Nevşehir’de Gezilecek Yerler: Nevşehir’de Nereye Gidilir?

Anadolu’nun kalbinde yer alan Nevşehir, sahip olduğu doğa güzelliklerinden dolayı her yıl milyonlarca kişi tarafından ziyaret ediliyor. Günümüzden milyonlarca yıl önce Erciyes Dağı’nın patlaması sonu bölgeye düşen lavlar zamanla rüzgâr, yağmur gibi doğa olayları ile aşınarak bugün ki görüntünün oluşmasını sağlamıştır. Bugün bu yazımız içerisinde sizlere Nevşehir’de Gezilmesi Gereken Yerler üzerine bir liste oluşturmaya çalışacağız.

Nevşehir’in Haritadaki Konumu ile yazımıza başlamak istiyoruz. Anadolu’nun tam kalbinde yer alan Nevşehir, ulaşımın en rahat, en kolay olduğu bölgelerden birisidir. Nevşehir’e Yakın Şehirler bütünü ile Kapadokya bölgesinde yer almakta olup görülmeye değer birçok güzelliğe sahiptir.  

Nevşehir’de Gezilecek Yerler

Göreme

previous arrow
next arrow
Slider

Nevşehir’de Nereye Gidilir? sorusuna vereceğimiz ilk yanıt Göreme olacaktır. 5,000 nüfusa sahip olan Göreme her yıl milyonlarca ziyaretçi ağırlamaktadır. Kapadokya bölgesinin tüm güzelliklerini içerisinde barındıran Göreme’de her noktanın peri bacaları ile dolu olduğunu göreceksiniz. Buradaki yerleşim tarihinin çok eskiye dayandığını göreceksiniz. Bölgede kilise, manastır, katedral gibi dini yapıların çok fazla olduğunu göreceksiniz.

Göreme’ye geldiğinizde sizleri derin vadiler, birbirinden güzel peri bacaları karşılayacaktır. Aşk Vadisi, Güllü Dere Vadisi, Zemi Vadisini kesinlikle ziyaret etmenizi öneriyoruz. Tamamen yürüyerek gezebileceğiniz bu vadilerde çok eski yerleşim yerleri ile beraber peri bacalarına yakından temas etme fırsatına sahip olabilirsiniz. Aynı zamanda ATV turları, bisiklet ve at turları ile de bu vadileri gezebilir, bölgeyi daha yakından görebilirsiniz.

  • Adres: 50180 Göreme/Nevşehir Merkez/Nevşehir

Uçhisar

previous arrow
next arrow
Slider

Nevşehir kent merkezine 5 kilometre uzaklıkta olan Uçhisar, Nevşehir’in en yüksek noktalarından birisine sahiptir. Uçhisar Kalesine çıktığınızda sizleri muhteşem bir Kapadokya manzarası bekliyor olacaktır. Aynı zamanda Güvercinlik Vadisinin de yer aldığı Uçhisar’da her yıl birçok etkinlik ve organizasyon düzenlenmektedir.

  • Adres: Tekelli, 50240 Uçhisar/Nevşehir Merkez/Nevşehir

Avanos

previous arrow
next arrow
Slider

Kapadokya’da hoş vakit geçirebileceğiniz en iyi yerlerden birisi de Avanos’tur. İlçenin tam ortasından geçen Kızılırmak bölgeye oldukça farklı bir hava kazandırmıştır. Kızılırmak yanına kurulan cafe ve restoranlarda harika yemekler yiyebilir, çay ve kahvenizi yudumlayabilirsiniz. Bunun haricinde gezip görebilecek birçok nokta da bulunmaktadır.

Avanos’a kadar gelmişken sizleri Paşabağ, Dervent Vadisi ve Çavuşin Köyüne davet ediyoruz. Paşabağ bölge halkı tarafından Rahipler Vadisi olarak adlandırılan bir bölgedir. Burayı gezerken karşınıza sıklıkla şapkalı peri bacaları çıkacaktır. Dervent vadisi ise bölgede yaşayan ilk insanlara dair izler bulabileceğiniz oldukça güzel bir bölge burada yer alan peri bacaları UNESCO tarafından koruma altına alınmıştır.

  • Adres: Avamos, 50500 Avanos/Nevşehir Merkez/Nevşehir

Ürgüp

previous arrow
next arrow
Slider

Nevşehir Planı, Nevşehir Gezi Planı oluştururken Ürgüp’ü de kesinlikle gezi listenize dahil etmenizi istiyoruz. Ürgüp Kapadokya bölgesinin bambaşka bir yüzüdür. Buraya geldiğinizde 300 yıllık konak ve köşklerin sizi karşıladığını göreceksiniz. Ürgüp işte bu güzellikleri ile ziyaretçileri kendisine aşık etmektedir. Aynı zamanda Ürgüp lezzetli şarapları ile de meşhur bölgedir. Ürgüp’ün girişinde bulunan Üç Güzeller’de kesinlikle durup fotoğraf çekilin.

