Seyahatte Molaların Vazgeçilmezi Afyonkarahisar ile İlgili 7 Bilgi

Akdeniz, Ege ve İç Anadolu gibi bölgelerde yapılan seyahatlerde, seyahatçilerin en çok uğradıkları mola yerlerinden biri olan Afyonkarahisar, mola konusunda ziyaretçilerine son derece geniş imkanlar sunmakta ve muhteşem lezzetler tattırmaktadır. Molanızı neden Afyonkarahisar’da yapmanız gerektiğini gelin hep birlikte inceleyelim.

Genişliğiyle büyüler

707 bin kadar nüfusa sahip olan Afyonkarahisar, yüzölçümü bakımından ülkemizde 14.295 bin metrekarelik bir alan kaplamaktadır. İç Anadolu Bölgesi’nde kalan Afyonkarahisar, Kütahya, Denizli, Isparta, Burdur, Konya, Eskişehir ve Uşak gibi illerle komşudur. Bu nedenle konum açısından son derece önemli bir noktada olduğunu söylemek mümkündür.

Pek çok dinlenme tesisi bulunur

İkbal Dinlenme Tesisleri, Kolaylı Dinleme Tesisleri, Özdilek Avm, Müstakbel Kebap, Cumhuriyet Sucuk Evi, Afium, Dünya Köfte ve Kadaifçioğlu Restoran, Afyon’da mola verdiğinizde tercih edebileceğiniz başlıca tesislerdir. Hepsi birbirine yakın olan bu mola yerlerinde yapılan sucuk ekmeğin tadı çok başkadır. Ayrıca lokum, pişmaniye, helva, kaymak ve daha birçok benzeri ürünü yine bu yerlerde bulabilirsiniz. Afyona yakın dinlenme tesislerini Biletall.com’dan bakabilirsiniz.

Vazgeçilmez Afyon mutfağı

Çullamalı köfte, bükme, Afyon sucuğu, düğülü haşhaş tatlısı, Afyon kaymağı ve tatlısı, Afyon’a gittiğinizde veya mola verdiğinizde mutlaka tatmanız gereken lezzetlerdir. Her biri bambaşka tatlara sahipken, eşsiz ve benzersiz tatları, kısa süreli ziyafet yaşamanıza neden olacaktır.

Alışveriş yapmak için çok sayıda seçenek bulunur

Afyonkarahisar’da mola verdiğiniz esnada hem şehir içinden hem de mola yerlerinden alışveriş yapmak isterseniz bu konuda karşınıza; Osmanlı Rüyası, Hido Alışveriş ve Eğlence Merkezi, Özdilek Afyonkarahisar AVM, Park Afyon AVM ve Afium Outlet ve Eğlence Merkezi gibi seçenekler çıkmaktadır.

Mola vermişken görülmeden gidilmeyecek yerler

Afyonkarahisar’dan geçerken, mola için kaplıcaları kullanabilir ve buralarda bir ya da iki saatlik molalar vererek dinlenebilirsiniz. Heybeli Ilıcaları, Ömer Ilıcası, Hüdai Kaplıcaları, çamur banyoları, Gazlıgöl ve daha birçok hem termal hem de kaplıca alanlarıyla, sağlık sorunlarınıza çözüm arayabilir ve aynı zamanda vücudunuzu rahatlatabilirsiniz.

Afyon’da mola vermenizin ardından, zamanınız varsa; Afyon Kalesi, Ulu Cami, Anıtpark, Frig Vadisi ve Karahisar kalesi gibi mekanları görmeden geçmeyin.

En Ucuz Afyon Otobüs Bileti Al >>

1 Comment

  1. BiletallBlog

    Fevlalade.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.