Mudanya’da Denize Girilebilecek Yerler

Bursa’ya ait bir ilçedir. Denize kıyısı olan birçok yerleşim yerine sahiptir. Yemyeşil bir bitki örtüsü bulunmaktadır. Ayrıca şehir içerisinde önemli bir yerleşim yeri olan Trilye bulunmaktadır. Trilye turizm açısından oldukça önemlidir. Hem yerli hem de yabancı olmak üzere birçok turist ziyaret etmektedir. Özellikle yaz mevsiminde oldukça kalabalıktır. Mayıs ayından sonra daha doğrusu mayıstan eylüle kadar şehri gezmek oldukça ideal bir vakittir. İlçe içerisinde kıyı yerleşimleri, plajlar yer almaktadır. Bunun yanında da birçok tarihi güzellikler bulunur. Çarşısı pazarı derken Mudanya sizlere keyifli bir tatil sunmaktadır.

Ayazma Plajı

Neredeyse Mesudiye Halk Plajı ile aynı bölgede yer almaktadır. Paralelinde bulunan bu plaj 50 metrelik bir genişliğe sahiptir. Aynı zamanda uzunluğu yaklaşık 5 km’yi bulmaktadır. Plaj oldukça sakindir. Kalabalıktan uzak keyifli bir tatil geçirmek için burayı tercih edebilirsiniz. Sizi olumsuz etkileyebilecek özelliklerinden biri denizin derinliğinin birkaç metre sonra başlıyor olmasıdır. Rüzgârın oldukça hâkim olması dikkat etmenizi gerektirebilir. Çocukların genel olarak deniz simidi kullanması gerekmektedir. Plajın sahil kısmı kumlarla çevrilidir. Yiyecek içecek ihtiyaçları şehir merkezinden karşılanmaktadır. Plaj genel olarak günübirlik şekilde yapılacak kamplar için idealdir. Eğer kalabalıktan hoşlanmıyorsanız burayı tercih edebilirsiniz. Mudanya’ya gelip sessiz, kendi halime bir tatil yapacağım diyorsanız ilk tercihiniz burası olabilir, diyebiliriz.

Ketendere Sahili

Mudanya’nın oldukça sessiz diyebileceğimiz yerlerinden biridir. Doğa manzaraları sizlere eşsiz bir güzellik sunmaktadır. Gün batımı ve özellikle o kıyıya vuran dalgaların sesleri ziyaretçileri hayran bırakmaktadır. Denizi yüzmek için pek ideal değildir. Çünkü sahilinde kum çakıl karışımı bir toprak vardır. Bakımsız olması da ayrı bir sebep diyebiliriz. Piknik yapmak amacıyla gidebilir, keyifli zaman geçirebilirsiniz. Ancak gitmeden önce eşyalarınızı hazırlayıp gitmeniz gerekmektedir. Ayrıca ayaklarınızı korumak adına eğer yüzecek ve denize girecekseniz bir deniz ayakkabısını yanınıza almanızı tavsiye ederiz. Güzel bir doğada keyifli, sessiz bir zaman geçirmek istiyorsanız bu sahil sizin için oldukça mantıklı.

Biletall.com’dan Mudanya’ya En Ucuz Otobüs Biletini Bul »

Paşa Beach

Mudanya içerisinde yer alan ücretli plajlardan biridir. Şehir içerisinde oldukça popülerdir. Neredeyse her yaş grubunu içerisinde barındırır. Ve her yaş grubu tercih edebilmektedir. Muhteşem bir kumsal alanı mevcuttur. Oldukça geniş olduğu için insanlara keyifli, rahat bir hareket alanı sağlamaktadır. Plajın tamamı kumla çevrilidir. Deniz suyu da oldukça temizdir. Kumdan oluşmaktadır. Yeme içme ihtiyaçlarınızı bu tesis içerisinde giderebilirsiniz. WC, duş ve soyunma kabinleri gibi yerleri gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Plaj içerisinde haftanın neredeyse her günü DJ performansları sergilenmektedir. Oldukça keyifli zaman geçirebileceğiniz bir plaj olduğunu söyleyebiliriz.

Kumyaka Halk Plajı

Kumyaka, Mudanya’da yer alan diğer plajlara göre daha sessiz ve kullanışlıdır diyebiliriz. Oldukça huzur vericidir. Çevresindeki yemyeşil ağaçlar sayesinde muhteşem manzaralar sunmaktadır. Ayrıca mükemmel bir oksijen deposu diyebiliriz. Küçük bir sahil alanı olması kafa dinlemeniz için tercih edebileceğiniz bir seçenek diyebiliriz. Plaj daha çok geniş arkadaş grupları tarafından tercih edilmektedir. Sahil kısmı ve deniz içerisi taşlardan oluşmaktadır.  Ayrıca günübirlik tatiller için de tercih edilebilmektedir.

Zeytinbağı Halk Plajı

Plaj Trilye’ye girmeden önce yolun kenarında yer almaktadır. Pek fazla tercih edilmez. Çünkü kayalık ve taşlardan oluşmaktadır. Özellikle çocuklar ve yüzme bilmeyenler için çok uygun değildir. Çocuklu aileler bu sebeple tercih etmezler. Genel olarak deniz kenarında oturup keyifli bir zaman geçirmek için gidilen bir plaj diyebiliriz. Aynı zamanda piknik de yapılabilmektedir. Amacınız denize girmek değilse bu plajı tercih edip keyifli zaman geçirebilirsiniz.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.