Ortahisar

previous arrow
next arrow
Slider

Nevşehir’de Gezilecek Yerler listemizin son sırasında Ortahisar yer almaktadır. Ortahisar genellikle Kapadokya’daki yöresel yaşamın görülebileceği bir yerdir. Burada da peri bacası bulunmaktadır. Ancak; insanların doğallıkları gerçekten bu bölgeyi saf, temiz hale getirmiştir. Burada doğal kahvaltı yapabilir, Zelve’yi gezebilir, sabah erken yürüyüşlerine katılabilirsiniz.

  • Adres: 50650 Ortahisar/Ürgüp/Nevşehir

Nevşehir’e Nasıl Gidilir?

Nevşehir ulaşımın en kolay olduğu şehirlerimizden birisidir. Hem karayolu hem de havayolu seçeneği kullanarak Kapadokya bölgesine oldukça kolay bir şekilde gelebilirsiniz. Nevşehir’e Nasıl Gidilir? Konusundaki seçenekler ise;

Nevşehir’e Otobüs İle Ulaşım

Nevşehir’e otobüs ile gelmek istediğinizde önünüze çok fazla seçenek çıkacaktır. Türkiye’nin dört bir yanından düzenlenen otobüs seferleri ile bölgeye çok kolay bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz. Otobüs ile;

İstanbul – Nevşehir Arası: 10-12 saat

Ankara – Nevşehir Arası: 4-5 saat

Antalya – Nevşehir Arası: 10-12 saat

İzmir – Nevşehir Arası: 12-14 saat

Nevşehir Otogar Bilgileri

Nevşehir otogarı iletişim ve adres bilgileri;

Adres: Mehmet Akif Ersoy, Necip Fazıl Bulv. No:1, 50040 Nevşehir Merkez/Nevşehir
Telefon: (0384) 213 40 25

Nevşehir’e Havayolu İle Ulaşım

Nevşehir’in uluslararası ölçekte bir havalimanı bulunmaktadır. Türkiye’nin birçok şehrine düzenlenen tarifeli uçuşlar ile seyahat sürenizi daha kısa hale getirebilirsiniz. Nevşehir’e uçak ile gitmek isteyenler için öne çıkan uçuşları derledik.

Ankara – Nevşehir: 4 saat 45 dakika

İstanbul – Nevşehir: 1 saat 10 dakika

İzmir – Nevşehir: 3 saat 10 dakika

Nevşehir Havalimanı Bilgileri:

Adres: Tuzköyü, Nevşehir Kapadokya Havaalanı Girişi, 50900 Gülşehir/Nevşehir
Telefon Numarası: 0 (384) 421 44 55

Nevşehir’e Yakın Şehirler

Anadolu’nun tam ortasında yer alan Nevşehir’in etrafında birçok şehir bulunmaktadır. Konya, Niğde, Kayseri, Kırşehir, Yozgat en yakın şehirlerdir.

 

Nevşehir Gezilecek Yerler 2020 yılında Biletall.com Blog ekibi tarafından hazırlanmıştır.

İçerikte kullanılan bazı materyallerin kaynakçaları:

  • https://www.ucakbileti.com/sehir-rehberi/nevsehir
  • https://www.ntv.com.tr/seyahat/goreme-vadisi-milli-park-olmaktan-cikarildi,Vv9jqki-vUWRk3q-Bm3Ytw
  • https://yoldaolmak.com/goreme-nerede-goremeye-nasil-gidilir.html
  • https://www.perspectivetour.com.tr/kapadokya-urgup-goreme-turu-2-gunluk
  • https://www.hurriyet.com.tr/seyahat/iki-bin-yillik-gokdelen-uchisar-kalesi-40682838
  • https://tr.pinterest.com/pin/457185799668273803/
  • https://www.hurriyet.com.tr/seyahat/iki-bin-yillik-gokdelen-uchisar-kalesi-40682838
  • https://mapio.net/pic/p-80955103/
  • https://kapadokyadahayat.wixsite.com/kapadokyadahayat/single-post/2014/05/01/Asma-K%C3%B6pr%C3%BC-%C3%87%C3%B6mlek-At%C3%B6lyeleri
  • https://www.tripadvisor.com.tr/LocationPhotos-g297989-w2-Urgup_Cappadocia.html
  • https://www.tripadvisor.com.tr/Tourism-g297987-Ortahisar_Cappadocia-Vacations.html#/media/297987/’157183518′:p/?focusedIndex=1
  • https://unsplash.com/photos/CE6OeesJug4
Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.