Türkiye’de Kış Aylarında Gezilecek Yerler

2020’nin kış ayları için, uygun zaman aralıklarını birleştirerek mutlaka ziyaret etmeniz gereken cennet rotaları sizler için derledik! Bu yazı ile birlikte kış aylarında gezebileceğiniz tüm yerleri keşfediyor olacaksınız. Hazırsanız, başlayalım!

Bursa

Türkiye’nin her yerinden ulaşımın rahat olduğu Bursa, özellikle Uludağ ile öne çıkan ilk şehrimiz. Gerek Uludağ üzerinde sunduğu kış sporları olanakları gerekse de şehrin tarihi yapısı, sizi kış mevsiminde farklı dünyalara, özlediğiniz o huzur ortamını sağlayabilir.

Erzurum

Kışın ziyaret etmeniz gereken yerler listemizde ikinci sırada yer alan Erzurum, Bursa Uludağ’a göre kış tatili için daha uygun fiyat seçenekleriyle öne çıkıyor.Eğer uçak ile seyahat opsiyonunu seçmeniz dahilinde 20 dakika gibi kısa bir sürede ulaşabileceğiniz Palandöken Kayak Merkezi, sizlere gerçek bir kışı yaşatıp, unutamayacağınız kış sporları anıları oluşturabilmenize imkan tanıyor.

Biletall.com’dan Erzurum’a En Ucuz Otobüs Biletini Bul »
 

Bolu

Özellikle seyahat severlerin de kış ve sonbahar mevsimlerinde tercih ettiğini bildiğimiz Bolu, Yedigöller Milli Parkı ile öne çıkan şehirlerimiz arasında. Özellikle bölge illerden çok sayıda yerli turistin hafta sonları ziyaret akınına uğrayan şehir, listemizde üçüncü sırada.

Denizli

Pamukkale travertenleri şu hissetmeye başladığımız kış aylarında, içinizi ısıtacak sularıyla kış mevsiminde sizlere ayrı bir alternatif olabilir. Ekonomik anlamda da bütçe dostu olan Denizli’de, termal otellerde konaklayarak keyif dolu bir kış tatili geçirebilirsiniz.

Trabzon

Daha önce yolunuz Karadeniz’e  düştü mü bilmiyoruz. Lakin eğer Trabzon’da görmeniz gerektiğini düşündüğümüz Uzungöl’ü ziyaret etmediyseniz, bu yıl bu fırsatı değerlendirmeniz en büyük tavsiyemiz.

Kayseri

Kış aylarında öne çıkan bir diğer güzide şehrimiz, özellikle Erciyes ile öne çıkan Kayseri. Kış turizmin son dönemde yapılan yatırımlarla öne çıkan Erciyes Dağı, Kayseri’de her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. Şimdiye kadar gezi rotanıza eklemediyseniz, kış aylarında ziyaret edilmesi gereken şehirler arasına Kayseri’yi de ekleyebilirsiniz.

Nevşehir

Kayseri’ye yakın mevkide bulunan Nevşehir, dünyada pek çok kişiyi büyülemiş bir yerleşim yeridir. Kayseri’de bulunan eski volkanik bir dağ olan Erciyes Dağı sayesinde bugünkü görünümüne kavuşan Nevşehir, kışın harika manzarasında sayesinde görenleri büyülemeyi devam ediyor.

Biletall.com’dan Nevşehir’e En Ucuz Uçak Biletini Bul »

Kocaeli

Özellikle kayak severlerin için vazgeçilmez duraklardan olan Kocaeli, Kartepe tesisiyle öne çıkan şehirlerimiz arasında. Bölge şehirlerinden de tıpkı Bolu da olduğu gibi ziyaret alan tesis, bugün bir çok turist tarafından hafta sonu tatilleri için de ziyaret ediliyor.

Gümüşhane

Listede belki de en çok şaşırtan şehir Gümüşhane gibi görünebilir. Lakin daha önce Zigana’yı görmediyseniz, bu kış sizin için en güzel fırsatlardan biri olabilir. Alternatif bir tatil yeri olan Zigana geçidi, kışın gidilebilecek en güzel tatil yerleri arasındadır. Zigana’da bulunan pek çok kayak merkezi ve konaklama alanında bu kış tatilinizi siz de eşsiz kılabilirsiniz.

Sakarya

Eşsiz bir kış tatili geçirmeniz için hazırladığımız bu yazıda, son şehrimiz Sakarya.
Özellikle sonbahar mevsiminin gelmesiyle pek çok ziyaretçinin uğrak yeri olan Sapanca gölü, kış aylarında tatil yapmak isteyenler için huzur dulu bir zaman dilimi sunuyor.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.