Ramazan Ayında Türkiye’de Ziyaret Edilebilecek Değerli Mekânlar

Ramazan ayının manevi havasını dolu dolu hissedebileceğiniz, gezilip görülecek birçok mekan var ülkemizde. Hem mukaddes hem de tarihi değere sahip olmaları yönüyle görülmeye değer bazı mekanları sizler için derledik.

Eyüp Sultan Camii

İstanbul’umuzun kıymetli yapılarından, Haliç’in kıyısında yer alan görkemli Eyüp Sultan Camii, bu Ramazan ayında mutlaka ziyaret edilip, havası solunması gereken yerlerdendir. Adını, sahabi Ebu Eyyûb El-Ensarî’den alan bu camide, Eyüp Sultan Türbesi de bulunmaktadır. İçerisinde birçok türbe ve lahit barındırması nedeniyle uhrevi bir havaya sahiptir. Ünlü zatların mezarlarını da barındırması sebebiyle sadece ibadet amaçlı değil, kutsal bir mekan olarak da çokça ziyaretçiye ev sahipliği yapmaktadır

eyup-sultan

Eyüp Sultan Camii

En Ucuz İstanbul Otobüs Bileti Al >>

Mevlana Müzesi

Mevlana Türbesi olarak da bilinen, vakt-i zamanında ünlü mutasavvıf Mevlana’nın dergahı olarak kullanılan Mevlana Müzesi’nde kütüphane, misafirhane, şadırvan, eskiden törenlerin yapıldığı havuz ve avlular bulunmaktadır. İçerisinde birçok nadide yazma eserler sergilenmektedir. Asırlar önce inşa edilen bu yapı, tarihin en önemli tanıklarından olup, mutlaka gezilip görülmesi gereken değerli mekanlardandır.

mevlana-muzesi

Mevlana Müzesi

Hacı Bayram Camii

Başkentin ünlü semtlerinden Ulus’ta bulunan bu tarihi yapı, adını bahçesindeki Hacı Bayram Türbesi’nden almaktadır. Dikkat çekici süslemeleriyle görsel olarak da görülmeye değer olan Hacı Bayram Camii, Ramazan ayının o manevi havasının fazlasıyla hissedildiği bir mekan olması yönüyle çokça ziyaret edilmektedir. Ayrıca buradan manevi değeri olan birçok hediyelik eşya da satın alabilirsiniz.haci-bayram-camii

Hacı Bayram Camii

Yuşa Tepesi

Üzerinde Hz. Yuşa Türbesi’ni ve Hz. Yuşa Camii’ni bulunduran bu tepe, İstanbul’un Beykoz ilçesinde bulunuyor. Hz. Yuşa Tepesi, Ramazan ayında özellikle ziyaret edilmesi gereken kutsal mekanlardandır. Bu yerle ilgili bir rivayet ise oldukça ilgi çekici: Sultan Süleyman’ın süt kardeşi Yahya Efendi’nin rüyasına giren Hz. Yuşa peygamber, bu tepede yattığını ve kendisini ziyaret etmesini söyler. Tepeye giden Yahya Efendi, bu bölgede uzun yıllar boyunca hayvan otlatan bir çobana burada garip bir şey görüp görmediğini sorar. Çobansa bir yeri işaret ederek, koyunlarının oradaki yeşilliğe hiç ayak basmadığını söyler ve sonrasında buraya Hz. Yuşa Türbesi inşa edilir.

Selimiye Camii

Dünya kültür mirası listesinde yer alan Selimiye Camii, muazzam mimarisi ve göz alıcı süslemeleriyle görmeden geçilmemesi gereken görkemli bir camidir. Osmanlı’nın ünlü mimarlarından Mimar Sinan’ın “ustalık eserim” olarak dile getirdiği cami, II. Selim zamanında Edirne’de inşa edilmiştir. Selimiye Camii sadece ibadet amaçlı değil, turistik olarak da oldukça ilgi görmektedir.

selimiye-camii

Selimiye Camii

 

En Ucuz Edirne Uçak Bileti Al >>

 

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.