Temmuz Ayında Gezilecek En İyi 5 Yurtiçi Şehir

Sıcakların artmasıyla birlikte, tatil yapmayı düşünen kişiler artık gezilecek yerler konusunda araştırmalara iyiden iyiye başladı. Ülkemiz bu konuda oldukça zengin. Ülkemizde tatilinizi geçirebileceğiniz çok önemli tatil merkezleri bulunuyor. İşte bunlar arasından sizin için derlediklerimiz:

Antalya

Akdeniz’in incisi olarak bilinen Antalya, yaz aylarının tatil için vazgeçilmez mekânları arasında yer almaktadır. Antalya’da tatil yapmayı tercih eden kişiler genellikle deniz, kum ve güneş için burayı tercih etseler de Antalya’da gezilip görülmesi gereken, tatilinizi en iyi şekilde değerlendirebileceğiniz çok sayıda yer bulunmaktadır. Tarihi ve doğal güzellikleri bakımından Akdeniz Bölgesi’nde önemli bir yere sahip olan Antalya’da temmuz ayınızı en iyi şekilde değerlendirebileceğiniz, gezmeye doyamayacağınız yerler hakkında kısaca bilgi verelim.

Düden Şelalesi

Antalya merkeze 10 kilometre uzaklıkta bulunan ve tam bir doğa harikası olan Düden Şelalesi, sizlere sanki gizli cenneti bulmuş havası yaşatacaktır. Antalyalılar tarafından mesire alanı olarak da kullanılan bu yer mavi ve yeşilin bir arada izlenebileceği bir doğal güzellik.

Kurşunlu Şelalesi

Antalya’daki bir diğer gizli cennet ise Kurşunlu Şelalesi. Tam bir doğa harikası denilebilecek bu şelale 7 ayrı küçük şelalenin birleşmesinden meydana gelir. Şelale alanında piknik yapılabilmektedir.

Adrasan Koyu

Hem gezmek hem de tatil yapmak için gidilebilecek en güzel mekânlar arasında yer alan Adrasan koyu, doğası, denizi ve sergilemiş olduğu manzarası ile mutlaka görülmeli.

Karain Mağarası

Ülkemizdeki en büyük doğal mağaralar arasında bulunan Karain Mağarası, gezi sırasında sizlere bambaşka bir hava yaşatacak.

Biletall.com’dan En Ucuz Antalya Otobüs Biletini Bul »

 

İzmir

Türkiye’nin 3. büyük şehri olan İzmir, temmuz ayında gezilecek yerler bakımından birçok alternatif barındırmaktadır. İzmir, tarihi ve doğal güzellikleri, masmavi denizi ve plajları ile yıl içerisinde birçok yerli ve yabancı turisti ağırlamaktadır. İzmir’de gezilecek yerler listesine baktığımızda:

Nebiler Şelalesi

Temmuz ayı için gidilebilecek en güzel yerler arasında yer alan Nebiler Şelalesi, manzarası ve doğal güzellikleri ile ziyaretçilerini kendine hayran bırakmaktadır. Şelale civarında trekking yapılabilmektedir.

Çeşme Ilıcaları

Hem gezmek hem de tatil yapmak isteyenler için her iki özelliği de içinde barındıran Çeşme Ilıcaları, masmavi denizi ve temiz plajları ile deniz tatili için en iyi destinasyonlardan biri. Aynı zamanda ılıcaları, tarihi mekânları ile de tatilcilere ayrı güzellik sunmaktadır.

Konak Meydanı

İzmir’de gezilip görülmesi gereken yerler arasında önemli bir yere sahip olan meydanda Saat Kulesi yer almaktadır.

En Ucuz İzmir Otobüs Bileti Al >>

 

Mersin

Doğu Akdeniz’de yer alan en büyük şehirlerden biri olan Mersin;  tarihi, kültürel ve doğal güzellikler bakımından birçok şey barındırmaktadır. Bir zamanlar Akdeniz’in en gözde tatil yerleri arasında yer alan Mersin’de gezilip görülecek yerleri sıralarsak:

Tarsus Şelalesi

Mesire alanı olarak kullanılan bu yer Mersin’deki doğal güzelliklerden biri. Roma döneminde şelale mezarlık olarak kullanıldığından dolayı şelalenin suları çekildiğinde tahrip olan mezarları görebilmek mümkündür.

Cennet-Cehennem Çökükleri

Mersin denildiğinde ilk akla gelebilecek yerler arasında gelmektedir. Tamamen kendiliğinden oluşan bu doğa harikası, günümüzde birçok ziyaretçiyi ağırlamaktadır.

Yedi Uyurlar Mağarası

Tarsus’a 12 km uzaklığı bulunan mağaraya 6 basamakla inilebilmektedir. Kehf suresinde de adı geçtiğinden dolayı dini inanç bakımından önemli bir yere sahiptir.

Biletall.com’dan En Ucuz Mersin Otobüs Biletini Bul »

 

Rize

Karadeniz’in en gözde illeri arasında yer alan Rize, yemyeşil ormanları, temiz havalı yaylaları bakımından yıl içerisinde çok sayıda ziyaretçiye ev sahipliği yapmaktadır. Buraya gelindiğinde mutlaka gidilmesi gereken yerler şu şekildedir:

Şenyuva Köprüsü

Rize’deki en eski köprü olan Şenyuva köprüsü, adeta bir sanat eseridir. Tarihi yapısı ve sergilemiş olduğu manzarası ile insanları büyülemektedir.

Kaçkar Dağları

Rize’ye 68 km uzaklıkta olan Kaçkar Dağları, aynı zamanda milli park. Park içerisinde yapılabilecek birçok aktivite bulunuyor.

Ayder Yaylası

Çamlıhemşin ilçesinde yer alan ve Rize denilince akla ilk gelen yerlerden biri olan Ayder Yaylası, yazın sıcağından kaçmak için tercih edilebilir.

En Ucuz Rize Otobüs Bileti Al >>

 

Hatay

Köklü bir tarihe sahip olan, içerisinde çok sayıda doğal güzellikler barındıran, mistik yapıları ve kendine özgü mutfağıyla, gezilip görülmesi gereken yerlerden biri olan Hatay gidilecek yerler listenize mutlaka eklenmeli. Üç dinin de hoşgörüyle bir arada yaşadığı Hatay’da tarihi yerler dışında doğal güzellikler ve kaplıcalar görülebilir.

Doğal güzellikler

Tarihi yapıları kadar doğal güzellikleri ile de büyük bir öneme sahip Hatay’da Belen Yaylası, Batıayaz Yaylası, Çevik Plajı, Samandağı Sahili gidilmesi gereken yerler arasında.

Kaplıcalar

En önemlileri arasında Reyhanlı Hamamat Kaplıcaları ve Erzin Başlamış Kaplıcaları bulunuyor.

Biletall.com’dan En Ucuz Hatay Otobüs Biletini Bul »

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.