Osmaniye’de Gezilecek Yerler, Osmaniye’de Nereye Gidilir?

1933 yılına kadar vilayet olan Osmaniye, 1933 yılında Adana’ya bağlanmıştır. 1996 yılına kadar Adana’nın bir ilçesi olan Osmaniye, 1996 yılında yeniden il statüsüne yükseltilmiştir.  Dört bir yanı büyükşehirler bulunan Osmaniye’yi gezi listelerinde ye almaya başladığını görüyoruz. Bu yazımız içerisinde Osmaniye Gezilmesi Gereken Yerler listesi oluşturmaya çalışacağız.

Osmaniye’nin Haritadaki Konumu incelendiğinde etrafında birçok büyükşehir yer aldığını görüyoruz. Osmaniye’ye yakın şehirler hangileridir diye baktığımızda Adana, Kahramanmaraş, Hatay ve Gaziantep gibi şehirlerin ön plana çıktığını görüyoruz. Osmaniye’ye giden kişilerin uğraması gereken yerleri şu şekilde listeleyebiliriz;

Osmaniye’de Gezilecek Yerler

Osmaniye Masal Park

previous arrow
next arrow
Slider

Osmaniye’de Nereye Gidilir sorusuna ilk olarak Masal park ile başlamak istiyoruz. 2018 yılında ziyarete açılan bu tema parkı toplamda 35 bin metrekarelik bir alan kaplamaktadır. İçerisinde hem küçüklerin hem de büyüklerin dikkatini çekebilecek birçok tematik alanın bulunduğu Masal Park gezi listeniz içerisinde her zaman ilk sırada yer almalıdır.

Adres: Musa Şahin Blv. 73-65, Yıldırım Beyazıt, 80010 Osmaniye Merkez/Osmaniye

Karaçay Şelalesi ve Mesire Yeri

previous arrow
next arrow
Slider

Osmaniye kent merkezine 4 kilometre uzaklıkta yer alan Karaçay Şelalesi ve Mesire Yeri, gezi listenizin ikinci sırasında yer almalıdır. 25 metre yukarıdan aşağıya doğru süzülen şelale doğal güzelliği ve saf manzarası ile görülmeye değer bir yer olduğunu bir kez daha gösteriyor. Ulaşımın biraz zor olmasından dolayı az kişinin buraya geldiğini söyleyebiliriz.

Adres: 80000 Karacalar/Osmaniye Merkez/Osmaniye

Osmaniye Kent Müzesi

previous arrow
next arrow
Slider

Osmaniye Belediyesinin projeleri arasında yer alan kent müzesi, şehirde ziyaret edilmesi gereken yerler arasında yer alıyor. Osmaniye Planı, Osmaniye Gezi Planı içerisinde yer alması gereken bu müzenin binası 1960’li yıllarda sosyal tesis olarak kullanılmıştır. Daha sonra bakım ve onarımdan geçen bina kent müzesine dönüştürülmüştür. İçerisinde Osmaniye ve çevresine ait kültürel, sosyal, tarihi, ticari, sanat ve tarıma dair birçok eser sergilenmektedir.

Adres: Karaoğlanoğlu Parkı, Eski Çamlık Düğün Salonu Binası / Osmaniye, 80020

Karatepe Aslantaş Açık Hava Müzesi

previous arrow
next arrow
Slider

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde yer alan Karatepe Aslantaş Açık Hava Müzesi, ilçe merkezine 22 kilometre uzaklıktadır. Açık Hava Müzesinin kullanıldığı alan M.Ö 8. yüzyılda inşa edilmiştir. Buranın yapılmasındaki amaç Kuzeyden gelen saldırıların önüne geçmektir. 1946 yılında yapılan kazı çalışmaları sırasında keşfedilen bu bölge, Asurluların M.Ö 700 yılında yaptığı saldırılar ile yıkıp kalıntı haline geldiği tespit edilmiştir.

Adres: Cennetli Mah. Kız Yusuflu Köyü No:45, Kadirli Merkez, Kadirli, Osmaniye

Haruniye Kaplıcaları

previous arrow
next arrow
Slider

Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde yer alan Haruniye Kaplıcaları, ilçe merkezine 15 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Hemen Ceyhan Nehri’nin yamacında yer alan bu köyden termal sular çıkmaktadır. 20 derece doğal sıcaklığı bulunan kaplıcanın ortopedik birçoksağlık sorununa iyi geldiği tespit edilmiştir. Aynı zamanda içme suyu olarak kullanılan termal su, mide rahatsızlıklarına iyi gelmektedir.

Adres: 80600 Yeşildere/Düziçi/Osmaniye

Osmaniye’ye Nasıl Gidilir?

