkânlarından da yararlanabilirsiniz. Gemlik, her açıdan oldukça verimli ve dolu dolu bir tatil yaşayacağınız şehirlerden biridir.

İğneada, Kırklareli

Kırklareli’nin ilçesinin bir köyüdür. Karadeniz’e kıyısı bulunmaktadır. Bölgenin önemli tatil yerlerinden biridir. Denizi doya doya yaşayabileceğiniz plajları bulunmaktadır. Aynı zamanda doğayla bir bütün olacağınız doğal güzellikleri mevcuttur. İğneada içerisinde Avrupa’nın en büyük Longoz ormanları yer almaktadır. Bu yönüyle de dikkat çekmektedir. Aynı zamanda bölge içerisinde çeşitli bitki örtüsünün ve ağaç türlerinin bulunması zengin bir ekosistem sunmaktadır. Etkileyici doğal alanlardan biridir.

Erdek, Balıkesir

Erdek, Balıkesir’e bağlı bir ilçedir. Marmara denizine kıyısının bulunması sebebiyle oldukça önemlidir. Körfezde yer almasından dolayı denizi oldukça temizdir. Erdek, küçük olduğu için de çok fazla tercih edilmektedir. Keyifli bir tatil için vazgeçilmez bir huzur sunmaktadır. Ayrıca şehir içerisinde yer alan plajlara gidip köylerini de keyifle gezebilirsiniz.  Erdek’te bulunan Kapıdağ Yarımadası’nı mutlaka ziyaret etmelisiniz. Aynı zamanda şehirdeki açık hava müzesi de ziyaret edebileceğiniz önemli yerlerden biridir. Erdek plajları sizlere güzel bir yaz tatili imkânı sunmaktadır. Konaklamanız için oldukça fazla seçenek vardır. Bütçenize göre dilediğiniz şekilde konaklayabilir; tatilinizi, seyahatinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.