Sonbahar Manzarasını Mutlaka Görmeniz Gereken 6 Yer

Sonbahar, doğanın renk konusunda mükemmel bir sunum yaptığı mevsimdir. Yürüyüş ve doğanın sergilediği o mükemmel manzaraya tanık olmak için harika bir zaman dilimi sunmaktadır. Sonbahar manzarasını seven ve bu manzarayı en güzel yerlerden görmek isteyen biriyseniz, sonbahar manzarasını görmeniz gereken yer tavsiyelerimizi mutlaka okuyun.

Kazdağları, Çanakkale-Balıkesir

Kaz Dağları, Balıkesir ve Çanakkale sınırları içerisinde yer alıyor. Hem deniz hem de orman manzarası görmek ve bu manzaranın sonbahar mevsiminde sunduğu muhteşem renk cümbüşüne tanık olmak isterseniz, bu bölgeyi mutlaka ziyaret etmelisiniz. Sonbahar yaprak dökümleriyle ünlü bir mevsimdir. Bu bölgede de bunu oldukça fazla göreceksiniz. Dökülen yapraklarla sonbahar manzarası rengârenk olacak ve bu mükemmel manzaraya tertemiz şelalelerin eşlik ettiğini göreceksiniz. Sarı ve turuncu yapraklarla şelalelerin berraklığının birleştiği bu yeri mutlaka görmelisiniz. Bu bölge civarında konaklama yapılacak oldukça fazla seçenek var. Sizler de civar yerlerde konaklama yapabilir ve sonbaharın tadını doyasıya çıkarabilirsiniz.

Kaz Dağları

Yükseklik: 1.774 m

Komşu Şehirler: Çanakkale ve Balıkesir

Hangi Mevsimde Gezmeli: Sonbahar

Yapmadan Dönmeyin: Sonbaharın huzurunu yaşamadan, yaprakların yürürken çıkardıkları sesleri duymadan, şelaleleri dinlemeden ve uzun yürüyüşler yapmadan dönmeyin.

Erikli Yaylası, Yalova

Erikli Yaylası, Yalova-Çınarcık Teşvikiye Köyü’nün yaklaşık altı kilometre yukarısında yer almaktadır. Erikli Yaylası şelaleleriyle oldukça ün salmış bir yerdir. Ancak burada aynı zamanda birbirinden farklı oldukça fazla ağaç yer alıyor. Kestane, ıhlamur, elma ve göknar ağaçları ile kaplı bu alanda sonbaharın tüm maneviyatını hissedeceksiniz. Bu ağaçlar arasında uzun yürüyüşler yapılabilir. Ayrıca bu yürüyüşleri yaparken şelaleler arasından geçmek, su sesiyle sonbaharın sesinin karışmasını dinlemek ve sarı-turuncu tonlarla şelale saflığının birleşmesi sizin için unutulmayacak bir deneyim olacak. Bu bölgede kamp yapabilir ya da Yalova’dan günübirlik gidiş-dönüşler yapabilirsiniz.

Erikli Yaylası

Yükseklik: Denizden 600 m

Komşu Şehirler: İstanbul, Kocaeli, Bursa

Hangi Mevsimde Gezmeli: Sonbahar

Yapmadan Dönmeyin: Huzur dolu bir yürüyüş yapmadan, şelalelerin kenarında dinlenmeden ve hatta mümkünse bu bölgede kamp yapmadan dönmeyin.

En Ucuz Yalova Otobüs Bileti Al >>

Brugge (Brüj), Belçika

Brüj, Orta çağ şehri diye tabir edilen ve sonbaharın tüm hissiyatını insana mükemmel bir şekilde yaşatan bir yerdir. Burada sarmaşıklar oldukça fazladır. Bu sarmaşıkların sonbaharda altın ve kızıl rengine dönüştüğünü ve bu dönüşümün tarihi binalarla birlikte aldığı o mükemmel hali mutlaka görmelisiniz. Güz ışığı diye betimlenen o mükemmel manzaraya bu bölgede ulaşmak mümkün. Hele ki sonbaharın muhteşem manzarasına tarihi yapılar ve renk cümbüşü yaşatan sarmaşıklar eklendiğinde, huzur duymamak ve bu güzelliğe insanın kendini kaptırmaması imkânsız. Ayrıca şehirde yer alan kanallara sonbaharın o mükemmel renklerinin yansıması, size mükemmel bir ressamın eşsiz tablosuna baktığınız hissini uyandıracak. Sonbahar dekorunu romantik bir sahne havasında izlemek ve bu eşsiz güzelliğe tanık olurken Belçika çikolatalarının tadına da bakmak isterseniz Brüj şehrini mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Brüj

Nüfus: 117.351

Hangi Mevsimde Gezmeli: Yaz ve sonbahar

Yapmadan Dönmeyin: Kanal etrafında ve kanalda gezi yapmadan, tarihi yapıları incelemeden, at arabalarıyla şehri turlamadan ve sonbaharın havasına yakışacak bir şekilde müzeleri gezmeden dönmemelisiniz.

