Ramazan Bayramı Tatilinde Gidilebilecek Yerler

On bir ayın sultanı” olarak kabul ettiğimiz Ramazan ayından sonra tutulan oruçların bir ödülü niteliğinde olan Ramazan Bayramı’nda eş dost akraba ziyaretleri yapanlar da olacak, tatili fırsat bilip tatil için yola koyulacak olanlar da. Yakın bölgelere günübirlik kaçmak isteyenler de olacak, bulunduğu yerden alabildiğine uzaklaşanlar da. Ramazan Bayramı tatili gidilebilecek yerler yazımızda herkes için bir öneri bulunuyor.

1. Adalar

İstanbul’un yanı başında bulunan Adalar, kısa süreli tatilciler için ideal. Büyükada, Heybeliada, Kınalıada ve Burgazada en çok ziyaretçi çeken adalar. Yaz aylarında ve tatil günlerinde adaya dışarıdan bolca turist geliyor. Adada, bisiklet turu yapabilir, ada manzarasıyla ruhunuzu, balık restoranlarındaysa midenizi doyurabilirsiniz.

2. Erdek

Balıkesir’de uzun kumsallarıyla uzun yıllar popüler bir tatil yeri olan Erdek, doğası ve kumsalıyla, Kyzikos Antik Kenti’yle ve tekne turuyla iyi bir tatil seçeneği. Erdek, topraklı yolları ve virajlarıyla, son yıllarda enduro motorcularının da toplandığı bir bölge olmuş. Seyit Gazi Tepesi’ne çıkıp manzarayı fotoğraflamayı unutmayın.

3. Cunda Adası

Balıkesir Ayvalık ilçesinde bulunan Cunda Adası, Alibey Adası olarak da biliniyor. Ayvalık koyunda yer alan ada, sahil şeridindeki balık lokantaları ile ünlü. Cunda Adası, Türkiye’nin ilk boğaz köprüsü sayılan köprüye sahip. 1976’da korumaya alınan Cunda, mübadele öncesinden birçok iz taşıyor. Ada, huzur, doğa, tarih denince akla gelen ilk tatil yerlerinden biri.

4. Kuzey Kıbrıs

Yurttaymış gibi ama aynı zamanda yurtdışındaymış gibi yaşamak için gidilebilecek en güzel yer Kıbrıs. Yüzyıllar boyunca çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış, üç kıta arasında köprü olmuş Kıbrıs, küçük yüz ölçümüne rağmen tarihi ve doğal güzellikleriyle çok zengin bir ada.

5. Side

Hititlere kadar uzanan geçmişiyle Antalya’nın Manavgat ilçesine bağlı olan Side, antik bir liman kenti. Antik Tiyatro, Manavgat Şelalesi, Köprülü Kanyon, Titreyen Göl gezilecek yerlerden bir kaçı. Arkeolojik buluntular için Side Müzesi ziyaret edilebilir.

Biletall.com’dan En Ucuz Side Otobüs Biletini Bul »

6. Amasra

Batı Karadeniz Bölgesi’nde Bartın’da ormanla denizin, doğayla tarihin buluştuğu kent Amasra. Patika yolları takip edin, patika yollar sizi tarihi köprüsüne ve evlerine, Amasra Kalesi’ne, uçurumun kenarındaki çay bahçelerine götürecek. Pazardan dağ çileği almadan dönmeyin.

7. Çamlıhemşin

Rize Çamlıhemşin, doğa tutkunlarına hitap eden bir tatil bölgesidir. Zil Kalesi’nden hem vadiyi, hem de Fırtına Deresi’ni seyredebilirsiniz. Çamlıhemşin’in ünlü evlerini gördükten sonra Kaçkar Dağı’na, Milli Park’a ve Ayder Yaylası’na gidebilirsiniz.

8. Ağva

İstanbulluların kısa süreli tatiller için geldiği diğer bir bölge Şile/Ağva. Bol oksijen, temiz hava ve huzur isteyenler ama çok da İstanbul’dan uzaklaşmak istemeyenler, hafta sonları ya da yazları Ağva’yı tercih eder. İki dere arası anlamına gelen Ağva, Göksu ve Yeşil Çay’ın arasında küçük bir deltada kuruludur. Her bütçeye uygun konaklama seçenekleri Ağva’da mevcuttur.

9. Kapadokya

Bayramda, güzel atlar ülkesine gidip, masalsı peribacalarını, Nevşehir’de İpek Yolu’nun en önemli kavşaklarından birini görmek nasıl olurdu? Coğrafyanın büyüleyiciliği yanında, Uçhisar Kalesi, kaya kiliseleri, yer altı kentleri kısacası tarih de cabası.

10. Safranbolu

Karabük’te kendine has geleneksel yapısı, geleneksel Türk yaşantısını yansıtan evleriyle Safranbolu, kültür turizmi alanında önemli bir yere sahip. Özellikle 1990’lı yıllardan sonra kültür dokusunun korunup günümüze aktarılması yönünde adımlar atılmış, aslına uygun restorasyon çalışmaları yapılmıştır.

11. Eskişehir

Bir öğrenci kenti olmanın yanı sıra tarihi ve kültürel değerleriyle Eskişehir farklı bir Anadolu kenti. Porsuk Çayı’nın etrafında dizilen kafeler, restoranlar, Tarihi Odun Pazarı Evleri, Sazova Parkı, Atlıhan Çarşısı ve müzeleriyle Anadolu’da görülmesi gereken duraklardan birisi Eskişehir.

12. Gökçeada

Gökçeada, denizlerimiz üzerindeki en büyük kara parçası. Eski Rum köyleri, el değmemiş koylarıyla günübirlik ya da değil her turisti kendisine çekiyor Gökçeada. Yapısını koruyan Zeytinli ve Kaleköy, Tuz Gölü, adanın ve ülkemizin en batı ucu olan Gizli Liman, Sualtı Milli Parkı ile her mevsim huzur için gidilebilecek bir ada.

13. Kaş

Antalya’nın şehir merkezine en uzak ilçelerinden biri olan Kaş; Aslanlı Lahit, Antik Tiyatro, Limanağzı gibi noktalarıyla eşsiz güzellikler sunan bir kent olarak en güzel Akdeniz manzaralarından birine sahip. Meis Adası’nı buradan izlemenin keyfi bambaşka.

Biletall.com’dan En Ucuz Kaş Otobüs Biletini Bul »

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.