Tablo mu Gerçek Hayatı Şekillendirmiş, Gerçek Hayat mı Tabloyu? Seçim Sizde!

Tarih boyunca sanatçılar çevrelerinden ilham almışlardır. Ancak çoğu kişinin bilmediği gerçek ise bazı mekanlar da ünlü tablolardan esinlenerek şekillenmeye çalışmıştır.

Kafe Terasta Gece / Le Café la Nuit, Fransa

Van Gogh’un en ünlü resimlerinden biri, yıldızlı gökyüzüne karşı parlak bir şekilde aydınlatılmış bir kafeyi betimleyen Kafe Terasta Gece’dir. Zengin renklere sahip olan resim, Van Gogh’un Arles, Fransa’da kaldığı süre boyunca, özellikle hayatında verimli bir dönem geçirdiği zamanlarda resmettiği ilk çalışmalarından biri olmasıyla ünlü. Ziyaretçiler, şu anda Le Café la Nuit adlı Van Gogh temalı restoranın terasında yemek yiyebilir ve tablonun içinde gibi hissedebilirler.

Biletall.com’dan Fransa’ya En Ucuz Uçak Biletini Bul »

Amerikan Gotiği / Eldon’daki Amerikan Gotik Evi, Iowa

Amerikan Gotiği, 1930’da Eldon, Iowa’da Grant Wood tarafından tamamlandı. Amerika’da çok ünlü olan bu tablonun arkasındaki beyaz bina, 1880’lerin başında, geleneksel Gotik tasarım öğelerinin ahşap evlere uygulandığı bir Amerikan mimari hareketi olan Carpenter Gotik tarzında, Catherine ve Charles Dibble tarafından inşa edilmiştir.

Küçük Sokak / 40–42 Vlamingstraat, Hollanda

17. yüzyıldan kalma Hollandalı ünlü ressam Johannes Vermeer’in 40’tan az tablosu bugüne kalmış. Hayatta kalan iki şehir alanında tablosundan biri 1658’deki Küçük Sokak. 2015 yılında, Amsterdam Üniversitesi’nden bir profesör olan Frans Grijzenhout, Vermeer’in memleketindeki eski vergi kayıtlarına, resimdeki binaların ve sokakların boyutlarını bulmak için araştırma düzenledi. Tüm şehirde orantıları doğru bir şekilde uyan tek bir nokta vardı: Günümüzdeki 40–42 Vlamingstraat bölgesi.

Saman Arabası / Willy Lott’s Cottage, İngiltere

İngiliz ressam John Constable, 1921’deki Saman Arabası’nın da dahil olduğu pek çok manzarayı resmeden 19. yüzyılın romantik harekatının büyük bir figürüydü. Saman Arabası, bir çiftçiyi ve atlarını nehrin karşısındaki el arabası ile saman çekterken gösteriyor. En solda, bugün hala Suffolk, İngiltere’de bulunan Willy Lott’un Evi olarak bilinen bir çiftlik evi var.

Şu anda Birleşik Krallık Ulusal Güvencesi tarafından korunan yapı, ilk olarak 16. yüzyılda inşa edildi, ancak resimlerde görülen binayı oluşturmak için izleyen yıllar boyunca ilaveler yapıldı. 1920’lerde yapılan son bir restorasyon ile ev Saman Arabası tablosundaki görünüme sahip oldu.

Biletall.com’dan İngiltere’ye En Ucuz Uçak Biletini Bul »

Nilüferler serisi / Fondation Monet in Giverny, Fransa

Ünlü ressam Claude Monet, Londra’daki Thames Nehri’nden Fransa’daki Rouen Katedrali’ne, her türlü görseli resmetmiştir. Ancak en ünlü motiflerinden biri nilüferdi. Monet 1883’te Fransa’nın Giverny kentine taşındığında, kendi bahçelerini tasarladı. Sanatçı, görme yetisi bozulmaya başladığında bile, bahçelerini hayatının sonuna kadar resmetti. Tabloları mı bahçeyi nilüferlerle doldurdu yoksa nilüferli bahçeler mi tablolarında yer aldı bilmiyoruz.

Christina’nın Dünyası / Olson House, Maine

Andrew Wyeth’in 1948’deki resmi Christina’nın Dünyası, çimlerde yatan ve uzaktaki bir çiftlik evine bakan bir kadını gösteriyor. Konu, bir nöromüsküler rahatsızlığı olan Wyeth’in Maine’deki komşusu Anna Christina Olson. Wyeth, sakatlığı ile sınırlı olmayan büyük ruhunu bu tabloda yakalamaya çalışmış.

Yıllar geçtikçe, resim popülerlik kazandı ve sonunda 20. yüzyıl Amerikan resminin simgeleri arasındaki yerini aldı. Uzaktaki çiftlik evi bugün, Farnsworth Sanat Müzesi’nin bir parçası olarak ayakta duruyor.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.