Mersin’de Gezilecek Yerler: Mersin’de Nereye Gidilir?

Mersin, eski adıyla İçel olarak bilinen şehir, Türkiye’nin en kalabalık 10. şehridir ve büyükşehir statüsündedir. Akdeniz bölgesinde bulunan Mersin, Türkiye’nin güneyinde bulunan en büyük liman kentidir. Mersin’e komşu şehirler Adana, Antalya, Karaman, Niğde ve Konya’dır. Mersin konum olarak sahil kenti olması gezi planınızda deniz-kum-güneş üçlüsünü yapabileceğiniz ve aynı zamanda tarihi yerlerini de gezinize ekleyebileceğiniz yerlerdendir.

Öncelikle Mersin’in haritadaki konumuna baktıktan sonra Mersin’de gezilecek yerlere bakalım.

Mersin’de Gezilecek Yerler

Mersin’de nereye gidilir, nereleri gezebilirim diye düşünüyor olabilirsiniz. Bizler de bu yüzden Mersin’de gezilecek yerleri derledik. O zaman başlayalım.

Yerköprü Şelalesi

previous arrow
next arrow
Slider

Mersin’in Mut ilçesinde yer alan ender doğal güzelliktir. 2011 yılında tabiat anıtı olarak tescillenen doğal güzellik adeta kartpostal görüntüsüyle sizleri büyüleyebilir. Yerköprü şelalesi Mut ilçesine yaklaşık 35 km uzaklıktadır. Manzarası ve atmosferi ile yerli ve yabancı turistleri hayran bırakıyor. Doğa ile iç içe bir gezi düşünüyorsanız tercih edebileceğiniz türden bir yer.

Adres: Mut Yerköprü Şelalesi Tabiat Anıtı, Evren, 33710 Mut/Mersin

Sunturas Şelalesi

previous arrow
next arrow
Slider

Mersin’e yaklaşık 35 km uzak olan Sunturas Şelalesi, Karadeniz havasını andıran atmosferiyle cennet diyebileceğiniz bir yer. Santa İras olarak da bilinen şelale, Mersinlilerin çoğu zaman tercih ettiği ve doğa ile iç içe oldukları bir yer olduğunu söylemeden geçemeyiz, Mersin planınıza burayı eklemeyi unutayın. Eğer mevsiminde giderseniz gezinizde mola verip kiraz, çınar, elma ve kızılcık ağaçlarının meyveleri ile de ağzınızı tatlandırabilirsiniz.

Adres: Çağlarca, 33250 Toroslar/Mersin

Mersin Arkeoloji Müzesi

previous arrow
next arrow
Slider

Mersin’deki en büyük müzedir. Arkeoloji müzesi olarak kurulmuş olmasına rağmen müzenin etnografya bölümü de vardır. İki katlı olan bu müzede teşhir salonları, konferans salonu, turistik eşyaların satıldığı satış reyonu ve çocuk oyun odası da bulunmaktadır. Mersin tarihi Bakır Çağı’na uzandığı için önemli antik eserlerin dördü müzede sergilenmektedir. Bu eserler aynı zamanda UNESCO Dünya Mirası aday listesinde yer almaktadır. Etnografya bölümünde ise Yörük yaşantısına ait heykel ve sütun başlıklar bulunmaktadır.

Adres: Gazi, Adnan Menderes Blv. No:54, 33130 Akdeniz/Yenişehir/Mersin

Kızkalesi

previous arrow
next arrow
Slider

Mersin Erdemli ilçesinin önemli turizm merkezi olan Kızkalesi, Erdemli’ye 23, Mersin’e 60 km uzaklıktadır. Eski adı Korykos olan Kızkalesi, tarih içinde Selevkoslar, Romalılar, Selçuklular, Bizanslılar, Ermeniler, Karamanlılar ve son olarak Osmanlı hakimiyetin de kalmış bir yerleşim bölgesidir. Tarihi Kızkalesi’nde ören yerlerine, kiliselere, sarnıçlara, su kemerlerine, kaya mezarlarına, lahitlere ve taş döşemeli yollara çok fazla rastlayabilirsiniz. 2000 yılında yapılan nüfus sayımında yaklaşık 8000 kişinin yaşadığı bildirilmiş ama o zamandan bu zamana yaşayan olup olmadığına dair bir açıklama yoktur. Mersin’de gezilecek yerler listenize burayı mutlaka ekleyin.

