Olimpos’ta Denize Girilebilecek Yerler

Antalya’nın Kumluca ilçesine bağlıdır. Her yaz yerli ve yabancı birçok turiste ev sahipliği yapmaktadır. Doğanın tadını çıkarmak ve Akdeniz’in sakin ve tertemiz sahillerini doya doya yaşamak için Olimpos’u tercih edebilirsiniz. Olimpos içerisinde bungalov, çadır ve ağaç evler yer almaktadır. Sizlere çok sayıda konaklama imkânı sunulmaktadır. Konum olarak hem Antalya’ya hem de diğer illere uzak bir mesafesi vardır. Genelde uzun süreli tatiller için tercih edilmektedir. Kalabalık arkadaş gruplarınızla veya ailenizle gidebileceğiniz kesinlikle muhteşem keyifli anlar yaşayacağınız bir yerdir. Sadece doğal güzellikleriyle değil tarihiyle de oldukça cezp edicidir. Keyifli ve unutulmayacak bir tatil yaşamak için Olimpos’u tercih edebilirsiniz. Sizler için Olimpos’un keyifli plajlarını araştırdık. Gelin hep birlikte inceleyelim.

Olimpos Plajı

Türkiye’de Akdeniz Bölgesi’nde yer alan plajlardan biridir. Kumluca ilçesinde yer almaktadır. En çok yaz aylarında turist çekmektedir. Özellikle yerli ve yabancı turistlerin akınına uğramaktadır. Ayrıca plaj sakin ve oldukça temizdir. Plaj tarihi olarak da özel bir yere sahiptir. Plajda antik uygarlıkların kalıntıları görülmektedir. Plaj, milli park statüsünde yer almaktadır. Çevresinde özel işletmeler veya herhangi bir otel bulunmadığı için duş, wc gibi hizmetler bulunmamaktadır. Ayrıca plaj ücretsizdir. Plaj içerisinde kamp yapmak mümkündür. Bu yüzden de konaklama imkânları oldukça fazladır. Sizler de güzel bir tatil geçirmek istiyorsanız tercihinizi Olimpos Plajından yana kullanabilirsiniz.

Adrasan Plajı

Antalya denildiğinde akla gelen turistik yerlerden biridir. Özellikle yaz aylarında oldukça kalabalıktır. Kumluca’nın, Çavuş köy’ünde yer almaktadır. Ayrıca Antalya merkezden kolay bir şekilde ulaşım sağlanmaktadır. Denizinin sığ olması ve kumunun temiz olması da en büyük özelliklerinden biridir. Sahil kumunun temizliği ve muhteşemliği özellikle tercih edilmesinin sebebidir. Her yaştan insanların denize girebileceği bir denize sahiptir. Ayrıca Musa Dağı’na giderek muhteşem deniz manzarasını seyredebilirsiniz. Adrasan koyunda sadece yazın değil ilkbahar mevsiminde de denize girebilirsiniz. Plajın doğal bir liman olma özelliği vardır. Bu yüzden de rüzgârı engellemektedir. Rüzgârı engellemesinden dolayı oldukça korunaklıdır. İçerisinde yer alan deniz fenerini de mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Korsan Koyu

Kumluca’da bulunmaktadır. Likya yolu üzerindedir. Adeta, Akdeniz sahillerindeki bir cennet olarak bilinmektedir. Ulaşım için genelde tekne kullanılmaktadır. Arabayla ulaşımın zor olduğu aşikârdır. Denizi, yeşilliği ve sahip olduğu doğal güzellik ile sizleri fazlasıyla etkileyecektir. Gittiğinizde asla dönmek istemeyeceğiniz bir koydur. Kızılçamların varlığı, onların arasında yüzmek sizlere kendinizi çok iyi hissettirecektir. Özellikle yaz dönemlerinde oldukça kalabalık olmaktadır. İçerisine yapılan küçük işletmeler sayesinde de daha fazla tercih edilir olmuştur. Ayrıca burada kamp yaparak da zaman geçirebilirsiniz.

Akseki Koyu

Adrasan’da yer almaktadır. Küçük bir sahili vardır. Koy ve çevresinde herhangi bir yerleşim söz konusu değildir. Denizinin sahip olduğu turkuaz renk ve sualtı yaşamıyla oldukça dikkat çekmektedir. Kara yolu ile ulaşım sağlanamaz. Trekking yapanlar için oldukça kullanışlı ve güzel bir parkurdur. Denize girmek için deniz ulaşımı tercih edilmektedir. Kamp için de koy pek fazla uygun değildir. Sadece güzel bir tekne turuyla keyifli zaman geçirilebilecek bir koydur. Oldukça temizdir ve müthiş bir manzaraya sahiptir. Sualtı dünyasına tanıklık edebilir, çeşitli canlıları keşfedebilirsiniz. Akseki Koyu’da görmeniz gereken koylardan biridir.

Suluada

Antalya’nın Maldivleri olarak bilinmektedir. Turkuaz suyu ve tertemiz bembeyaz kumsalı ile herkes tarafından tercih edilmektedir. Bir kere giden tekrar tekrar gitmek istemektedir. Bu denli sevilmesinin nedeni denizinin o berraklığıdır. Sualtı dünyası içinde dalış yapılmaktadır. Oldukça büyük imkânlar sunmaktadır. Çeşitli koylardan tekne turu ile ulaşım mümkündür. Özellikle yaz aylarında oldukça kalabalık olmaktadır. Yerli ve yabancı birçok turiste ev sahipliği yapmaktadır. Adada iki plaj bulunmaktadır. Bu da ayrı bir avantaj sayılır. Kamp yapmak pek fazla mümkün değildir ancak istenildiği takdirde izin alarak kamp yapma ihtimaliniz vardır.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.