Ölmeden Önce Kesinlikle Görmeniz Gereken 20 Manzara

Hafızamızın Hak Ettiği 20 Anı 

Tıpkı kişilikler gibi; her insanın görmek istediği, hayatında en az bir kere ziyaret etmek istediği, yaşamak istediği ya da oturup bir kahve içmek istediği şehirler de farklıdır. Peki, size “Hangi şehrin insanısınız?” gibi bir soru sorulsa, cevaplarınız birçok alternatif barındıran cümleler mi olur? İstemek gerçekleştirmenin yarısıdır derler ama sizce de bu şehirler sadece istenmekten daha çok şey hak etmiyorlar mı? Gelin o zaman istemekten daha fazlasını yapalım:

Bazen ufak bir müzik, yolda yürürken yüzünüze çarpan ve kendinizi koklamaktan alamadığınız bir koku, işten dönerken gördüğünüz arabalar… Artık bir şeyler anımsatmıyor mu?  Cevabınız evetse, yaşamınız boyunca gerek mesleğiniz yüzünden, gerek sevdikleriniz için rotanızı değiştirmiyor musunuz? Gelin bu sefer de rotanızı “kendiniz” için çevirin. Rotanızı çevirirken yanınıza sevdiğiniz şeyleri ve size yolda eşlik edecek tavsiyeleri içeren yazıları almayı unutmayın.

İşte yanınıza almak isteyeceğiniz o yazılardan birinin size tavsiye edeceği şehirlerden 20 manzara…

New York- Times Square

Times-Square

Belki de şehirlerin en uykusuzu New York’tan geliyor ilk manzara. Görmek istemediğiniz hiçbir markayı barındırmayan o eşsiz güzelliği ile girişiniz ile çıkışınızın arasındaki fark 5-6 saati bulabilir. Siz bu strese hiç kapılmayıp, sadece strese kapılmış insanları izleyerek kahvenizi yudumlayabilir, ne kadar şanslı olduğunuzu düşünebilirsiniz. Biletall.com ayrıcalığı ile New York uçak biletlerinizi hızlıca alabilirsiniz.

Venedik – Canale Grande (Büyük Kanal)

Venedik-Buyuk-Kanyon

Yüzen şehir lakaplı Venedik, belki de hayatınızda görebileceğiniz en büyük kanallardan birine sahip. Hatta dünyanın en ünlüsüne… Gidip görmemek olmaz, değil mi?

Biletall.com’dan En Ucuz Venedik Uçak Biletini Bul »

Mısır – Piramitler

misir-piramitleri

Belki çok alışılagelen bir tavsiye olduğunu düşündünüz, fakat bilmeniz gereken en önemli detay, piramitlerin içi ile ilgili… Piramitlerin içinde şu an hala çözülememiş sırlardan bazılarına şahit olmak, sizce de çok heyecan verici değil mi?

Yunanistan – Santorini

Santorini

Yunanistan; Türkiye’ye en yakın ülkelerden biridir tabii ki de, fakat Yunanistan’ı hayatımız boyunca görmemiz gereken 20 manzaradan biri yapan ne? Tabii ki de Santorini. Santorini’ de gün batımının romanlara konu olduğundan bahsetmeye gerek yok.

İtalya, Pisa Kulesi

The Duomo & Leaning Tower of Pisa, Italy

“Neden eğik?” sorusunun sorulmadığı bir Türkiye’de yaşasaydık,  Pisa Kulesi fotoğraflarının neden bu kadar çok olduğu sorusunu yanıtlayamazdık. Pisa’nın saat başı kaç fotoğrafa konu olduğunu merak etmemiş miydiniz?

Biletall.com’dan En Ucuz İtalya Uçak Biletini Bul »

Singapur, Otel Marina Bay Sands

Singapur-Otel-Marina-Bay-Sands

55 numarasını seviyor muydunuz? Bu otele giriş yaptığınızdan itibaren bu sayıyı daha çok duyacaksınız! Uğurlu numaranız olacağından emin olabilirsiniz. Çünkü havuzu ile meşhur olan o 55. Kat birçok filme mekân olmuş durumda!

Tristan Da Cunha

Tristan-Da-Cunha

Güney Atlas Okyanusu’nda takımada özelliğine sahip olan bu adalar; Ümit Burnu’na 2850 km. uzaklıkta olup, dünya üzerindeki en ıssız yerleşim yeri olarak bilinir. Alıp başını gitmek isteyenlere söylemesi…

Moskova, St. Basil’s Katedrali

Basil-Katedrali

Antalya’da bulunan Kremlin Palace’ı duymayan yoktur. İşte bu otelin mimarlarının esin kaynağı olan bu katedral, kubbemsi çatıları ve renk uyumu ile ünlüdür.

