Seyahat Kategorisinde Google’da En Çok Aranan 10 Şehir Listesi

9. Viyana (Avusturya)

Listenin 9. sırasında Avusturya’nın başkenti olan Viyana yer alıyor. Yaklaşık 2 milyonluk nüfusu ile ülkenin en kalabalık şehridir. Viyana’da gezilecek başlıca yerler;

    • Schönbrunn Sarayı

Habsburg Hanedanı’nın yazlık sarayı olan Schönbrunn Sarayı, 1699 yapımı tarihi bir yerdir. Turistlerin Viyana’da en fazla uğradıkları gezilecek yerlerin en önemlisidir. Schönbrunn Sarayı’nı ziyaret etmek için 08:00 – 17:00 saatleri arasında gitmeniz gerekiyor.

    • Hofburg İmparatorluk Sarayı

Bu tarihi saray 1279 tarihinde hizmete girmiş en eski saraylardan birisidir. Avusturya dahil olmak üzere Macaristan İmparatorluğu’ndan önemli kişilere ev sahipliği yapmış önemli bir tarihi yapıdır. Hofburg İmparatorluk Sarayı’nı ziyaret etmek için 09:00 – 17:30 saatleri arasında gitmeniz gerekmektedir.

    • Aziz Stefan Katedrali

Viyana’nın merkezinde Stephansplatz’de bulunan 1137 yılında hizmete açılmış bu tarihi yapı, Viyana’nın en önemli simgelerinden birisidir. Bu tarihi yapı dünyanın her yerinden yılda yaklaşık 3 milyon kişi tarafından ziyaret edilmektedir. Burayı ziyaret etmek istediğinizde ortalama 15,00 € civarında bir parayı cebinizden çıkartmanız gerekmektedir.

    • Viyana Devlet Operası

1869 Yılında muhteşem bir gösteri ile açılan Viyana Devlet Opera Binası, Mozart’ın Don Giovanni eseri ile açılmış ve dünyanın dört bir tarafında bu açılış konuşulmuştur. Avrupa’nın en önemli operalarından birisidir. Yaklaşık 1700 kişilik kapasitesi olan bu operada, her yıl 60 opera ve bale gösterisi yapılmakta olup, müzik kültüründe önemli bir yere sahiptir.

Viyana’ya Uçak Seferleri, Firmaları ve Bilet Fiyatları Karşılaştır »

Listemizin 8. Sırası ile devam edebiliriz.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.