Öğrenciyken Arkadaşlarınızla Gezmeniz Gereken 10 Yer

Öğrencilik zamanlarında gezmenin tadı her zaman başkadır. Özellikle de arkadaşlarınızla birlikte aynı şehirde eğitim görüyorsanız ve bulunduğunuz şehir sanatla, tarihle ve eğlenceyle iç içeyse gezilip görülecek çok yer var demektir. İşte size öğrenciyken arkadaşlarınızla gezmeniz gereken 10 yer!

FLORANSA, İTALYA

Kaynak: flickr.com/photos/52317097@N02/
Kaynak: flickr.com/photos/52317097@N02/

İtalya’nın tarihle iç içe geçmiş sanat şehri Floransa, geçmişte birçok yazar, şair ve ressama da ev sahipliği yapmıştır. Leonardo Da Vinci, Michelangelo ve Dante bu olağanüstü şehirde en önemli eserlerini yaratmışlardır. Bir zamanlar İtalya Krallığı’nın, günümüzde ise, Toscana’nın başkenti olan şehirde birçok müze, heykel, anıt ve sanat galerileri bulunmaktadır. Kiliselerinin de ihtişamı ile oldukça turistik bir öneme sahip olan Floransa’da arkadaşlarınızla birlikte gezilecek ve eğlenecek birçok etkinlik gerçekleştirebilirsiniz. Güzel sanatlar öğrencisiyseniz, bu şehrin dokusu sizde olumlu etkiler yaratacaktır.

Biletall.com’dan En Ucuz Floransa Uçak Biletini Bul »

PRAG, ÇEK CUMHURİYETİ

Prague

Çek Cumhuriyeti’nin bu güzel başkenti hem tarihi dokusu hem de ülkenin merkezi olmasıyla özelikle öğrenciler için en eğlenceli şehirlerden birisidir. Açıkhava müzesi havasında olan şehre Altın Şehir ya da Masal Şehri de denilir. Avrupa’nın Kalbi olarak da söylenilen şehir özellikle konservatuar, tarih, güzel sanatlar, peyzaj, mimarlık, sanat tarihi ve ekonomi öğrencilerinin gözde şehirlerindendir. Erasmus programının yoğunlukta olduğu şehirlerden Prag, hem eğitim görmek, hem de arkadaşlarla birlikte gezip görmek için en ideal şehirlerdendir.

LEUVEN, BELÇİKA

Kaynak: https://www.flickr.com/photos/55869657@N00/
Kaynak: https://www.flickr.com/photos/55869657@N00/

Flemenkçe, Fransızca ve Almanca konuşulan ülkenin en iyi üniversitelerinden biri olan Leuven Katolik Üniversitesi bu bölgede bulunmaktadır. Ülkenin diğer şehirlerine göre hemen herkesin İngilizce konuşabildiği bir seviyeye sahiptir. 6-7 Euro’ya kiraladığınız bisikletle kolay bir şekilde ulaşımı sağlayabilirsiniz. Üniversite kampüsü şehirle adeta iç içe geçmiştir. Dolayısıyla öğrenciyken, arkadaşlarınızla birlikte gezebileceğiniz en ideal şehirlerden biridir. 15. Yüzyılda kurulan üniversite sayesinde genç nüfus oldukça fazladır. Özellikle İktisadi ve İdari Bilimler dalında eğitim gören öğrenciler için özel bir yere sahiptir.

BERLİN, ALMANYA

berlin-almanya

Başkent Berlin, Almanya’nın en büyük şehridir ve gezilip görülecek birçok yere sahiptir. Özellikle öğrenciyken arkadaşlarınızla birlikte gezebileceğiniz ve organize edilen birçok festivale katılabileceğiniz renkli ve hareketli bir şehirdir. Eğitim kalitesinin yüksek olması kadar gece hayatının oldukça hareketli geçmesi de şehri öğrenciler tarafından önemli kılmaktadır. Özellikle siyaset bilimi, mühendislik, mimarlık, tarih gibi alanlarda öğrencilere verdiği kaliteli eğitimle adından söz ettirmektedir.

KOPENHAG, DANİMARKA

kopenhag

Bu güzel şehir sadece Danimarka’nın değil, Avrupa’nın da en güzel kentlerinden biridir. Birbirine bağlanan köprü ve tünelleri, konforlu hayat tarzı ile başkent olmanın gururunu taşımaktadır. Parkları, müzeleri ve mimarisiyle öğrencilerin çok şeyler keşfedeceği bir şehirdir. Avrupa’nın diğer şehirlerine göre daha pahalıdır. Buna rağmen çok sayıda öğrencinin ziyaret ettiği ve eğitim gördüğü bir şehirdir. Pazarlama, finans, medya ve yayıncılık gibi alanlarda üst düzey eğitim vermektedir. Ekonomi dalıyla ilgilenenlerin de ilgi odağıdır.