Barcelona, Dona i Ocell Heykeli

Barcelona-Dona-i-Ocell-Heykeli

Asıl anlamı “Kadın ve Kuş” olan ve aslında içinde hüzünlü bir hikâye barındıran bu heykel, tam tamına 22 metre yüksekliğinde!

Seul, Changdeokgung Sarayı

Seul-Changdeokgung-Sarayi

Yapımına 1405 senesinde başlanan en korunaklı konutlardan biri olarak kabul edilen bu saray, Dünya’nın kültürel mirasları arasındadır.

Dubai, Burj-El Arab

Dubai-Burj-El-Arab

Oteller konusunda Singapur ile yarışabilecek düzeyde olan başka bir yer ise, Birleşik Arap Emirlikleridir kuşkusuz. Burj-El Arab, Yelken Otel takma adı ile de anılır ve kendisi bir adacık üzerine kurulan en pahalı otellerden biridir.

Venezuela, Angel Şelalesi

Venezuela-Angel-Selalesi

Dünya’nın en yüksek çağlayanına merhaba deyin! İsmi kadar var, kendisi tam tamına 979 metre! Eğer giderseniz bir tavsiye daha: çok yakından bakmamak lazım…

Tayland, Chiang Mai

Chiang-Mai

Hiç gece pazarı kültürünü duymuş muydunuz? Keşfedilecek, ilginizi çekecek ve satın alınacak o kadar eşya var ki! Hani yılbaşı da yaklaşıyorken hediye konusunu da aradan çıkarmak en doğrusu…

Avustralya, Sydney

Avustralya_Sdney

Dünya’nın en güzel gün batımı burada yaşanıyor olabilir! Sydney’in ünlü Opera Binası, origami sanatından esinlenerek inşa edilmiş.

Güney Afrika, Cape Town

Cape-Town-Guney-Afrika

Cape Town, doğallığı en doğal biçimde yaşatan şehirlerden biridir. Ayrıca, başkenttir. Nelson Mandela’nın da tam olarak 27 yılını Cape Town’da bulunan Robben Adası’ndaki hapishanede tutulduğunu söylemek yalan olmaz.

İtalya, Milano

milano

Modasız yaşayamayanlardan mısınız? O zaman bir Milano alın buradan, moda ile nefes almanın keyfini çıkarın! Çünkü Milano’suz moda, modasız Milano çok da anlamlı değil! Modanın kalbinin attığı yer olan Milano, her sene yüzlerce markanın lansmanına ev sahipliği yapmaktadır.

Rusya, St. Petersburg

Rusya-St.Petersburg

Rusya deyince aklınıza sadece büyük şehirler geliyor, değil mi? Harika! Çünkü St. Petersburg, Avrupa’nın 4. büyük şehri! Bu kadar büyük bir şehrin sahip olduğu kültüre adım atıp kendinizi ona ait hissetmek istemez miydiniz?

Arjantin, Buenos Aires

View over Avenida 9 Julio and the obelisk in Plaza Republica:: Buenos Aires:: Argentina.

Tango desek bir şeyler çağrıştırıyor mu? İşte tangonun sadece bir dans olmanın ötesinde var olduğu, hatta yaşadığı şehir! Siz biranızı ya da şarabınızı yudumlarken, sokaklarda dans eden yetenekli dansçıları izlemekten bahsediyoruz, ne dersiniz?

Kamboçya, Siem Reap

Kambocya-Siem-Reap

Tapınak ve harabelerin tam anlamı ile kardeşçe yaşadığı yerlerden biri olan Siem Reap, doğa tutkunlarının da ilgisini çekmeyi başarmış olmalı ki, Kamboçya’yı konu alan filmlerde mutlaka doğa ile anılır kendisi.

Aurora (Kutup Işıkları)

Aurora-Kutup-Isiklari

Ne şehirler vardır, bir Aurora karşısında sönük kalır. Çünkü bazen maneviyat maddiyatı sonda bırakır. En güzelini en sonda görmek istersiniz, Auroralar ile boy ölçüşebilen çok az şey vardır. Auroralar; kutup ışıkları olarak da anılır. Yeryüzünün sahip olduğu manyetik alan ile güneşin ışınlarındaki yüklü parçacıkların etkileşime girmesi ile oluşurlar. Bize tam bir görsel şölen yarattıkları kesin!

Bu konuda Alaska, diğer ülkeleri ve manzaraları geride bırakacak gibi, çünkü Alaska’da bulunan Bear Gölü, tam da Auroraların ziyaret etmek istediği enlemlerde bulunuyor. Hazır Auroralara gitmişken, ziyaret etmemek olmaz değil mi?

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.