Türkiye’deki Nefes Kesici 7 Piknik Yeri

Özellikle Türk halkı için ilkbahar ve yaz ayları demek, mangal sefalarının başlaması demektir. Etler, salata malzemeleri, erzaklar hazırlanır; piknik sepetlerine doldurulur ve yemyeşil, oksijen dolu piknik alanlarına gitmek üzere yollara düşülür. Çoğunlukla şehir yakını, ulaşımı diğerlerine nazaran daha kolay olan yerler tercih edilse de ülkemizin dört bir yanında mutlaka görülmesi ve hatta hayatta mutlaka en az bir kez piknik yapılması gereken güzide yerler vardır. İşte bu yerleri sizler için derledik. Keyifli okumalar!

Gölcük Gölü (Bolu)

En derin yeri yaklaşık 5 metre olan Gölcük Gölü, hiç bilinmese bile aslında bir yapay göldür. 1958 yılında oluşturulan bu yapay gölün kıyısı ise yaklaşık 1300 metre uzunluğunda. Göl etrafında birçok restoran, piknik alanları, tuvaletler, büfeler bulunmakta. Gürgen, kayın, selvi, ardıç, ahlat, orman sarmaşığı ve daha birçok türün dört bir yanını süslediği Gölcük Gölü, mutlaka görmeniz ve piknik yapmanız gereken piknik alanları listesinin başlarında yer alıyor.

En Ucuz Gölcük Otobüs Bileti Al >>

Sasalı Piknik Alanı (İzmir)

Ege’nin en büyük piknik alanı olan Sasalı Piknik Alanı, yaklaşık 1800 dönüm arazi üzerine kurulu ve ekosisteminde birçok çeşitli canlıyı barındıran bir piknik alanıdır. Her bir yanı çam, söğüt, okaliptüs gibi ağaçlarla bezeli olan Sasalı’ya ulaşım da şehir merkezinden sık sık kalkan toplu taşıma araçları ile gerçekleşiyor. Piknik masaları, tuvaletler, futbol ve basketbol sahaları ile ziyaretçilerinin her ihtiyacını bir arada karşılamayı amaçlayan Sasalı, İzmir merkeze 28 km uzaklıkta.

Mogan Gölü (Ankara)

644,979 m²’lik bir alan üzerine kurulu olan Mogan Gölü hem sportif hem kültürel hem de eğlence aktiviteleri için yıllardır Ankaralıların soluklandığı bir tabiat harikasıdır. Sahil yürüyüş yolları, özel piknik alanları, koşu ve yaya yolları, oyun alanları, cafe ve restoranlar ve daha birçok özelliği ile özellikle hafta sonları piknik yapmak isteyenlerin senelerdir ilk tercihleri arasında yer almaktadır.

Belgrad Ormanı (İstanbul)

İstanbul’un cenneti Belgrad Ormanları, 11’den fazla mesire yeri ile 5.300 hektarlık bir alanda bulunur ve içerisinde, 1600’lerden 1800’lü yıllar arası yapılmış 6 tarihi bent ve Ayvat deresi, Topuz deresi ve Neşet deresini barındırır. Şahane kareler yakalayabileceğiniz Belgrad Ormanları hem aile hem arkadaş grupları ile birlikte İstanbul içerisinde piknik yapılabilecek bol oksijenli ve huzur dolu mesire alanlarından birisidir.

 

Karagöl (Ankara)

4 Mevsim farklı güzellikleri barındıran ve 22 hektarlık bir alanı kapsayan Karagöl, şehrin kalabalığından ve gürültüsünden uzaklaşmak isteyen herkes için unutulmaz anlar ve manzaralar vadediyor. Karagöl, Ankara şehir merkezine 74 kilometre, bağlı olduğu Çubuk ilçesine 29 kilometre uzaklıkta ve Kavak Dağı ile Yıldırım dağı arasında bulunan bir krater gölüdür. Kır gazinosu, tuvalet, yürüyüş yolu ve çevresinde gür bir orman bulunan Karagöl, Ankara ili içerisinde bulunan gizli kalmış güzelliklerin başlarında yer alıyor.

En Ucuz Ankara Otobüs Bileti Al >>

Kaymakdonduran(Beykoz)

İstanbul Beykoz sınırları içerisinde yer alan Kaymakdonduran mesire alanı, bulunduğu alan içerisinde futbol ve voleybol alanları, umumi tuvaletler ve birkaç adet çocuk parkı ve pek çok piknik masası barındırıyor. Kaymakdonduran mesire alanının bir diğer özelliği ise; giriş sırasında size içeride çöplerinizi toplamanız için bir poşet veriliyor olması ve bu poşetleri toplayıp atabileceğiniz birçok konteynırın bulunması. Kaymakdonduran mesire alanı, ailecek tercih edilebilecek, oksijeni bol bol ciğerlerinize depolayabileceğiniz yeşil bir cennet.

 Elmasburnu (Riva)

Diğer piknik alanlarından farklı olarak; deniz kenarına kurulu yemyeşil bir alan üzerinde yer alan Elmasburnu, ziyaretçilerine hem yeşil hem mavinin sayısız tonunu bir arada sunuyor. Riva Elmasburnu, kamp, balıkçılık, yüzme ve piknik gibi birçok imkânı ziyaretçilerinin kullanımına aynı anda sunabiliyor. Riva’ya yaklaşık 20 dakikalık bir mesafede olan Elmasburnu, tatile vakit bulamayan İstanbullular’ın hem şehre yakınlığını hem de o denli sakin ve huzur dolu oluşunu fırsat bilip her fırsatta kaçıp huzur bulacağı bir cennet.

En Ucuz İstanbul Uçak Bileti Al >>

 

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.