Yedigöller, Bolu

Yedigöller sonbahar manzarası denilince akla gelen ilk yerlerden birisidir. Sonbahar demek renk cümbüşü demek. Güz mevsiminin insana sunduğu o mükemmel renkleri Yedigöller’de görebilirsiniz. Burada oldukça heybetli ağaçları görmeniz, bu heybet karşısında büyülenmeniz kaçınılmazdır. Tüm sonbahar renklerinin yer aldığı ormanın yanı sıra irili ufaklı göller görebilir, bu harika manzaranın içinde huzur bulabilirsiniz. 1965 senesinde milli park ilan edilen Yedigöller’de yürüyüş yapmak, gölleri ve şelaleleri görmek, oldukça geniş bir bitki zenginliğine tanık olmak mümkün. Burada sonbahar mevsiminin tadını gölleri takip ederek çıkarabilirsiniz. Milli park içinde yer alan işaretleri takip ederseniz, ortalama iki saat içinde tüm gölleri gezebilirsiniz. Ayrıca burada yaptığınız yürüyüşlerde sizlere sincaplar, geyikler ve birbirinden farklı türde kuşlar eşlik edebilir. Milli park içerisinde oldukça geniş bir hayvan türü yaşamakta. Sonbaharın tüm güzelliğini doğayla iç içe yaşamak için ve bu güzelliği yaşarken dinlenmek için mutlaka Yedigöller’i ziyaret etmelisiniz.

Yedigöller

Alan: 16,23 km

Kuruluş Tarihi: 1965

Komşu Şehirler: İstanbul, Zonguldak, Düzce

Hangi Mevsimde Gezmeli: Sonbahar

Yapmadan Dönmeyin: Bu yeryüzü cennetinde uzun yürüyüşler yapmadan, tüm gölleri gezmeden, doğanın muhteşem manzarasının ve birbirinden ilginç hayvanların resimlerini çekmeden dönmemelisiniz.

En Ucuz Bolu Otobüs Bileti Al >>

Karagöl, İzmir

Burası pek çok İzmirli tarafından bile bilinmeyen, henüz turistlerle dolup taşmamış bir yer. Sonbaharın rüya gibi yaşandığı bir yer hayal ediyorsanız Karagöl’e mutlaka uğramalısınız. İzmir Yamanlar Dağı eteğinde olan bu yer sonbahar denildiğince akla gelen manzarayı birebir sunuyor. İnsana sarı ve turuncu yapraklar arasında bir sonbahar rüyası yaşatıyor. Bunun yanı sıra Karagöl bölgesinde birbirinden ilginç mağaralar yer almakta. Bu mağaraları gezebilir, daha önceden belirlenmiş olan yürüyüş rotasını takip edebilir, ayrıca bölgede yer alan açık ve kapalı mekânlarda yemek yiyebilirsiniz. Sonbahar sevenler için mükemmel bir keşif ve sonbahar manzarasına doymak isteyenler için mükemmel bir tercihtir.

Karagöl

Komşu Şehirler: Aydın, Manisa

Hangi Mevsimde Gezmeli: İlkbahar ve sonbahar

Yapmadan Dönmeyin: Bu doğa harikası yerde imkânınız varsa çadır kurmadan, huzurlu bir şekilde yemek yemeden ve mümkünse fotoğraf çekmeden dönmemelisiniz.

Odessa, Ukrayna

Odessa, ülkenin kültürel ve liman şehirlerinden biridir. Sonbahar aylarına muhteşem bir ev sahipliği yapıyor. Hafif yağmurlu ve kapalı bir havaya eşlik eden turuncu ve sarı renkleri görmek için mutlaka buraya uğramalısınız. Aslında burada turuncu yaprakların aynı zamanda maviyle de olan buluşmasını görmelisiniz. Her yerde bu kadar güzelliği bir arada bulmak zor. Ancak Odessa doğanın tüm güzelliklerini her yönüyle bizlere sunmakta. Burayı sonbahar mevsiminde ziyaret edebilir, sarı ve turuncu yapraklar arasında gezebilir ve bu mevsimde daha da ucuzlayan otellerde konaklama yapabilirsiniz. Ayrıca burada oldukça fazla kültür ve sanat etkinliği olur. Sonbaharın o büyülü havasını, kültür ve sanatla süslemeyi sevenler için de oldukça iyi bir tercih olacaktır.

Odessa

Alan236,9 km²

Nüfus997.189

Hangi Mevsimde Gezmeli: Yaz ve sonbahar

Yapmadan Dönmeyin: Sonbahar renklerinin cümbüşüne Odessa’nın güzel Arcadia sahilini de katmadan, sahile tramvayla gitmeden ve sahilde yürüyüş yapmadan, şehirde yer alan bir etkinliğe, mümkünse operaya katılmadan dönmemelisiniz.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.