Doğu Ekspresi Tek Seçenek Değil! Van Gölü Ekspresi ile İlgili Her Şey!

Son yıllarda özellikle sosyal medya fenomenlerinin de etkisiyle Doğu Ekspresi bir anda ilgi odağı haline geldi. Hal böyle olunca Doğu Ekspresinde bilet bulmak oldukça zor bir hal aldı. Peki, doğa ile iç içe bir yolculuk yapıp tabiri caizse rüya gibi olan bu yolculuğun tek seçeneği aslında Doğu Ekspresi değil desek ne dersiniz?

Gelin sizi Van Gölü Ekspresi ile tanıştıralım. Doğu ekspresi ile birçok benzerliği bulunan bu alternatif ile birlikte seyahat sürenizde ise herhangi bir değişiklik de olmayacak. Zira Van Gölü Ekspresinin istikameti ile Doğu Ekspresi aynı istikametten başlıyor. Sivas’a kadar aynı şekilde devam edip, Malatya-Elazığ istikametinden son durakta ise Tatvan’a varıyor. Ekspres’ten inip Tatvan’dan Van’a devam etmek istiyorsanız eğer, Van Gölü üzerindeki feribotlarla yolculuğunuza devam edebiliyorsunuz.

Van Gölü Ekspresi Bileti Nasıl Alınır?

1) Van Gölü Ekspresi biletlerinizi TCDD’nin e-Bilet Sistemi’nden online olarak satın alabilirsiniz.

2) İnternet değil de bilet satış noktasından almak istiyorum derseniz eğer: tcddtasimacilik.gov.tr adresinde belirtilen Bilet Satış Noktaları’ından da alabilirsiniz

3) Telefon üzerinden almak istiyorum diyorsanız eğer: 444 82 33 nolu Müşteri Hizmetleri’ni arayarak biletinizi alabilirsiniz.

4) Mobil uygulaması üzerinden satın almak istiyorum diyorsanız eğer: TCDD E-Bilet uygulaması üzerinden satın alabilirsiniz.

Van Gölü Ekspresi Özellikleri

Van Gölü Ekspresi Ankara- Tatvan- Ankara arasında haftada 2 gün işletmektedir. Tren Ankara’dan Salı ve Pazar günleri, Tatvan’dan ise Salı ve Perşembe günleri hareket etmektedir.

Van Gölü Ekspresi treni örtülü kuşetli, yataklı, pulman ve yemekli vagonlardan oluşmaktadır.

Tren içerisinde yer alan pulman koltuklar 2+1 olmakla birlikte koltuklar geriye yatırılabilen, ergonomik tasarımlı ve aralıkları geniş oldukça rahat koltuklardır.

Bazı koltukların arasında özel masa ve her koltuğun arkasında katlanabilir masa vardır.

Her kısımda olmasa da trende yer alan bazı koltukların yan kısımlarında elektrik prizi bulunur. Bu sebepten mutlaka powerbank tarzı cihazlarınızı yanınızda getirmenizi öneririz. Tuvaletler ise vagonun her 2 tarafında da bulunmaktadır.

Yataklı kısımda ise iki adet ranzalı yatak bulunmaktadır. Vagonlarda aynı zamanda mini buzdolabı, dolap ve lavaboda yer alır. Bu vagonların tamamında elektrikli priz bulunmaktadır. Ayrıca temiz nevresimler vardır.

Yemekli vagonda 4’er kişilik masalar bulunmaktadır. Restoran görünümünde olan bu vagonun menüsünde kahvaltı, çorba, sıcak yemek, soğuk sandviç, sıcak içecekler ve soğuk içecekler yer alır.

Van Gölü Ekspresi Güzergahı ve Saatleri

Van Gölü Ekspresi’nin yol güzergâhı, Ankara’dan Kayseri’ye, Kayseri’den Sivas’a, Sivas’tan Malatya’ya, Malatya’dan Elazığ’a, Elazığ’dan Tatvan’a şeklindedir. Gidiş ortalama 24 saat, dönüş de keza aynı şekilde 24 saat sürmektedir.

Van Gölü Ekspresi ile ne zaman seyahat edilmeli?

Tabii ki her zamanın kendine has bir güzelliği vardır. Lakin Nisan ortalarından, Haziran ortalarına kadar olan 2 aylık dönemde muhteşem bir doğa manzarası ile karşılaşırsınız. Özellikle gezginler, fotoğrafçılar için en ideal zaman diyebiliriz. Unutmadan belirtelim, gitmişken Aktamar Adasına uğramamak olmaz.

Ankara ve Tatvan Garlarının İletişim Bilgileri:

Ankara Gar: Tel: 0 (312) 309 05 15

Çalışma Saatleri: 24 Saat Açık

Tatvan Gar: Tel: 0 (434) 827 57 04

Çalışma Saatleri: 06.30 – 15.30

 

 

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.