Adres: Kızkalesi, 33790, Erdemli/Mersin

Alahan Manastırı

previous arrow
next arrow
Slider

Mersin’in Mut ilçesine bağlı kilise öreni olan manastır, ilçe merkezine 15 km uzaklıktadır ve Mersin’de gidilecek yerler arasındadır. Hz. İsa’nın havarilerinden Tarsuslu Pavlus ve Hristiyanlığın öncülerinden olduğu bilinen Barnabes’in burada yaşadığı söylenmektedir. Alahan Manastırı da Hristiyanlık dinine bağlı olarak ibadetlerin yapıldığı tapınak olduğu anlaşılmaktadır. Manastır içerisinde bulunan Alahan Manastırı 2000 yılında Dünya Kültür Mirası aday listesine eklenmiş ve Türkiye listesinin 12. sırasında bulunmaktadır.

Adres: Geçimli, 33600, Mut/Mersin

Aynalıgöl (Gilindre) Mağarası

previous arrow
next arrow
Slider

Mersin’in Aydıncık ilçesine 7,5 km uzaklıkta bulunan mağara, Sancak Burnu ile Kurtini Deresi arasında yer alan bölgede bir mağaradır. Enteresandır ki bir çoban tarafından tesadüfen bulunmuştur. Girişi denize bakan ve hemen önünde köy olan mağaraya ulaşım karadan ve denizden yapılabilmektedir. Aynalıgöl Mağarası 555 metre uzunluğunda ve 47. metreden sonra deniz seviyesinin altında olduğunuzu bilmelisiniz. Görüntüsü ile sizleri hayrete düşürebilecek karstik oluşumları bulunan mağazayı Mersin gezi planınıza eklemenizi öneririz.

Adres: Hacıbahattin, 33840, Aydıncık/Mersin

Mersin’e Nasıl Gidilir?

Otobüs ve Uçak olarak iki farklı başlıkta inceleyerek Mersin’e nasıl gideceğinizi sizin için derledik.

Mersin’e Karayolu İle Ulaşım

Mersin’e otobüs ile yolculuk etmek isteyenler için en uygun Mersin otobüs seferlerini sizler için düzenledik. En popüler Mersin seferleri:  

Antalya-Mersin: 7-8 saat

Adana-Mersin 1-2 saat

Kayseri-Mersin: 4-5 saat

Mersin Otogar bilgileri

MEŞOT Mersin Otogarı

Telefon numarası: 0 (324) 238 16 48

Adres: Çiftçiler Mahallesi, 33240 Toroslar/Mersin

 

Mersin’e yakın şehirler

Kayseri, Adana, Antalya, illeri Mersin iline en yakın şehirlerdir.

 

Mersin’de Gezilecek Yerler 2020 yılında Biletall.com Blog ekibi tarafından hazırlanmıştır.

İçerikte kullanılan bazı materyallerin kaynakçaları:

  • https://tr.pinterest.com/pin/663366220082785195/
  • https://tr.pinterest.com/pin/777222848184524054/
  • https://www.loveexploring.com/galleries/76836/these-are-the-worlds-most-beautiful-waterfalls?page=1
  • https://www.sondakika.com/haber/haber-mersin-de-sahra-hastanesinin-hazirliklari-13082699/
  • https://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/mersin-baris-ve-huzur-sehri-olacak-40253398
  • https://www.ntv.com.tr/seyahat/mersindeki-gilindire-magarasi-ile-buzul-donemine-yolculuk,WO8LgJ37DEy7QAodlZhy-g
  • https://www.tripadvisor.com.tr/LocationPhotoDirectLink-g298000-d7615552-i283237992-Aynaligol_Gilindire_Magarasi-Mersin_Mersin_Icel_Turkish_Mediterranean_Co.html
  • https://www.tripadvisor.com.tr/LocationPhotoDirectLink-g298000-d7615552-i294061093-Aynaligol_Gilindire_Magarasi-Mersin_Mersin_Icel_Turkish_Mediterranean_Co.html
  • https://www.kulturportali.gov.tr/turkiye/mersin/gezilecekyer/alahan-manastiri
  • https://bilgihanem.com/alahan-manastiri-hakkinda-bilgiler/
  • https://www.kulturportali.gov.tr/turkiye/mersin/gezilecekyer/alahan-manastiri
  • https://tr.wikipedia.org/wiki/Mersin_Arkeoloji_M%C3%BCzesi
  • https://www.aa.com.tr/tr/kultur-sanat/mersin-arkeoloji-muzesi-acildi/821246
  • https://www.aa.com.tr/tr/kultur-sanat/yoruk-kulturu-arkeoloji-muzesinde-yasatiliyor/864605
  • https://mapio.net/pic/p-55195469/
  • https://www.tripadvisor.com.tr/LocationPhotoDirectLink-g298000-d10497437-i340771273-Sunturas_Falls-Mersin_Mersin_Icel_Turkish_Mediterranean_Coast.html

 

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.