Yalnız Kadın Gezginler İçin 10 Harika Gezi Noktası

Yalnız seyahat etmek çevrenizdeki birinin etkisi altında kalmamanın eşsiz bir fırsatıdır. Bu ilk bakışta korkutucu görünebilir. Ancak iyi haber şu ki kendinizi yalnız da olsanız güvende hissedebileceğiniz bir çok seyahat noktası var. Eğer doğru yere gitmeyi tercih ederseniz seyahatiniz ne kadar uzun sürerse sürsün yalnız çıkılan bir yolculuk size ömür boyu faydasını göreceğiniz yetenekler kazandıracaktır.

Yalnız seyahate çıkmadan önce endişeleriniz olabilir. Yalnız gezginler ilk günlerde tedirginlik yaşasa da yolda sürekli yeni insanlarla tanışır, sosyalleşir. Bununla birlikte bazı yerler yalnız seyahat etmek isteyen kadınlar için biçilmiş kaftandır. Aşağıda ister kadın odaklı işletmeler olsun, ister güvenlik, yalnızlık, maneviyat ya da sosyal yaşam için olsun yalnız kadın gezginler için görülmesi gereken 10 seyahat noktası listelenmiştir:

The Karoo, Güney Afrika

Güney Afrika’yı ziyaret eden insanların çoğu Cape Town’a ya da Kruger Ulusal Parkı’na gider. Bu yerlerin her ikisi de bir çok nedenden dolayı popüler olsa da neden Karoo isimli turuncu, kayalık ve sağlam kente göz atmıyorsunuz. Cape Town’dan daha güvenlidir ve Kruger’dan daha az kalabalıktır. Karoo’da yalnız bir gezginin bölgeyi tanımasının en iyi yolu çiftlik gibi bir yerde çalışma programına katılmaktır. Bununla birlikte neredeyse hiç bir insanın bulunmadığı ıssız bir manzaraya karşı yalnız seyahat etmenin en önemli faydalarından biri olan düşünmek ve hissetmek için yeterince vakit bulabilirsiniz.

Yubeng, Çin

Yubeng, Çin Himalayaları bölgesinde yer alan ve yalnızca yürüyerek ya da katırla ulaşılabilen bir köydür. Yürüyüş sırasında ağaçtan ağaca asılmış Tibet dua bayrakları görürsünüz ve köyde serbestçe dolaşan hayvanlar yanınızdan geçer. Her yerde stupa isimli meditasyon amaçlı yapıların kalıntıları vardır. Yubeng Çin’in geri kalanına göre daha barışçıl bir atmosfere sahiptir. Eğer Çin’in geri kalanında sıkıldıysanız Yubeng bir sığınak gibidir. Çin’in büyük kentlerinde dolandırıcılar çoğunlukla genç kadın turistleri hedef alıyor olsa da Himalayalar bölgesinde kadınlar saygın konuklardır. Yubeng’in güleryüzlü personeli, misafirperver halkıyla köylerine gelen yabancı kadın ziyaretçileri İngilizce dil yetenekleriyle ağırlamaktadır.

Biletall.com’dan En Ucuz Çin Uçak Biletini Bul »

Maui, Hawaii

Maui çoğu insanın seyahat planında yer almaz. Bununla birlikte sörf, Hana’ya yolculuk, tekne gezintisi ve şnorkel turlara kadar olan faaliyetlere ilgi duyanlar için harika bir tatil bölgesidir. Sürekli değişen mikro iklimi ve kumlu günbatımı plajları, tatil köyleri, küçük kamp alanları ile şirin bir ada ola Maui’nin kendine has kültürüyle Amerika’dan farklı bir ülkedeymişsiniz gibi hissettirecektir. Maui Surfer Girls Kampı gibi kadın odaklı etkinliklerin de yapıldığı Maui de kadın gezginler için spor yapma imkanı sağlayan spor grupları eğlenceli bir deneyim yaşamak isteyen kadın gezginleri bekliyor.

El Chalten, Arjantin

Eğer bir doğaseverseniz dünyada Patagonya’dan daha iyi bir yer bulamazsınız. Bölgenin büyük kısmı uzak olabilir ancak El Chalten’de çok sayıda pansiyon var. Bununla birlikte bütün kasaba turizme odaklanmış durumda. Aynı zamanda El Chalten’de yılın her döneminde başka yerli gezginlerle tanışmak için can atan yerli gezginler var. Burada bir çok yeni arkadaş edinebilirsiniz. Güney Amerika bazen kadın gezginler için stresli olabilir ancak bu trekking ile meşhur olmuş kasaba için geçerli değil. El Chalten’de doğasever sanatçılar ve hippilerle birlikte trekking yapabilir, kaya tırmanışına katılabilirsiniz.

İzlanda

Gökyüzünde yeşil renkte yanıp sönen kuzey ışıklarını izlemek bölgenin en popüler turistik aktivitesidir. Siyah kumlu plajları, buz gibi fiyortları ve ikonik midillileriyle İzlanda tam bir doğa cenneti. Kuzey ışıkları ve inanılmaz arazi oluşumları, şelaleleriyle ünlü İzlanda dünyanın en güvenli ülkesi olarak biliniyor. Bu özelliği onu yalnız kadın gezginler için tercih edilebilir kılıyor. Burada insanlar arabalarının kapısını kilitlemez, evini açık bırakıp markete gider. Aynı zamanda her sene Avrupa’nın çeşitli bölgelerinden gelen yalnız gezginlere ev sahipliği yapar.