Osmaniye küçük bir şehir olmasından dolayı şehre ulaşım sadece karayolu üzerinden olmaktadır. Osmaniye’nin kendisine ait bir havalimanı bulunmamaktadır. Havayolunu kullanmak isteyen kişiler Adana, Mersin, Hatay, Gaziantep gibi şehirleri kullanmaları gerekmektedir.  Osmaniye’ye Nasıl Gidilir konusundaki detaylar;

Osmaniye’ye Otobüs İle Ulaşım

Osmaniye’ye ulaşım konusunda otobüs yolunu tercih edebilirsiniz.  Birçok şehirden gelen yüzlerce otobüs firması, sizi istediğiniz şehirden Osmaniye’ye getirebilirler. Osmaniye otobüs bileti almak Biletall.com ile çok kolay.

Ankara – Osmaniye Arası: 8-9 saat

İstanbul – Osmaniye Arası: 14-16 saat

İzmir – Osmaniye Arası: 14-16 saat

Osmaniye Otogarı Bilgileri

Osmaniye otogarı iletişim ve adres bilgileri;

Adres: Yunus Emre, Terminal, 80000 Nohuttepe Köyü/Osmaniye Merkez/Osmaniye Merkez/Osmaniye

Telefon Numarası: 0328 814 80 82

Osmaniye’ye Havayolu İle Ulaşım

Osmaniye’nin kendisine ait bir havalimanı bulunmamaktadır. Havayolu ile ulaşım isteyen kişiler en yakın şehir olan Adana’yı tercih edebilirler.

Osmaniye’ye Yakın Şehirler

Osmaniye’de Gezilecek Yerler listemizin son bölümünde biraz da çevreden bahsetmek istiyoruz. Osmaniye’ye Yakın Şehirler ise şu şekildedir; Adana, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş şehri dört bir yandan kapatmış durumdadır.

Osmaniye Gezilecek Yerler 2020 yılında Biletall.com Blog ekibi tarafından hazırlanmıştır.

İçerikte kullanılan bazı materyallerin kaynakçaları:

  • https://tr.wikipedia.org/wiki/Osmaniye
  • https://yolcu360.com/blog/osmaniye-gezi-rehberi/
  • https://www.google.com/search?q=osmaniye%20masal%20park&tbm=isch&tbs=isz%3Al&rlz=1C1AFAB_enTR450TR450&hl=tr&ved=0CAEQpwVqFwoTCOiht9bnyeoCFQAAAAAdAAAAABAC&biw=1349&bih=576#imgrc=i76lV9efBPP8hM
  • https://www.google.com/search?q=osmaniye%20masal%20park&tbm=isch&tbs=isz%3Al&rlz=1C1AFAB_enTR450TR450&hl=tr&ved=0CAEQpwVqFwoTCOiht9bnyeoCFQAAAAAdAAAAABAC&biw=1349&bih=576#imgrc=nuoIJyA7U7zkSM&imgdii=aQA0-P-DYNXDrM
  • https://gezilmesigerekenyerler.com/osmaniye-masal-park-nasil-gidilir-ziyaret-saatleri-giris-ucreti
  • http://osmaniyeyegit.com/karacay-selalesi/
  • https://yolcu360.com/blog/osmaniye-gezilecek-yerler-osmaniye-gezi-rehberi/
  • https://www.kutmankaplan.net/2019/06/osmaniye-karacay-akarsuyundan-dogal.html
  • https://gezecegimgorecegim.wordpress.com/2014/05/31/osmaniye-4/
  • https://www.kulturportali.gov.tr/medya/fotograf/fotodokuman/8156
  • http://osmaniye-bld.gov.tr/osmaniye-belediyesi-kent-muzesine-4-yilda-yaklasik-900-bin-ziyaretci.html
  • http://osmaniyeyegit.com/karatepe-aslantas-acik-hava-muzesi/
  • https://www.cnnturk.com/yerel-haberler/osmaniye/merkez/karatepe-aslantas-arkeolojik-alani-unesco-dunya-mirasi-gecici-listesinde-1512137
  • https://www.arkitera.com/proje/karatepe-aslantas-acik-hava-muzesi/
  • https://www.google.com/url?sa=i&url=https%3A%2F%2Ftr.pinterest.com%2Fpin%2F674625219152841002%2F&psig=AOvVaw3HYBpwNqxfpJ2KFZNuCVz7&ust=1594718455734000&source=images&cd=vfe&ved=0CA0QjhxqFwoTCOi5tbDzyeoCFQAAAAAdAAAAABBr
  • https://twitter.com/GoTurkey/status/1104648583461130240/photo/1
  • http://osmaniyeyegit.com/haruniye-kaplicalari/
Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.