Yalova’da Gezilecek Yerler, Yalova’da Nereye Gidilir?

1995 yılında il statüsüne yükseltilen Yalova, Türkiye’nin en küçük şehirlerinden birisidir. Kuzeyin Marmara Denizinin bulunduğu Yalova’da ilk yerleşimler M.Ö 3,000 yılına kadar dayanmaktadır. Hitit, Frig, Roma ve Osmanlı döneminde aktif olarak kullanılan bu şehrin toplamda 105 kilometrelik bir sahil şeridi bulunmaktadır. Bu yazımız içerisinde Yalova’da gezilmesi gereken yerler hakkında bilgi vermeye çalışacağız.

Yalova’nın haritadaki konumu incelendiğinde Marmara Denizine kıyısı olduğunu görüyoruz. 105 kilometre uzunluğundaki sahili bu şehrin gelişmesine büyük oranda katkı sağlamıştır. Kültürel zenginliğinin yanı sıra sağlık turizmi ile de ön plana olan Yalova’yı kesinlikle gezip görmenizi öneriyoruz. Yalova’da ziyaret etmenizi önerdiğimiz yerler

Yalova’da Gezilecek Yerler

Yürüyen Köşk

previous arrow
next arrow
Slider

Yalova’ya gelen Atatürk bu şehre aşık olmuştur. Sahilde büyük bir Çınar Ağacı altında dinlenen Atatürk burada kendisine bir köşk inşa edilmesini ister. 1929 yılında sahile yapılan bu köşke Atatürk 1930 yılında gelmiştir. Ancak şöyle bir şey var ki gölgesinde dinlendiği çınar ağacının dalları köşke zarar vermektedir. Bu durumda tek çarenin çınar ağacının dallarını kesmek olduğunu gören yaverler bu durumu istemeyerek Ata’ya açıklarlar. Çınar ağacının kesinlikle karşı çıkan Atatürk köşkün yürütülmesini istemiştir.  Atatürk’ün emri ile yürütülen bu köşkü kesinlikle gezi listenize eklemenizi öneririz.

Adres: İsmet Paşa, Merkez, Sahil Yürüyüş Yolu, 77100 Yalova Merkez/Yalova

Karaca Arboretumu

previous arrow
next arrow
Slider

Yalova’da nereye gidilir konusunda çok güzel bir önerimiz olacak. Türkiye’nin ilk Arboretumu olan Karaca Arboretumu Halil Karaca’nın 1948 yılında aldığı arazi ile hayata geçirilmiştir. Halil Karaca’nın oğlu Hayrettin Karaca’nın 1970 yılında dünyanın dört bir yanından getirdiği bitkileri dikmesi ile beraber bu doğa güzelliği ortaya çıkmıştır. 1980 yılında ziyarete açılan Arboretum, bölgenin en çok ziyaret edilen yerlerinden birisidir.

Adres: Samanlıköy Mah, Merkez, Yalova Termal Yolu, 77200 Yalova Merkez

Sudüşen Şelalesi

previous arrow
next arrow
Slider

Yalova’nın Termal ilçesinde bulunan Sudüşen Şelalesini kesinlikle gezi planına eklemenizi öneriyoruz. Doğa harikası bir güzelliğe sahip olan Sudüşen Şelalesi içerisinde yeşilin tüm renk tonları mevcuttur. Genelde birçok kişi burada suya girmek ister. Ancak akıntı çok kuvvetli olduğu için suya girilmesi çok fazla önerilmemektedir. Şelaleye gelen kişiler, burada piknik yapabilir ya da su sesine karşı ruhunu dinlendirebilirler.

Adres: Haydariye, 77330 Çınarcık/Gemlik/Yalova

Yalova Termal Kaplıcaları

previous arrow
next arrow
Slider

Yalova’da gezilecek yerler denildiğinde akla ilk olarak termal kaplıcalar gelmektedir. Kent merkezine 12 kilometre uzaklıkta olan kaplıcaların 4,000 yıl öncesinde oluştuğu rivayet edilmektedir. Türkiye’de sağlık turizmi, kaplıca denildiğinde Afyon’dan sonra ikinci sırada yer alan Yalova’da su kalitesi oldukça yüksektedir. Hatta Yalova’da bulunan termal suların içilebilir olma özelliği de bulunmaktadır. Etrafında her bütçeye uygun otellerin bulunduğu termal bölgesine kesinlikle uğramanızı öneriyoruz.

Adres: Adnan Menderes Mahallesi, Adnan Kahveci Sk., 77400 Termal/Yalova

Erikli Yaylası

previous arrow
next arrow
Slider

Yalova planı, Yalova gezi planı oluşturan kişilere son olarak Erikli Yaylası hakkında bilgi vermek istiyoruz. Denizden 750 metre yükseklikte olan bu yaylanın doğa harikası bir güzelliğe sahip olmasını önerebiliriz. Kamp ve doğa sporlarına uygun bu yaylanın daha çok günü birlik ziyaretler için tercih edildiğini söyleyebiliriz.

Adres: Karşıyaka, 77330 Teşvikiye/Çınarcık/Yalova

Yalova’ya Nasıl Gidilir?

Yalova seyahati yapacak kişilerin en çok merak ettiği konulardan birisi de ulaşım konusudur. Eğer şahsi aracınız yoksa Yalova’ya sadece otobüs kullanarak gelebilirsiniz. Şehrin kendisine ait bir havalimanı bulunmamaktadır. Uçak kullanmak isteyen kişiler İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanını tercih edebilirler. Yalova’ya nasıl gidilir konusundaki seçenekler;

Yalova’ya Otobüs İle Ulaşım

Eğer şahsi aracınız yoksa Yalova’ya ulaşım için sadece otobüs seçeneğiniz olduğunu göreceksiniz. Yalova’ya otobüs seçeneği oldukça fazla olmasından dolayı biletlerin de uygun fiyatlı olduğunu söyleyebiliriz. Yalova seyahati yapacak kişilere bazı destinasyonlardan yolculuk süreleri hakkında bilgi vermek istiyoruz.

Diyarbakır – Yalova Arası: 20 – 22 Saat

Adana – Yalova Arası: 16 – 18 Saat

Kayseri – Yalova Arası: 11 – 13 Saat

Manisa – Yalova Arası: 10 – 12 Saat

Yalova Şehirlerarası Otobüs Terminali

Havayolu ulaşımı olmadığından dolayı otobüs seçeneğinin Yalova’da oldukça yaygın kullanıldığını söyleyebiliriz. Şehir merkezine 3 kilometre uzaklıkta olan Yalova otogarın adres ve iletişim bilgileri;

Otogar Adresi: Fevzi Çakmak Mh., 77100 Merkez/Yalova, Türkiye

Otogar Telefon Numarası: 0 (226) 814 07 07

Yalova’ya Yakın Şehirler

Yalova ile ilgili verdiğimi bilgilerin yeterli olduğunu düşünüyoruz. Son olarak ise Yalova’ya yakın şehirler hakkında bilgi vermeye çalışacağız. Yalova’nın sadece 2 adet komşusu bulunmaktadır. Bir yanında Kocaeli bulunurken diğer yanında ise Bursa bulunmaktadır.

İçerikte kullanılan bazı materyallerin kaynakçaları:

    • https://www.kampusulasi.com/pusula/erikli-yaylasi-kamp-alani/
Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.