Uluslararası Karadeniz Gününe Özel: Karadeniz’in En Güzel Şehirleri

Karadeniz’de oluşan kirliliğin önlenmesi amacıyla, 21 Nisan 1992 tarihinde Karadeniz’e kıyısı olan ülkelerin temsilcileri tarafından imzalanan Karadeniz’in Kirliliğe Karşı Korunması Sözleşmesi sonrası 31 Ekim günü “Uluslararası Karadeniz Günü” olarak ilan edilmiştir. Bize de bugünde, ülkemizde bulunan en güzel Karadeniz şehirlerini sıralayalım dedik!

Ülkemizde gezilecek şehir bolluğu olduğu doğru, ancak bir bölge turu atacak olsanız ilk aklınıza gelecek bölge neresi desek çoğumuzun cevabı Karadeniz Bölgesi olur diye düşünüyoruz. Yaylaları, gölleri, ormanları, tertemiz havası, doğal yaşamı ile Karadeniz Bölgesi muhteşem bir gezi rotası.

Bu İçerikte Neler Var?

Trabzon

Karadeniz’i Karadeniz yapan şehirlerimizden Trabzon, listemizin ilk durağı. Uzungöl ve Sümela Manastırı gibi ünlü mekanları ile hem yerli hem de yabancı turistleri çeken Trabzon, eşsiz manzaralara ve tertemiz bir havaya sahip. Bu ikiliyi Karadeniz’in birçok şehrinde görebildiğimiz doğru, ama hamsi kuşu, kaygana, haçapuri, muhlama, lahana sarmasını her yerde bulamazsınız! Uzungöl ve Sümela kadar popüler olmayan bir tane de öneri yapalım: Dünyanın en uzun ikinci mağarası sayılan Çal Mağarası’nı görmeden Trabzon gezinizi tamamlamayın!

Biletall.com’dan Trabzon’a En Ucuz Uçak Biletini Bul »

 Rize

Rafting, trekking, tırmanış, yamaç paraşütü… Zorlu sporlardan hoşlananları çeken birçok özelliği var Rize’nin. Peki sakin bir tatil arayanlar, onlar ne olacak derseniz, Rize misafirleri için şekil değiştirebilen bir şehir diyebiliriz. Ayder Yaylası, Zil Kalesi, Ovit Yaylası, Pokut Yaylası ziyaret edebileceğiniz huzur dolu yerlerden sadece birkaç tanesi.

Sinop

Karadeniz’in en güzel ancak hak ettiği değeri göremeyen saklı bir yer aslında. Erfelek Şelalesi, Hamsilos Koyu ve İnaltı Mağarası ile doğal güzelliklere sahip olan Sinop, İnceburun Feneri ve Sinop Kalesi sayesinde de tarihi yapılar açısından zengin bir şehir.

Bolu

Bahar aylarının en sevilen rotalarından olan Abant Gölü ve Yedigöller’e ev sahipliği yapan Bolu, Batı Karadeniz’in en güzel şehri desek kimseye ayıp etmiş olmayız bizce. Kış gelince ziyaret edebileceğiniz Kartalkaya Kayak Merkezi ile bu mevsimde de gidilebilecek bir yere sahip Bolu. Bunların dışında Mudurnu, Sülüklü Göl, Zafer Kulesi ve Seben Kaya Evleri bölgede gezmeniz gereken yerler arasında.

Biletall.com’dan Bolu’ya En Ucuz Uçak Biletini Bul »

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.