Türkiye’de Gezilebilecek En Güzel Köyler

Şirin mi şirin dar sokakları, minik evleri ve yerel lezzetleriyle şehirler kadar güzel köylerimiz de.  Bir hafta sonu gezisi planlamak istiyorsanız veya yeni yerler keşfetmeyi düşünüyorsanız küçük bir köy gezisi yapabilirsiniz. Bu yazımızda Türkiye’de görmeniz gereken en güzel köylerden bahsettik.

Cumalıkızık / Bursa

Osmanlıların Bursa’da ilk yerleştikleri yerlerden biridir. Sahip olduğu 200’den fazla ev ile bu zamana kadar  Osmanlı özelliğini taşımıştır. Gittiğinizde karşınıza dar sokaklar ve her sokakta yer alan eşsiz güzellikteki evler çıkmaktadır. Cumalıkızık’ı size hatırlatacak hediyelik eşya satıcıları her sokağın başında sizleri beklemektedir. Köy havasından çok bir küçük mahalle gibidir. Köy kahvaltılarıyla meşhurdur.

Şirince / İzmir

İzmir’in Selçuk ilçesinde yer almaktadır. Eşsiz bir güzelliği vardır. Eskiden ailelerin oturduğu taş evler şu an çoğunlukla butik otel ya da kafe olmuş durumdadır. Mimarisi ve doğasıyla herkesin gözdesi diyebileceğimiz bir köydür. Tarihi ve doğal güzelliğinin yanı sıra kıyametin teğet geçtiği köy olarak  da ünlenmiştir.  Kendine has sokakları sizlere güzel bir duygu katıyor. Aziz Nesin’in vasiyetini yerine getirmek amacıyla, Aziz Nesin’in oğlu Ali Nesin ve Şirince’nin bir deyişle mimarı sayılan Sevan Nişanyan tarafından inşa edilmiş olan Aziz Nesin Matematik Köyü burada yer almaktadır. Tiyatro Medresesi de Şirince’ de gidilecek yerlerden biridir.

Uzungöl / Trabzon

Uzungöl, Trabzon’da gezilecek yerler listesinde ilk sırada yer almaktadır. Gölün kenarında uzun yürüyüşlere çıkılmaktadır. Mükemmel bir yayla kasabasıdır. Özellikle kış aylarında daha cazip bir haldedir. Yazın oldukça kalabalık olmaktadır. Yağmur ormanları oldukça önemlidir. Eşsiz bir güzellik katmaktadır. Birde mükemmel Kaçkar Dağları manzarası var ki, değmesin kimse keyfinize. Uzungöl gibi bir köyde yaşamayı istemeyecek yoktur diye düşünüyoruz.

Kayaköy / Muğla

Fethiye ilçesine bağlıdır. Birçok tarihi özelliği taşıyan güzel, eşsiz bir köydür. Köyde taştan yapılmış Rum evleri vardır. İçerisinde Yunan Ortodoks Klisesi vardır. Köyün içerisinde birçok mağara vardır. Köyü garip hale getiren mağaraları ve terk edilmiş evleridir.

Sığacık / İzmir

Sığacık sokaklarının eşsizliği giden herkesi büyülemektedir. Tarihi kalesi gezilecek önemli yerlerinden biridir. Kaleiçi sokakları ve sokaklardaki köylülerin tezgâhları gezerken sizlerin uğrak noktası olacaktır. Teos Antik Kenti, Teos Marinası Sığacık’ın gezilebilecek önemli yerlerindendir. Değirmen hepinizin mutlaka karşısına çıkan bir fotoğraftır. Sizin de orada fotoğrafınız olsun isterseniz Sığacık’a mutlaka uğrayın.

Kaleköy / Kaş

Geçmişi M.Ö’ye dayanan Kaleköy, antik Simena kentinin üzerine kurulmuştur. Küçük bir köydür. Aslında bir yarımada üzerinde bulunmaktadır. Ulaşım deniz yoluyla sağlanmaktadır. Sadece yürüyerek dolaşabileceğiniz trafiği kapalı bir köydür. Dar merdivenler, dar sokaklar yer almaktadır. Köyün tepesinde Simena Kalesi yer almaktadır.

Çamlıhemşin / Rize

Doğu Karadeniz’in ilçelerinden biridir. Laz köyüdür. Lazca konuşulmaktadır. İçerisinde birçok krater gölü bulunmaktadır. Arıcılık ve kültür balıkçılığı önemli geçim kaynağıdır.  Çay tarımı başlı başına yapılmaktadır. Tam bir köy havası mevcuttur. Manzarası, yaylaları, yeşillikleri gidilip görülmesi gereken yerlerdir.

Uçhisar / Nevşehir

Uçhisar, Selçuklu döneminde İpek yolu olarak bilinen bölge üzerinde kurulmuştur. Uçhisar kalesi bölgenin en güzel yerlerinden biridir. Zirveye ulaştığınızda “Oh be!” diyebileceğiniz, bulutlara yakınlığı hissedeceğiniz mükemmel bir kaledir. Aynı zamanda buraya Kapadokya’nın gözü de denilmektedir. Kaleleri, vadileri ve milli parkıyla önemli bir köydür.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.