Mükemmel Yaz Kaçamakları ve Gezileri Yapabileceğiniz Doğa Alanları

Yaz deyince herkesin aklına gelen ilk kelime tatildir. Bütün yılın koşuşturmasından yorulan herkes kendisini, sevdikleriyle beraber ufak bir kaçamakla mutlu etmek ister. Genellikle yıllık izinler bu mevsimde kullanılır. İşte bu kısa ve değerli tatil günlerini geçirebileceğiniz, şehrin yoğunluğundan uzak, huzur dolu, keşfedilmeyi bekleyen yerler için bazı seçenekler;

Gökçetepe Tabiat Parkı / Saros Körfezi

Gokcetepe-Tabiat-Parki

Edirne’nin Keşan ilçesindeki Gökçetepe Tabiat Parkı, Saros Körfezi’nde Ege ve Marmara sularının kesiştiği yerde ormanlıklar içerisinde kalan mükemmel bir doğal alandır. Mekan “oksijen deposu” olarak tanımlanır ve astım hastalarına çok iyi gelen temiz bir havası vardır. Park içerisinde plajlar, çadır alanları, karavan alanları, toplu çadır alanları, cafe-restaurant ve alışveriş yerleri vardır. Köylülerin yetiştirdiği organik ürünleri bu alışveriş yerlerinde bulabilirsiniz. Kamp alanları ise oldukça güvenlidir. Duş, tuvalet ve elektrik prizleri bulunur. Ayrıca park içerisinde doğa sporları, su sporları, atv safari turları ve paintball da oynanmaktadır. Deniz ise son derece temizdir. Saros Körfezi, dünya üzerinde kendi kendini temizleyen birkaç körfezden biridir.

Harbiye / Hatay

harbiye

Köklü tarihiyle bilinen Hatay’ın Defne ilçesinde bir mahalle olan Harbiye, antik çağlardan günümüze kalan bir mirastır. Harbiye, şelaleler/çağlayanlar bölgesi olarak anılır. Hatay’ın en eski şelalesi buradadır ve birbirinden harika küçük-büyük, serin serin akan şelaleler bulunur. Bölgede zeytinyağı, defne yağı, defne sabunu, nar ekşisi gibi doğal ürünler üretilip satılır. Yeşil alanı da oldukça fazla olan Harbiye’de 5 adet otel ve birçok pansiyon bulunur. Küçük ve sakin bu bölge yerli ve yabancı birçok turistin uğrak yeridir.

Karaburun / İzmir

izmir_karaburun

İzmir’in en küçük ilçesi olan Karaburun, birçok doğal koya sahiptir. Açık denize bakan Karaburun’un, oldukça temiz ve berrak bir denizi vardır. Ayrıca önemli bir sualtı zenginliğine sahiptir ve bu açıdan dalış yapanların, balıkçılıkla uğraşanların ilgisini çeker. Çok çeşit çiçek ve kelebek bulunduran bölge, doğa meraklılarının keyifle yürüyüş yapıp, fotoğraf çekebilecekleri bir yerdir. Küçük ve sevimli Karaburun’da 3 adet otel ve butik pansiyonlar bulunmaktadır. Yerli turistlerin daha çok tercih ettiği bu sakin bölgede gece eğlenceleri yerine şirin balık restaurantları ve cafeler bulunur. İzmir’in büyüleyici güzelliklerini görmek için ilk adımı atın ve İzmir otobüs biletini Biletall.com’dan alın.

Günlüklü Koyu / Fethiye

gunluklu-koyu

Muğla’nın Fethiye ilçesinde bulunan Günlüklü Koyu, Fethiye Merkez’e 17 km uzaklıkta yer alır. Adını bölgede yetişen günlük (sığla) ağaçlarından alır. Çok nadir yetişen bu ağaçlar ilaç ve parfüm yapımında kullanılır. Yeşilin ve mavinin birleştiği bu sakin koyda deniz oldukça berrak ve plaj ince kumludur. Ormanlık alanda ise kamp alanları vardır. Kampçılara su, tuvalet ve elektrik ihtiyaçları sunulmaktadır.

Selimiye / Bozburun Yarımadası

Selimiye-bozburun-adasi

Selimiye, Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı Bozburun Yarımadası’nda, deniz kıyısında küçük bir köydür. Ilık, temiz ve derin olmayan bir denize sahiptir. Oldukça da berraktır, denizin dibini görebilirsiniz. Gürültüden ve lüksten uzak olan Selimiye’ de butik oteller yaygındır. Halk genellikle balıkçılıkla uğraşır. Ayrıca Türkiye’nin önemli yat limanlarından olan Sığliman da buradadır.

Adrasan / Kumluca

Adrasan-Kumluca

Adrasan, Antalya’nın Kumluca ilçesine bağlı bir beldedir. Helenistik çağlardan kalma yerleşim yeri olan Adrasan, sığ bir denize sahiptir. Sualtı görüş mesafesi 25 metre kadardır ve bu sebeple dalgıçların ilgisini çeker. Yeni adı Çavuşköy olan Adrasan, Türkiye’nin en güneylerinde yer alır. Etrafındaki diğer beldelere göre daha sessiz ve sakin bir tatil yeridir. Burası sit alanı olduğu için, yapılaşma yoktur ve şirin, mütevazi bir yerdir. Akşamları batan güneşle, çam ağaçları arasında sahile doğru bir yolculuk yapmak oldukça keyiflidir. Yörenin kuzeyindeki Sazak Limanı doğal bir havuz gibidir, suyu ise oldukça faydalıdır.

Biletall.com’dan En Ucuz Antalya Uçak Biletini Bul »

Gideros / Cide

gideros-koyu

Kastamonu-Cide’de bulunan bir koy olan Gideros, Karadeniz’de ılık bir yaz tatil geçirmek isteyenler için güzel bir alternatiftir. Sessiz, sakin, yemyeşil bir doğaya sahiptir. Karadeniz’in hırçın suları bu koyda durgunlaşmıştır. Ege koylarını anımsatan Gideros, yeşille mavinin birbirine karıştığı mükemmel manzaralara sahiptir. Streslerden arınacak, huzur bulunacak bir yerdir.

Biletall.com’dan En Ucuz Kastamonu Otobüs Biletini Bul »

Eğer İstanbul’da bir – iki günlük bir kaçamak isterseniz; Çatalca, Sarıyer, Beykoz gibi şehrin uç noktalarındaki ilçelerinin köylerinde, yeşilliğin arasında, deniz kenarında dinlenebilir; kısa bir keyif yapabilirsiniz.

1 Comment

  1. BiletallBlog

    Teşekkür ederiz,çok güzel yerler önerdiniz,seçmek zor oluyor 🙂

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.