Trabzon’da Gezilecek Yerler, Trabzon’da Nereye Gidilir?

Karadeniz Bölgesinde yer alan Trabzon hem doğa güzelliği hem de tarihi güzelliği ile ön plana çıkmaktadır. Karadeniz bölgesinin en çok ziyaret edilen şehirlerinden birisi olan Trabzon, her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turist ağırlamaktadır. Özellikle Hristiyanlığın ilk dönemlerinde yerleşim yeri olarak kullanılan Trabzon kültürel değerleri ile de ön plana çıkmaktadır.

Trabzon ziyaretine çıkacak olan kişiler öncelikle Trabzon’un haritadaki konumu hakkında bilgili olmalıdırlar. Bu sayede Trabzon’un çevresinde bulunan gezilecek yerleri keşfederek seyahatinizi buna göre şekillendirebilirsiniz. Trabzon gezilecek yerler konusundaki listemiz;

Trabzon’da Gezilecek Yerler

Sümela Manastırı

previous arrow
next arrow
Slider

Trabzon’da gezilmesi gereken yerler listemize Sümela Manastırı ile başlıyoruz. Maçka ilçesinde bulunan manastırın M.S 395 yılında inşa edildiği düşünülüyor. Sarp kayalıklar üzerine inşa edilen bu manastır Hristiyanların kendilerini korumak üzere inşa ettikleri bu manastır tüm güzelliğini ve ihtişamını korumayı başarmış durumda.

Adres: Altındere, 61750 Maçka/Trabzon

Trabzon Kalesi

previous arrow
next arrow
Slider

Trabzon kent merkezinde bulunan kalenin 5. yüzyılda inşa edildiği tahmin ediliyor. Evliya Çelebi, seyahatnamesinde bu kale hakkında şu şekilde bilgi vermektedir; “Dağ tarafında, cehennem kuyusuna benzeyen bir hendeğe sahip olan kale safi kesme kayalığı bulunmaktadır. Kale içerisinde mahzen, mahafazacı evleri ve camisi bulunduğu belirtilmektedir.

Adres: Ortahisar, Burç Sk. No:10, 61030 Trabzon Merkez/Trabzon

Uzungöl

previous arrow
next arrow
Slider

Trabzon’da nerey gidilir diye kime sorarsanız sorun Uzungöl’ü önerecektir. Tabiat ve doğa harikası olan Uzungöl turizm turları ile de ön plana bakılmaktadır. Uzungöl’e girdiğinizde bol oksijenli dağlarda yürüyüşler yapabilir, yöresel yemeklerin tadına bakabilirsiniz.

Adres: Uzungöl, Çaykara/Trabzon

Atatürk Müzesi Köşkü

previous arrow
next arrow
Slider

Mustafa Kemal Atatürk, Trabzon’a yaptığı ilk gezide bu köşkü oldukça fazla beğenmiştir. Barok mimarisine sahip köşk Banker Konstantin tarafından 1890 yılında yaptırılmıştır. Banker’in iflas etmesi ile beraber köşk Atatürk adına alınmış, restore edilmiştir. 1930 yılında yeniden Trabzon’a gelen Atatürk bu köşkte konaklamıştır.

Adres: Soğuksu, Ata Cd., 61040 Ortahisar/Trabzon

Çal Mağarası

previous arrow
next arrow
Slider

Trabzon planı, Trabzon gezi planı oluşturan kişilere dünya harikası bir yer öneriyoruz. Dünya’nın en uzun ikinci mağarası olarak gösterilen Çal Mağarası 8 milyon yıllık bir geçmişe sahiptir. Astım ve sinüzit hastalarına oldukça iyi gelen bu mağaranın içerisinde oldukça güzel bir yürüyüş parkuru bulunmaktadır. Burada birkaç saat vakit geçirmek sizlere oldukça iyi gelecektir.

Adres: Çalköy, 61390 Düzköy/Trabzon

St. Eugenius Kilisesi (Yeni Cuma Camii)

previous arrow
next arrow
Slider

Trabzon’da gezilecek yerler listemizin son sırasında St. Eugenius Kilisesi yer almaktadır. 13. Yüzyılda inşa edilen kilise günümüz kadar sağlam bir şekilde gelmeyi başarmıştır. İstanbul’un fethedilmesinden sonra yapı kiliseden camiye dönüştürülmüştür. Bugün Yeni Cuma Camii olarak hizmet veren bu yapıyı kesinlikle ziyaret etmenizi öneririz.

Adres: Yenicuma, Cami Sk. No:48, 61030, 61030 Trabzon Merkez/Trabzon

Trabzon’a Nasıl Gidilir?

Trabzon’a nasıl gidilir konusunda da bilgi vermek istiyoruz. Karadeniz bölgesinin en çok ziyaret edilen şehirlerinden birisi olan Trabzon’a hem karayolu hem de havayolu üzerinden ulaşabilmek mümkündür. Ulaşım konusundaki seçenekler;

Trabzon’a Otobüs

Trabzon’a gelmek isteyen kişiler ilk olarak karayolunu kullanabilirler. Karayolu üzerinden otobüs ile Trabzon’a gelmek isteyen kişilere birden farklı otobüs firmasının seferini görebilirler. Trabzon’a otobüs ile gelmek isteyen kişilere bazı destinasyonlardan Trabzon’a yolculuk süreleri;

İstanbul – Trabzon Arası: 18 – 20 Saat

Malatya – Trabzon Arası: 12 – 14 Saat

Gaziantep – Trabzon Arası: 16 – 18 Saat

Ankara – Trabzon Arası: 12 – 14 Saat

Trabzon Şehirlerarası Otobüs Terminali

Trabzon’a karayolu ile gelmek isteyen kişilere Trabzon otobüs terminalinin iletişim bilgilerini sunmak istiyoruz;

Otogar Adresi: Sanayi Mahallesi, Devlet Karayolu No:86, 61100 Merkez/Trabzon

Otogar Telefonu: 0 (462) 325 20 81

Trabzon’a Havayolu İle Ulaşım

Trabzon, Türkiye’nin en aktif havalimanlarından birisine ev sahipliği yapmaktadır. Türkiye’nin birçok noktasından aktarmasız uçuşlar düzenlendiği Trabzon’a oldukça hızlı ve ekonomik olarak gelebilirsiniz. Bazı destinasyonlardan Trabzon’a uçak ile seyahat süreleri;

Antalya – Trabzon Arası: 1 Saat 40 Dakika

İzmir – Trabzon Arası: 1 Saat 50 Dakika

Adana – Trabzon Arası: 1 Saat 20 Dakika

Ankara – Trabzon Arası: 1 Saat 15 Dakika

İstanbul – Trabzon Arası: 1 Saat 35 Dakika

Trabzon Havalimanı

Trabzon’a havayolu ile gelmek isteyen kişilere Trabzon Havalimanı iletişim ve adres bilgilerini sunmak istiyoruz;

Havalimanı Adresi: Konaklar Mh., Konaklar, 61010 Merkez/Trabzon, Türkiye

Havalimanı Telefonu: 0 (462) 328 09 40

Trabzon’a Yakın Şehirler

Trabzon ile ilgili oldukça güzel bilgiler verdiğimizi düşünüyoruz. Trabzon’a yakın şehirler ile gezi listenizi en azından biraz daha zenginleştirmek istiyoruz. Trabzon’un batısında Giresun, Samsun ve Ordu, güneyinde Gümüşhane ve Bayburt, doğusunda ise Artvin ve Rize bulunmaktadır.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.