Trekking Severler İçin 9 Manzaralı Yürüyüş Yolu

Trekking Nedir?

Trekking bir diğer adıyla doğa yürüyüşü son zamanlarda ülkemizde gelişmekte olan bir aktivite. Özel bir yetenek gerektirmeyen bu sporu her yaştan insan yapabilir. Özellikle kalp sağlığı için çok yararlı bir spor olan trekkingi doğal güzellikler ve muhteşem manzaralar eşliğinde yapmak daha da keyifli oluyor.

Genellikle sıcaklığın çok yüksek olmadığı mevsimlerde trekking yapmak daha sağlıklıdır. Ülkemiz de iklim ve doğal güzellikler açısından çok zengin bir ülke. Ege’deki doğal güzellik içindeki köylerden Karadeniz’deki yaylaların manzaraları ve Akdeniz’in temiz havası eşliğinde Türkiye trekkingciler tarafından çok fazla tercih edilen ülkelerden birisi. Şehir hayatından kaçmak isteyenler için ya da doğa içinde spor yapmak isteyenler için Türkiye’deki manzaraları trekking rotalarını sizler için derledik.

1. Likya Yolu (Fethiye)

En popüler yürüyüş rotalarından birisi olan Likya Yolu Fethiye’den başlayıp Antalya’ya kadar devam eden 540km’lik bir yürüyüş yoludur. Yol üzerinde çeşitli pansiyon ve kamp alanları sayesinde trekking severlere bu rotada keyifli manzara eşliğinde konaklama olanağı sağlanmaktadır.

Biletall.com’dan En Ucuz Fethiye Otobüs Biletini Bul »

2. Köprülü Kanyon (Antalya)

Antalya’nın kuzeydoğusunda merkeze 85km uzaklıkta bulunan köprülü kanyon Türkiye’nin en uzun kanyonudur. Gür orman ve vadi manzarası eşliğinde trekking severlere keyifli bir yürüş olanağı sunuyor.

3. Ihlara Vadisi (Kapadokya)

Kapadokya’da bulunan Ihlara Vadisi, Hasan Dağı’nın aktif bir yanardağ olduğu zamanlarda püskürttüğü lavlar sonucunda oluşan bir vadidir. Melendiz Çayı’nın eşsiz güzelliği ile birlikte bu yürüyüş yolu trekking severlere doğa ile iç içe bir yürüyüş deneyimi yaşatıyor.

4. Kaira Yolu (Muğla Aydın)

Muğla ve Aydın illerini kapsayan Türkiye’nin en uzun mesafeli -820 km- trekking rotası olan Kaira Yolu Uluslararası standartlara göre işaretli ve levhalandırılmıştır. Ege’nin el değmemiş koyları, zeytin ağaçları ve köylerden geçen bu rota trekking severler için güzel bir seçim.

5. Kaz Dağları (Balıkesir Çanakkale)

Çanakkale ve Balıkesir arasında olan Kaz Dağları, Zeytin bahçeleri, kızılçam ve daha da yükseklerde ormanlarla kaplı yürüyüş rotalarından oluşur. Oksijen bakımından Türkiye’nin en zengin dağlarından biridir. Kaz dağları milli parkı içerisinde birçok parkur bulunmakla birlikte trekkingciler kendi rotalarını da belirleyebilirler.

6. Macahel (Artvin- Gürcistan)

Artvin’in Borçka ilçesinden Gürcistan’a kadar yayılan vadi olan Macahel, Karadeniz Bölgesinin gür ormanları ve doğal güzellikleri ile birlikte keyifli bir yürüyüşe çıkarıyor.

7. Aladağlar (Kayseri – Adana – Niğde)

Kayseri- Adana – Niğde illeri arasında bulunan Aladağlar, Derin vadileri, eşsiz zirveleri, dik ve sarp buzul kayalıkları, mağaraları, görkemli kanyonları, yüksek platoları, doğal manzarası, ormanları, şelaleleriyle bir doğa cenneti.

8. Erikli Yaylası (Yalova)

Erikli yaylası Yalova’nın Çınarcık ilçesinde bulunuyor. Kestane, karaağaç, ıhlamur, göknar ve elma ağaçlarıyla dolu bu yürüyüş parkurunun en önemli özelliği, kenarından yürüdüğümüz erikli deresi üzerinde pek çok şelale olması. En avantajlı otobüs bileti Biletall.com’da seni bekliyor.

9. Gökçeada

Türkiye’nin en büyük adası ünvanına sahip olan Gökçeada, Doğal trekking parkurlarına sahip. Asırlardır Ada’nın doğal ortamında özgürce yaşayan İmroz Koyun ve Keçilerince içgüdüsel bir şekilde oluşturulmuş patikalar, trekking severler için oldukça keyifli bir deneyim yaşatıyor. 

10. Uludağ (Bursa)

Popüler kış spor merkezi olan Uludağ, özellikle yazın trekking yapanlar tarafından çok tercih ediliyor. Çeşitli parkurlar, kamp alanları ve eşsiz doğal güzelliğiyle yürüyüş yapmak için güzel bir alternatif.

Biletall.com’dan Bursa’ya En Ucuz Uçak Biletini Bul »

Keyifli bir şekilde trekking yapabileceğiniz ve aynı zamanda doğal güzelliklerin tadını çıkartabileceğiniz yürüyüş yollarının arasından en güzellerini sizler için seçtik. Bol trekkingli ve sağlıklı günler dileriz.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.