Mersin’e Gidince Mutlaka Görmeniz Gereken Yerler

Yaz tatili yaklaşırken aklınızda nerelere gidebileceğinizi tartmaya başlamışsınızdır. Yazı rahat ve güzel bir şekilde geçirebileceğiniz illerden bir tanesi de Çukurova’nın en büyük ikinçi şehri olan Mersin. Özellikle ekonomik bir tatil arayışındaysanız ve deniz-kum-güneş üçlüsünden ödün vermek istemiyorsanız, bu şirin ve doğal şehir tam size göre. Genellikle tatilciler gezip görülecek yerleri pas geçse de, siz gezginler için, şehir merkezinin sunduğu görülmeye değer birçok şey var. Çevre illerdeyseniz beş günlük bir geziyle Mersin’in içini dışını keşfedebilirsiniz. İnsanlarının sıcakkanlılığı ve sevecenliği sayesinde bu kısa sürede yeni arkadaşlar edinebilir, yöre kültürüne iyice yakınlaşabilirsiniz.

Uçakla seyahat edeceksiniz en yakın havalimanı Adana’da bulunuyor. Adana’dan tren ya da otobüsle Mersin’e ulaşabiliyorsunuz. Adana’dan Mersin’e yaklaşık olarak 80 kilometrelik bir mesafe var ve yolculuk yaklaşık olarak bir saat sürüyor. Karayoluyla ve özellikle kendi aracınızla İç Anadolu tarafından geliyorsanız, fırsatını yaratıp Sertavul Geçidi’ndeki muhteşem et lokantalarını ziyaret etmeniz unutulmaz bir lezzet şölenine dönüşebilir.

İşte Mersin’e gelip de görmeden gitmemeniz gereken yerlerden bazıları:

Mersin Marina’da kendinizi bulun ve sabahlarınızı keyifli geçirin.

mersin

(http://www.mersinmarina.com.tr/Upload/Slider/Buyuk/Marina_Marina_Slider_967488.jpg)

Denize sıfır ve oldukça güzel bir atmosfere sahip bir yer Mersin Marina. Bir hafta sonu sabahı uyanıp, manzarayı izleyerek kendinizi dinleyebiliyor, ardından yapacağınız güzel bir kahvaltı ile kendinizi ödüllendirebiliyorsunuz. İstediğiniz her türlü yiyecek ve içeceği burada bulmak mümkün. Ayrıca tıklım tıklım dolu olmaması da gözünüzü manzaraya dikip, uzun uzun kendinizle konuşabilme fırsatı sunuyor.

Mersin Kızkalesi’nin gizemini keşfedin.

mersin-kiz-kalesi

(http://www.mailce.com/wp-content/uploads/2013/11/k%C4%B1zkalesi-mersin-620×412.jpg)

Mersin’in Erdemli ilçesine bağlı bir belde Kızkalesi. Erdemliye yirmi üç, Silifke’ye yirmi sekiz kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. İstanbul’da bulunan kızkulesinden yaklaşık on kat daha büyük ve denizin ortasında duran bu kaleyi daha önce duymamış olabilirsiniz. Önceden yerel halk tarafından hakkı verilmeyen ve pek umursanmayan bu muazzam yapı, Unesco Kültür Mirasları listesine alınarak daha iyi korunmaya ve araştırılmaya başlanmış. Kızkalesi’nin efsanesini keşfetmek siz gezginlere düşüyor. İki sahili bulunan ve birçok su sporuna ev sahipliği yapan Kızkalesi beldesini görmeden kesinlikle Mersin’i terk etmeyin.

Susanoğlu Sahili’ndeki güzellikleri tadın ve yüzmenin keyfini yaşayın.

mersin-sahil

(http://www.gunetur.com/Images/urun/suzer-otel-susanoglu-mersin-11.jpg)

Susanoğlu, Adana-Mersin-Antalya yolu üzerindeki küçük ve kısa bir hattır. Mersin ilk merkezine doksan kilometre mesafede bulunur. Kum kalitesi olarak Akdeniz’de eşi benzeri olmayan bir sahildir. Susanoğlu’nda bulacağınız güzel manzaralar ve sahilde yöreye özgü içebileceğiniz buz gibi sıkma meyve sularının yanında, denize girebileceğiniz ve denizin tadını doya doya çıkarabileceğiniz yerler bulunmaktadır.

Yapraklı Koyu, Susanoğlu’nun doğu tarafında bulunan doğal bir koydur. Denizin Yapraklı tarafında yer alan kısmından doğal kaynak suları çıktığı için, denizin buradaki sıcaklığı Akdeniz’in diğer bölgelerine göre on derece daha düşüktür. Doğal kayalıkların atlama platformlarını oluşturduğu, az dalgalı bu koyda denizin içerisindeyken havuz keyfi yaşayabilirsiniz. Sıcaktan bunaldığınızda suya, kaynakların yakınına doğru yüzebilirsiniz. Dalış yaparak ulaşılan bir mağaraya da ev sahipliği yapan bu koy, keşfetmeyi ve yerinde durmayı sevmeyen gezginler için Mersin seyahatinin vazgeçilmez noktası olacaktır.

mersin-deniz

(http://www.susanoglunixehotel.com/panel/imgUrun/190920140347062.jpg)

Atakent, Susanoğlu ve Kapızlı bölgelerinden oluşan büyükçe bir alandır. Kapızlı, henüz gelişmekte ve yapılaşmakta olduğu için planınızı yaparken burayı dahil etmemeniz, görülmeye değer yerlerde daha fazla vakit geçirip, zamanınızı iyi değerlendirmeniz açısından önemli bir noktadır. Susanoğlu, Çarşıplaj ve Denizkent olarak ikiye ayrılıyor. Çarşıplaj kısmı daha dar, kum bir alana sahip ve yazlıklar ile otellere ev sahipliği yapıyor. Denizkent ise yazlık sitelerden biridir. Komşuluk ilişkilerinin yazlıkçılar arasında sıkı sıkı sürdürüldüğü bu bölgede eşsiz bir kumsal, bolca sportif aktivite ve sakin bir deniz bulunuyor. Kiralık moteller ve yazlıklarda sezon içinde yer bulmakta sıkıntı yaşamamak için planınızı yaptıktan hemen sonra yer ayırtmak geceyi dışarda geçirmek istemeyen gezginlerin oldukça işine yarayacaktır.

mersin-resimleri

(http://www.neredekal.com/res/subs/1340780176_su6.jpg)

En Ucuz Mersin Otobüs Bileti Al >>

 

 

 

 

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.