Ücretsiz Gezi Tourİstanbul Nedir?

Türk Hava Yolları’nın misyonu; yolcularına daha iyi hizmet edebilmektir. Tourİstanbul projesi ile Türk Hava Yolları, yurtdışı bağlantılı olarak İstanbul’a gelen yolcular için tarikat bir kültür turu düzenleyerek, İstanbul’u gezdirmektedir. Tourİstanbul hizmetinden yararlanmak için yurtdışından İstanbul’a transit olarak gelmek gerekmektedir. Tourİstanbul tamamen ücretsiz olup, transit olarak gelen yolcuların uçak saatleri gelene kadar havalimanında beklemek yerine, İstanbul’u gezme ve tanıma imkânı bulmalarını sağlamaktadır. Yolcular boş zamanlarını bu şekilde değerlendirirken, zamandan da istifade edebilmektedirler. Tourİstanbul’dan ücretsiz olarak yararlanabilecek yolcular eğer Türk Hava Yolları Business sınıf bilet sahibi ise, uçaklarının kalkışına en az 7 saat olması gerekmektedir. Ekonomik sınıf bilet sahibi olan aktarmalı yolcularında Tourİstanbul’a katılabilmeleri için uçaklarının kalkış saatine 10 saat olması gerekmektedir. Türk Hava Yolları’nın düzenlemiş olduğu ücretsiz İstanbul turlarına katılan yolcu sayısı 45 bini bulmuştur.

istanbulTour

İstanbul üzerinden aktarma ile gelen yolcular İstanbul’u tanıma imkânı bulmuş, tarih kokulu, medeniyetler beşiği İstanbul’u gezmişlerdir. Havaalanında kalkış saatini beklemek son derece sıkıcı ve stresli olurken, bekleme saatinde Tourİstanbul ile İstanbul’u gezmek, Türk Hava Yolları’nı tercih eden yolcular için son derece avantajlı olmuştur. Artık yurtdışı bağlantılı olarak İstanbul’a gelen ve İstanbul’dan aktarmayla farklı bir şehre giden yolcular bekleme sürelerini mükemmel bir İstanbul Turu ile değerlendirebilmektedir. Hiçbir ücret ödemeden yaptıkları bu tura katılmak için sabah saatlerinde yolcuların İstanbul Havalimanında olmaları gerekmektedir. Her gün için özel bir gezi programı vardır ve geziler özel rehberler eşliğinde yapılmaktadır. Profesyonel gezi rehberleri transit yolculara İstanbul’un görülmesi ve gezilmesi gereken her yeri hakkında bilgi vermektedir. Turlar modern araçlarla yapılmakta ve günde iki kez İstanbul Havalimanından gerçekleşmektedir. Touristanbul ile gezilen mekânlar Topkapı Sarayı, Sultanahmet Camii, Kariye Müzesi, Hipodrom Meydanı, Türk İslam Eserleri Müzesi, Ayasofya Müzesi, Arkeoloji Müzesi’ni kapsayacak şekilde yapılmaktadır. Türk Hava Yolları’nın Touristanbul ayrıcalığından yararlanmak isteyen yolcuların, İstanbul Havalimanında bulunan Otel Desk ünitesine başvuru yapmaları gerekmektedir. Tourİstanbul’a katılmak için başvuru yapan transfer yolcular, ücretsiz İstanbul Turu hizmetinden yararlanabilmektedir.

tourIstanbul

Tourİstanbul her gün için farklı bir gezi turu düzenlemektedir. Yolcuların uçaklarının kalkış saatlerine göre kimi turlar yarım gün sürmekte, kimi turlar sabah 9’dan akşam 6’ya kadar sürmektedir. Günde iki kez İstanbul Havalimanından başlayan turlardan ilki sabah 9 çıkışlı olup, diğeri öğlen 12 çıkışlıdır. Rehber eşliğinde yapılan turlar haftanın her günü yapılmaktadır. Gece yolcuları için de ikindi ve akşam için yürüyüş turları yapılmaktadır. Ancak her günün programında gezilen yerlerde farklılıklar olabilmektedir.

Pazartesi günü için Tourİstanbul gezi programı;

Öncelikle Atatürk Havalimanından kalkış, kahvaltı, ardından Sultanahmet Camii ziyaret, Hipodrom meydanını gezme, Yılanlı Sütun ve Theodosius Dikilitaşını görme ve sonrasında Topkapı Sarayı’nı gezme ve öğle yemeğidir. Öğle yemeğinin ardından Yerebatan Sarnıcı gezilmekte, sonrasında Kapalı Çarşı dolaşılmakta ve İstanbul Havalimanına sahil yolundan dönülmektedir.

Salı günü için Tourİstanbul gezi programı; 

İstanbul Atatürk Havalimanından kalkış, kahvaltı, Sultanahmet Camiini ziyaret, Alman Çeşmesi, Yılanlı Sütun ve Dikilitaş’ görme, Ayasofya Müzesini ziyaret, öğle yemeği, ardından Yerebatan Sarnıcına giriş, Türk İslam Eserleri Müzesini gezdikten sonra İstanbul Atatürk Havalimanına dönülmektedir.

Çarşamba günü için Tourİstanbul gezi programı;

Havalimanından çıkış, kahvaltı, Sultanahmet Cami, Alman Çeşmesi, Yılanlı Sütun, Dikilitaş, Topkapı Sarayı, Öğle Yemeği, İstanbul İslam Bilim ve Teknoloji Müzesi, Yeni Cami, Mısır Çarşısı ve Havalimanına sahil yolundan dönülmektedir.

Perşembe günü için Tourİstanbul gezi programı;

Havalimanından kalkış, kahvaltı, Sultanahmet Cami, Alman Çeşmesi, Yılanlı Sütun, Dikilitaş, Ayasofya Müzesi, öğle yemeği, sonrasında Topkapı Sarayı gezilmekte ve sonrasında Havalimanına dönülmektedir.

Cuma günü için Tourİstanbul gezi programı;

Havalimanından kalkış, kahvaltı, Haliç turu, öğle yemeği, Alman Çeşmesi, Yılanlı Sütun, Dikilitaş, Ayasofya Müzesi, Yerebatan Sarnıcı, Sultanahmet Cami ziyaret edilmekte ve havalimanına dönülmektedir.

Cumartesi günü için Tourİstanbul gezi programı;

İstanbul Atatürk Havalimanından kalkış, kahvaltı, Sultanahmet Cami, Hipodrom Meydanı, Yılanlı Sütun, Theodosius Dikilitaş, Topkapı Sarayı, öğle yemeği, Yerebatan Sarnıcı, Ayasofya Müzesi ve ardından İstanbul Atatürk Havalimanına dönülmektedir.

Pazar günü için Tourİstanbul gezi programı;

Havalimanından kalkış, kahvaltı, Sultanahmet Cami, Hipodrom Meydanı, Yılanlı Sütun, Dikilitaş, Ayasofya Müzesi, öğle yemeği, Topkapı Sarayı ve havalimanına dönülmektedir.

Biletall.com’dan İstanbul’a En Ucuz Uçak Biletini Bul »

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.