Siirt’te Gezilecek Yerler, Siirt’te Nereye Gidilir?

Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yer alan Siirt’in 330 bin nüfusu bulunmaktadır. Küçük gibi görünse de şehrin tam bir tarih ve doğal güzellik cenneti olduğunu söyleyebiliriz. Türkiye turuna çıkmak isteyen kişiler için bu yazımız Siirt’te gezilmesi gereken yerler listesi oluşturmaya çalışacağız. Bu liste ile beraber geziniz daha programlı hale gelecektir.

Siirt’in haritadaki konumu bölgeyi daha yakından tanımanıza olanak sağlayacaktır. Mardin, Van, Batman gibi şehirlere komşu olan Siirt’in gezilecek birçok yeri bulunmaktadır. Siirt’te nereye gidilir konusundaki listemiz;

Siirt’te Gezilecek Yerler

Siirt Ulu Cami

previous arrow
next arrow
Slider

Siirt planı, Siirt gezi planı hazırlayan kişilere ilk olarak Siirt Ulu Camiye gitmelerini öneririz. Cami kitabesine göre 1129 yılında yaptırılan bu cami ülkemizin en değerli yapıtlarından birisidir. Birçok doğa olayına rağmen ayakta kalmayı başaran bu yapıyı gezi listenizin ilk sırasında bulundurmanızı öneririz.

Adres: Batı, 56000 Siirt Merkez/Siirt

Rasıl Hacar ve Botan Kanyonu

previous arrow
next arrow
Slider

Türkiye’nin en büyükleri arasında olan Rasıl Hacar Kanyonu; Botan Kanyonu ve Delikli Taş Kanyonu olarak da biliniyor. Doğa harikası yer, doğa severlerin ve adrenalin tutkunlarının da uğrak noktası olmuştur. Bölgede yamaç paraşütü ve çay üzerinde rafting yapılabilmektedir. Sizde Siirt’e gelip eşsiz manzaranın ve tertemiz havanın keyfini sürer, anılarınızı ölümsüzleştirebilirsiniz.

Adres: 56220 Kayaboğaz/Siirt Merkez/Siirt

Siirt Saat Kulesi

previous arrow
next arrow
Slider

Siirt küçük ve şirin bir şehirdir. Bu nedenle kentte çok fazla ziyaret edip gezecek yer bulamayabilirsiniz. Kesme taştan inşa edilmiş olan saat kulesinin 1975 yılında inşa edildiğini görüyoruz. Neredeyse her yerden görülen Saat Kulesinin önüne gelerek en azından bir fotoğraf çekilmeniz tavsiye ederiz

Adres: Bahçelievler, Kurtalan Yolu Cd. No:2, 56100 Merkez/Siirt Merkez/Siirt

Veysel Karani Türbesi

previous arrow
next arrow
Slider

Veysel Karani; Hz. Muhammed ile aynı dönemde yaşamış olmasına rağmen onu görememiş, dinini kabul etmiş birisidir. Arap Yarımadası içerisinde dünyaya gelen Veysel Karani İslamiyet’i Anadolu topraklarına getirmiştir. Siirt’in Baykan ilçesinde vefat edilince cenazesi bu ilçeye gömülmüştür. Yöreye has bir mimari ile inşa edilen türbesi 1967 yılında yıkılarak yeniden yaptırılmıştır.  2001 yılında türbenin yeniden elden geçirilmesi gerektiğine karar veren Siirt Belediyesi, türbenin günümüzdeki modern görünüme kavuşmasını sağlamıştır.

Adres: Atatürk, 103. Sk. No:1, 56460 Veyselkarani/Baykan/Siirt

Tillo Kalesi Seyir Terası

previous arrow
next arrow
Slider

Siirt’te gezilecek yerler listemizin son sırasında Tillo Kalesi Seyir Terası yer alıyor. Dicle Kalkınma Ajansı, Tillo Köylere Hizmet Götürme Birliği ve Tillo Kaymakamlığının ortak projesi kapsamında hayata geçirilen bu teras, bölge turizmini büyük oranda hareketlendirmiştir. 2016 yılında açılan teras son 4 yılda Siirt’e gelen herkes tarafından ziyaret edilmiştir.

Adres: 56870 Taşbalta/Aydınlar/Siirt

Siirt’e Nasıl Gidilir?

Siirt Gezilecek Yerler hakkında bilgi sahibi olduğunuza göre bu aşamadan sonra ulaşım ile ilgili konulara geçeceğiz Siirt’e nasıl gidilir konusunu merak ediyorsanız tüm ayrıntıları ile beraber ulaşım türlerini aşağıda bulabilirsiniz;

Siirt’e Otobüs ile Ulaşım

Ülkemizde en çok tercih edilen ulaşım türü karayolu taşımacılığıdır. Seyahat süresi uzun olsa da insanlar gene de otobüsten vazgeçmemektedir. Siirt’e otobüs ile gitmek isteyen kişiler için ortalama seyahat süreleri;

İstanbul – Siirt Arası: 21 – 23 Saat

Kayseri – Siirt Arası: 12 – 14Saat

Konya – Siirt Arası: 17 – 19 Saat

İzmir – Siirt Arası: 23 – 25 Saat

Siirt Otogarı İletişim Bilgileri

Siirt’e karayolu ile gelmek isteyen kişilere Siirt otogarı ile ilgili ayrıntıları vermek istiyoruz.

Adres: Afetevleri Mahallesi, Afetevleri Mh. Siirt Otogarı 56000 Merkez Siirt, 56000 Siirt Merkez/Siirt, Türkiye

Telefon Numarası: 0 (484) 223 14 01

Siirt’e Havayolu ile Ulaşım

1998 yılında sivil havacılığın kullanımına açılan Siirt Havalimanında şu an için sadece yurtiçi uçuşlar düzenlendiğini göreceksiniz. 2020 yılında alınan karar ile Siirt Havalimanına Ankara ve İstanbul harici uçuş yapılması yasaklanmıştır. Siirt’e uçak ile seyahat süreleri:

Ankara – Siirt: 1 Saat 30 Dakika

İstanbul – Siirt: 1 Saat 55 Dakika

İzmir – Siirt: 4 Saat 45 Dakika

Konya – Siirt: 7 Saat 55 Dakika

Siirt Havalimanı

Adres: Siirt Dilektepe Yolu, 56220 Pınarca Köyü Merkez/Siirt

Telefon Numarası: 0 (484) 254 22 02

Siirt’e Yakın Şehirler

Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yer alan Siirt’in komşuları hakkında da bilgi vermek istiyoruz. Siirt’e yakın şehirler sırası ise Bitlis, Van,Şırnak, Batman ve Mardin’dir. Şırnak sonrasında bu şehirleri de gezebilirsiniz.

İçerikte kullanılan bazı materyallerin kaynakçaları:

  • https://www.siirt.bel.tr/ilimiz/ulu-cami/927
  • https://www.kulturportali.gov.tr/turkiye/sirnak/gezilecekyer/fnk-kales
  • https://yiyegeze.com/siirt-gezilecek-yerler-siirtde-gezilecek-10-yer
  • https://www.nenerede.com.tr/ilan/siirt-saat-kulesi-2/
Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.