VARŞOVA, POLONYA

varsova

Polonya’nın başkenti olan şehir, tarih boyunca birçok karmaşa ve savaşa sahne olmuştur. Vistül Nehri üzerinde konumlanan şehir özellikle Gotik, Barok, Rönesans ve Neoklasik döneme ait eserleriyle milyonlarca insanın gözünü almaktadır. Çok önemli bir eğitim merkezi olan şehir, kütüphane binaları ile de dikkatleri çekmektedir. Özellikle mimarlık, temel bilimler, ziraat mühendisliği, tıp, ekonomi ve sağlık bilimleri dallarında üstün kalitede eğitim veren kurumları buraya birçok öğrenciyi çekmektedir. Konservatuar öğrencisiyseniz ve güzel sanatlarla ilgileniyorsanız, bu şehirde gezilip görülecek çok yer olduğunu görebilirsiniz.

AMSTERDAM, HOLLANDA

amsterdam

Adeta kültür ve sanat başkenti olan bu renkli şehirde öğrenciyken arkadaşlarınızla birlikte gezip göreceğiniz birbirinden eğlenceli yerler bulunmaktadır. Her yıl 4,2 milyon turist bu güzel Avrupa şehrini ziyaret etmektedir. Önemli müzelere sahip olan kent, özellikle Anne Frank Huis ile dikkatleri çekmektedir. Bir kanal şehri olan Amsterdam’da en sık kullanılan ulaşım şekli bisiklettir. Bu da öğrencilerin rahatlıkla şehri dolaşmasını sağlamaktadır. Huzurlu dokusu, nazik insanları, kurallara uyan halkı sayesinde Avrupa’nın en nezih kentlerinden biridir. Cinsel ayrımcılığın olmadığı ve insan haklarının ön plana çıktığı şehir, birçok turisti çekmektedir. Akıcı bir şekilde İngilizce konuşan insanları sıcak ve yardımseverdir.

VİYANA, AVUSTURYA

viyana

Avusturya’nın bu ünlü başkenti, valsin, kahvenin ve şinitzelin merkezidir. Tarihi ve mimari yapılarıyla birçok insanı kendine hayran bırakan şehir aynı zamanda operaya ve bu sanata verdiği önemle de dünyanın gözdesi durumundadır. Güzel sanatlarla ilgilenen, müzik, tiyatro ve görsel sanatlara ilgi duyan ya da bu dallarda eğitim gören her öğrencinin gitmesi gereken şehirlerden biridir. Sanat dallarına olduğu kadar ekonomi, felsefe, mühendislik, sağlık bilimleri, veterinerlik ve tıp alanlarında da verdiği eğitimle öne çıkmaktadır.

Biletall.com’dan En Ucuz Viyana Uçak Biletini Bul »

BARSELONA, İSPANYA

Barcelona
Barcelona

İspanya’nın eşsiz şehri Barselona, Katalonya Özerk Bölgesi’nin başkentidir. Bu tarihi şehirde yaşamış ve kendini yetiştirmiş en önemli isimlerden biri Picasso diğeri de mimar Gaudi’dir. Sadece güzel sanatlara ilgi duyan öğrencilerin değil her alanda eğitim görenlerin ziyaret ettiğinde hayran kaldığı bir şehirdir. Mimarlık, peyzaj, çevre bilimleri gibi dallar doğal olarak iyice gelişmiş ve eğitim sektöründe de üst seviyeye çıkmıştır. Bununla birlikte medya ve spor dallarında da eğitim görmek isteyenlerin gözde şehridir. Gece hayatının renkliliği ve hareketliliği ile de kendini diğer Avrupa şehirlerinden ayırmaktadır. İspanya’nın kendine özgü renklerinin bir araya geldiği, İspanyol müziği ve mutfağının hemen her köşede kendini gösterdiği şehirde arkadaşlarınızla birlikte 24 saat gezebilirsiniz.

TALLINN, ESTONYA

tallinn

Güzel bir liman kenti olan Tallinn,  Estonya’nın en merkezi şehridir. Başkent olması dolayısıyla hem daha kalabalık hem de daha hareketlidir. Kuzey Avrupa’nın bilinen en eski kentidir ve dünya dijital şehirleri arasında önemli bir yere sahiptir. Ünlü program Skype burada geliştirilmiştir. Aynı zamanda Ericsson firmasının da önemli ve büyük üretim merkezlerinden biri bu şehirde yer almaktadır. Öğrencilerin ziyaret edebileceği en güzel şehirlerden biri olmasının nedeni, bir liman kentinde olması gereken dokuya fazlasıyla sahip olmasıdır. Mimarlık ve güzel sanatlar ile dünya dinleri, tarih ve bilgisayar bilimleri dalı öğrencileri içinde üst düzey eğitim vermektedir.

Haydi durma bu muhteşem şehirlere uçak biletin burada.. >

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.