Sömestr Tatilinde Türkiye’de Gezilecek Yerler

Sömestr tatili iş ve eğitim hayatı yorgunluğunun kısa süreliğine atıldığı son derece mükemmel bir tatil dönemidir. Kış turizminin canlandığı bu dönemde Türkiye’de gezilecek yerlerin sayısı çok fazladır. Doğu’dan Batı’ya, Güney’den Kuzey’e birçok turistik mekan vardır. Hem tarihi hem de doğal güzelliklerin yer aldığı bu yerlerde sömestr tatilinde harika vakit geçirebileceğiz yerlerin listesini hazırladık.

Kapadokya, Nevşehir

Nevşehir İç Anadolu Bölgesi’nde yer alıp Kayseri, Kırşehir, Niğde, Aksaray ve Yozgat illerine komşudur. Yaklaşık olarak 290 bin kişilik bir nüfusa sahip olan şehir, yüzölçümü bakımından 5400 kilometre karelik bir alana sahiptir. İlin en değerli ve turistler tarafından en çok ziyaret edilen bölgesi Kapadokya’dır. Kapadokya, doğanın harika görüntüsü ve insanın muhteşem becerisi sayesinde oluşan bir yerdir. Kapadokya’da kış ayları her ne kadar çok zorlu geçse de kesinlikle tercih edilmesi gereken yerlerden birisidir. Benzeri görülmeyen kayalar ve peribacalarını sömestrde ziyaret etmek son derece keyif verecektir.

Biletall.com’dan En Ucuz Nevşehir Otobüs Biletini Bul »

Sapanca, Sakarya

Sakarya; Kocaeli, Bursa, Bilecik, Bolu ve Düzce illerine komşu olan ve pek çok doğal güzelliklere sahip olan bir ildir. Yaklaşık olarak 1 milyon kişilik nüfusa sahiptir ve toplam alanı 4800 kilometre karedir. İlin sömestrde tercih edilen bölgeleri arasında birinci sırada Sapanca geliyor. Sapanca, kısa süreli tatillerin çok fazla tercih edildiği bölgeler arasında yer alır. Başta İstanbul olmak üzere çevrede yer alan büyük illerden sürekli turist alan yer, sömestr zamanı beyaza bürünerek muhteşem bir görüntü alıyor.

Biletall.com’dan En Ucuz Sapanca Otobüs Biletini Bul »

Abant, Bolu

Bolu, konum olarak son derece merkezi bir yerde bulunuyor. Başta Ankara, İstanbul ve İzmir olmak üzere Türkiye’nin saygın illerine yakın olan il, turistik olarak tercih edilecek bölgelerin başında gelmektedir. İl, yaklaşık olarak 300 bin kişilik nüfusa sahiptir. Yüz ölçümü bakımından 8300 kilometre karelik bir alanı vardır. İlin sömestr tatilinde gezilecek yerlerinin başında Abant geliyor. Abant sömestr tatilinde tablolarda görülen o muhteşem görüntüleri ziyaretçilerine canlı canlı yaşatıyor. Kar üzerinde harika yürüyüşlerin, yamaç paraşütlerin yapıldığı, donmuş göl üzerinde harika fotoğrafların çektirildiği Abant’ta unutamadığınız bir tatil geçirebilirsiniz.

Biletall.com’dan En Ucuz Bolu Abant Otobüs Biletini Bul »

Ilgaz, Çankırı

Çankırı, Karadeniz ve İç Anadolu Bölgeleri arasında yer alan geçiş ilidir. Ankara, Çorum, Kırıkkale, Kastamonu, Karabük gibi illere komşu olup toplam 185 bin kişilik nüfusa sahiptir. Yüz ölçümü 7500 kilometre karedir. Çankırı dört mevsim boyunca ziyaret edilebilecek ve oldukça popüler olan Ilgaz Dağı ve Ilgaz Milli Parkı özellikle sömestr tatilinde tatilin hakkını verecek anlar yaşatabilir.

Biletall.com’dan En Ucuz Bolu Çankırı Biletini Bul »

Hasankeyf, Batman

Batman, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan tarih kokan bir ildir. Yaklaşık olarak 550 bin kişilik nüfusa sahip olup toplam yüzölçümü 4600 kilometre karedir. Diyarbakır, Mardin, Şırnak, Muş, Bitlis gibi illere komşudur. İlin sınırların içerisinde yer alan Hasankeyf 10 bin yılın üzerinde bir tarihi geçmişi mevcuttur. Zamanın en ünlü ticaret merkezleri arasında yer almıştır. Birçok seyyahın sık sık uğradığı bir bölge olmuştur. Şu anda ise yıl içerisinde çok sayıda turistin uğrayıp bu tarihi dokuyu, doğal kalkerli yapıyı, camileri, Hasankeyf Kalesi ve Köprüsü’nü izlediği bir yer halindedir. Sömestrde medeniyet beşiği olan bu bölgeyi ziyaret etmek son derece akıllı bir fikir olacaktır.

Biletall.com’dan En Ucuz Hasan Keyf Otobüs Biletini Bul »

Safranbolu, Karabük

Karabük Karadeniz Bölgesi’nde yer alan ve başta Zonguldak, Kastamonu, Çankırı, Bolu, Düzce gibi illere komşu olan bir ildir. Son nüfus sayımına göre toplam nüfusu 242 bin kişidir. İlin toplam yüzölçümü ise 4100 kilometre karedir. Karabük’ün sömestrde gezilebilecek en önemli bölgesi Safranbolu’dur. Safranbolu UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesi’nde yer alan ve tarihi Osmanlı evleri ile meşhur olan bir bölgedir. Dört mevsim boyunca ziyaretçi akınına uğrayan bölge kış aylarında ayrı bir tada sahiptir. Tarih ve kışın aynı dokuda olduğu Safranbolu’nda Osmanlı evlerinde konaklayarak harika bir sömestr geçirebilirsiniz.

Biletall.com’dan En Ucuz Safranbolu Otobüs Biletini Bul »

Eskişehir

Eskişehir popüler olan kış kartpostallarına ev sahipliği yapmış olan bir İç Anadolu Bölgesi şehridir. Yaklaşık olarak 850 bin kişilik nüfusu olup Ankara, Afyon, Kütahya, Bolu gibi illere komşudur. Sömestrde ünlü Porsuk Çayı ve çevresinde muhteşem görüntüler oluşturur. Kış dokusu ile birleşen doğa dokusu ziyaretçilere harika anlar yaşatır. Sömestrde son derece ucuz olan şehirde yapacağınız tatil size İskandinavya havası hissettirecektir.

Biletall.com’dan En Ucuz Eskişehir Otobüs Biletini Bul »

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.