Yllas, Finlandiya

Çoğunlukla seyahat planı yaparken kış aylarında Arktik bölgesine doğru yola çıkmak listenin başında yer almaz. Ancak İzlanda’nın ne kadar şaşırtıcı olabileceğini deneyimledikten sonra kış ayında Finlandiya ziyareti göze daha hoş görünecektir. Hava bu dönemde çok soğuktur ve güneş kısa süreliğine ufukta görünür ve dünyanın hiçbir yerinde benzeri olmayan bir kombinasyonla gündoğumu/günbatımı yaratır. Yerlilerinin turistler tarafından çok sevimli olarak nitelendirildiği Yllas’da sadece kadınlara hitap eden Aurora Emlak yalnız kadın gezgincilere hizmet vermektedir. Gezi, snowboard gibi turların düzenlendiği Yllas aynı zamanda bölgedeki tek kayak pistine ev sahipliği yapıyor. Kış safarilerine katılmak ve Snowman World’de yerlilerle yemek yemek bölgeyi ziyaret eden kadın gezginlerin Kuzey Işıkları’nı izledikten sonraki en popüler aktivitesi olma özelliği gösteriyor.

Big Sur, Kaliforniya

Kayalık kıyı şeridi, uzaktan gözlemlenebilen balinalar, yunuslar, her yerde görülen şelaleler, merkez sahilinin oyuncuları, şairleri ve yazarlarıyla Big Sur daha önce görmeyenlerin mutlaka ziyaret etmesi gereken bir yer. Big Sur’da kamp yapmak yalnız kadın gezginlerin en popüler aktivitesi çünkü kampçılar burada oldukça güleryüzlü olmalarıyla biliniyor. Los Angeles’ın koşuşturmasından kopup doğayla başbaşa kalmak isteyenlerin tercihi olan Big Sur’da dünyanın en büyük ve yaşlı ağacına karşı kendinizi dinlemek seyahatinizin en dingin anlarından biri olacaktır.

Bayfield, Wisconsin

Daha önce hiç Bayfield’a gelmeyen insanlar başlarını kaşıyarak bu lisenin hazırlandığını merak ediyor olabilirler. Ancak bize güvenin, burası eşsiz bir yerdir. Sanatçılarla dolu küçük bir kasabası olan Bayfield aynı zamanda Ortaçağ cazibesini hissettiren samimi bir kent olma özelliği gösteriyor. Orada karşılaşacağınız herkesin durup sizinle sohbet etmek için bolca vakti vardır. Deniz mağaralarıyla meşhur bu kasabada su kayağı yapabilir, tekne turuna katılabilir ve Superior Gölü’nün çevresine giderek orada bir süre Robinson Crusoe gibi yaşayabilirsiniz. Bölgeye giden yalnız kadın turistler başta burasının aile yeri olduğunu düşünse de mağaraların çevresinde ve kayak turlarında kolaylıkla arkadaşlık kurabilir. Suçla alakası olmayan, oldukça güvenli bu bölgede yalnız bir kadın gezgin olarak güvenle tatilinizi geçirebilirsiniz.

Sossusvlei, Namibya

Çorak bir çölüm tadını çıkarabileceğiniz bir yer değil Sossusylei. Düşünmek, hissetmek ve kişisel gelişim için oldukça faydalı bir tatil geçirmenizi sağlayabilecek Namibya’da hava son derece sıcak ve kuru. Bu aynı zamanda geceleri gökyüzündeki yıldızları izlemek için eşsiz bir fırsat. Gündoğumunda Dune 45’e kadar tırmanmak, kum havuzlarına yayılmak burada yalnız kadın gezginlerin tehlike hissetmeden yaşayabileceği maceralerdan bazıları. Kalabalık ve kaotik olmayan Afrika’da endişelenmeniz gereken tek şey bölgedeki akreplerdir. Ayrıca bir tura ya da safariye katılabilir ve sizin gibi birçok yalnız gezginle tanışabilirsiniz. Nambiya uçak bileti avantajlarını Biletall.com’dan takip edebilirsiniz.

Berlin, Almanya

Berlin gibi büyük bir şehir bu listeye nasıl girdi? Berlin sadece bir şehir değildir; sanatçılarla dolu, pek çok insanın tutkunu olduğu ilham verici bir sanat kentidir. Berlin her ne kadar başkent olsa da kaotik bir kalabalığa sahip değil, çünkü oldukça geniş bir alana sahip bir kent. Her mahallede çok büyük parklar bulunuyor. Berlin her yıl bir çok yalnız kadın turiste ev sahipliği yapıyor ve buradaki yalnız gezginler kolayca birbiriyle tanışabiliyor. Düşük suç oranlı bu şehirin sokaklarında gezin, sokak sanatı turu yapın ve dilerseniz couchsurfing etkinliklerine göz atarak sosyalleşin.

Biletall.com’dan En Ucuz Almanya Uçak Biletini Bul »

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.