Onların Varsa Bizim De Var, İşte Sosyal Medyada Çok Ünlü Gezginlerimiz

Hepimizin aklında “Bir gün önce Türkiye’yi, sonra tüm dünyayı gezeceğim!” diye, çok masum bir ideal yok mudur? Ama birçoğumuz bu hayalin peşinden gidemeyiz. Kimi zaman cesaret, kimi zaman maddi sebepler bizi engeller. Bugün, bu ideali sadece hayallerde kalmayan ve oldukça az imkân ile çok fazla destinasyonu başarılı bir şekilde gezen, bununla da yetinmeyip gezilerini sosyal medya üzerinden kendi imkânları ile insanlarla paylaşan sosyal gezginlere değineceğiz. Üstelik bu gezginler öyle Amerikalı, Alman ya da Hollandalı gezginler değil. Hepsi Türk, hepsi bizden! (:

Türkiye’nin En Çok Takip Edilen 5 Sosyal Gezgini

Kemal Kaya (Yolda Olmak):

kemal-kaya-yolda-olmak

Kendisi gezginlik kavramını çok farklı bir noktaya taşımıştır. Genelde bir gezginden beklenilen, gezdiği rotalarda biriktirdiği fotoğrafları ve anıları paylaşması olur. Kemal Kaya, bu durumu çok daha kapsamlı ve profesyonel bir çizgiye çıkararak; sadece gezgin değil, aynı zamanda bir yol gösterici olmak adına geniş bir portal oluşturmuştur.

Gezgin olmak, genelde doğru bir cesarete sahip olmakla mümkündür. Kemal Kaya, bu ülkede o doğru cesareti birçok kişiye veren ve bunu doğru bir şekilde sağlamak adına uzunca bir süredir sosyal medyada yılmadan insanları bilgilendiren önemli gezginlerden birisi olarak da ciddi bir fark yaratmıştır.

Mehmet Genç (Rotasız Seyyah):

mehmet-genc-rotasiz-seyyah

1982 doğumlu olan Genç, 6 yıllık başarılı IT çalışmalarını bir anda geride bırakma kararı alır. İçindeki gezgin ruhu takip eder ve yurt içi, yurt dışı birçok farklı bölgede başarılı geziler yapar. O kadar başarılıdır ki ve gezme isteğini o kadar arzuyla takip etmiştir ki şimdilerde yol hikâyelerini anlattığı bir kitabı dahi vardır. Ama kendisi o amatör ruhu kaybetmeden gezmeye, gezdikçe paylaşmaya devam etmektedir.

Deniz Pehlivan (Birhayalinpeşinde):

deniz-pehlivan-birhayalinpesinde

Henüz 27 yaşında olan Deniz, bugüne kadar 61 ülkeyi ve 270 şehri gezmeyi başarmıştır. Tüm bu gezilerine ait notları ve detayları ise web sitesi üzerinden oldukça sistemli bir şekilde paylaşmaktadır. Deniz Pehlivan, genç yaşta kariyer yapma hayallerini, dünyayı tanıma hayalleri ile değiştiren ve aslında bu değişimi yapabilmek adına çok varlıklı bir aileden gelmenin gerekmediğini gösteren bir isimdir. Kendi imkânlarınızı kendiniz yaratabilir ve henüz 27 yaşında 61 farklı ülkeyi keşfetme şansına sahip olabilirsiniz. Başlı başına bir ilham kaynağıdır.

Melike Kutlay Cengiz (Ayağımın Tozuyla):

melike-kutlay-cengiz-ayagimin-tozuyla

Ege’yi keşfetme isteği ile başlayan gezi serüveni, bir süre sonra yurt dışına açıldığı bir maceraya dönüşen başarılı bir eczacıdır. Kişisel bloğu ile bu macerasını takipçileri ile paylaşmaktadır. Bazı gezginlerde bir noktadan sonra maddi kaygılar ya da çıkar odaklı geziler gördüğünüz zaman bir anda soğursunuz. Melike Kutlay Cengiz, o tarz bir gezgin olmadan amatör ruhu en iyi şekilde sizlere yansıtan önemli isimlerden birisi olmayı başarmıştır. Rotaları, anlatımı ve bilgilendirici yazıları her zaman o amatör ruhla beslenmiştir. Haliyle sunulmak isteneni değil, gördüklerini paylaşır insanlarla.

İsmail Özger ve Özcan Bostancı (Başka Türlü Bir Şey):

ismail-ozger-ozcan-bostan-baska-turlu-birsey

Son olarak, iki arkadaşa değinmek istiyoruz. Diğer gezginlerden farklı olarak, iki kişi keşfetme hayallerinin peşine düşüyor. Önceleri birkaç yakın mesafeyi keşfetmek için hareket ederken, şimdilerde en az masraf ile birçok dünya ülkesini keşfetmenin keyfini çıkarıyorlar. Bizlere de gezgin olmak için illâ tek başımıza hareket etmemiz gerekmediğini göstermiş oluyorlar. Genelde dünyayı ya da Türkiye’yi gezme hayallerinde hep yalnız oluruz. Bu nedenle de biraz korkarız belki de… Bu iki arkadaş, yalnız olmadan ve korkmadan birbirine destek çıkarak tüm dünyanın keşfedilebileceğini gösteriyor. Her iki girişimci ruh ticarete atılacak değil ya. Bazıları da dünyaya atılabilir, yaşamlarını keşif üzerine şekillendirebilir.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.