Yöresel Yemekleri Tadabileceğiniz En Güzel Mola Yerleri

Ramazan Bayramı geldi çattı. Hepimizin hayalleri, uzun süredir sabırsızlıkla beklenilen bu tatili en verimli biçimde kullanmak adına planları var. Bu planları gerçekleştirmek için, elbette yola çıkmak gerek. Yolculuk aşaması ise kimine göre keyifli bir zaman dilimi iken, kimine göre yorucu ve sıkıcı bir eylem. Fakat yolculuklardaki önemi konusunda herkesin hemfikir olabileceği bir nokta var: Mola yerleri. Bitmek bilmeyen, gözlerimizin istemsizce yol üzerindeki şeritleri veya öndeki araçları takip ettiği uzun yolculukları keyifli hale getiren belki de tek imkan mola vakitleridir. Mola zamanlarını daha kaliteli hale getirebilmek içinse nerede mola vereceğimize, doğru karar vermek gerekir. Hem çevresiyle, hizmetiyle hem de lezzetleriyle tüm yolun yorgunluğunu üzerimizden atabileceğimiz mekanları seçmek önemli. İşte bu noktada size tavsiye edebileceğimiz bazı uğrak yerlerini sıraladık.

1. Antep Küşleme Hüseyin Usta

Gaziantep-Kahramanmaraş yolu üzerinde Başpınar’da bulunan Antep Küşleme Et Lokantası, Gaziantep’in yöresel lezzeti olan küşlemesi ile oldukça ünlü durumda. Birçok muhabirin de haberine konu olan mekanda, yine yörenin lezzetlerinden Beyran çorbası bir hayli beğeniliyor. Olur da yolunuz düşerse katmerini de yemeden geçmemenizi öneririz.

2. Yeni Koç Dinlenme Tesisleri

Yeni Koç Dinlenme Tesisleri, 1997 yılında hizmete başlamış sonrasında müşterinin büyük ilgisi ile büyüyüp yenilenmiştir. Adapazarı-Düzce Yolu kenarında bulunan bu tesis, Erzurum’un yöresel lezzeti olan meşhur “cağ kebabı”yla oldukça ünlüdür. Cağ kebabı, genelde kuzu etinden yapılıyor. Büyük bir şişe geçirilerek yatay olarak ateşte pişirilen cağ kebabına katılan baharatlar lezzetini katlıyor. Çoğunlukla lavaş ile servis ediliyor, isteğinize göre cağ kebabınıza şalgam suyu ya da ayran eşlik edebilir.

3. Nihat Usta Köfte Salonu

Nihat Usta Köfte Salonu asıl şubesiyle, Trabzon Akçaabat’ta bulunuyor. Bulunduğu yerden de anlaşılabileceği gibi burası meşhur Akçaabat köftelerinden tadabileceğiniz güzel bir mekandır. Basında da adından söz ettiren Nihat Usta, sanatçıların ve siyasetçilerin de uğrak yeri olmuştur. Akçaabat köftesini diğer köftelerden ayıran, içinde kullanılan etidir. Özel olarak beslenen ve yetiştirilen hayvanlardan elde edilen kıyma nefis baharatlarla birleştiğinde lezzetli Akçaabat köfteleri ortaya çıkıyor.

trabzon

Biletall.com’dan En Ucuz Trabzon Otobüs Biletini Bul »

4. Tellioğlu Değirmen Cafe & Restaurant

Tellioğlu Değirmen Restaurant, Balıkesir-Bursa Yolu üzerinde 17. km’de bulunuyor. Dışarısında bulunan değirmen, restorana otantik bir hava katıyor. Gerek hizmetiyle gerekse lezzetleriyle, ortamıyla ziyaretçilerinden iyi not almış durumda. Bu restoranda mantı, börek, köfte, güveç gibi lezzetlerden tadabilir, Balıkesir’in meşhur höşmerim tatlısını yiyebilirsiniz.

5. İlhan Tan Dinlenme Tesisleri

Temiz havasıyla, manzarasıyla görsel olarak sizi dinlendirebilecek olan tesis Adapazarı-Bilecik Yolu, Geyve’de bulunuyor. Bu tesis Sakarya Nehri’ne bakan restoranıyla bahçesinde, güzel manzarasına karşı sıcacık çorbanızı içebileceğiniz bir mekan. Burada Adapazarı’nın meşhur ıslama köftesini ve bal kabağı çorbasını tadabilirsiniz.

turistlik

6. Ağaçlı Turistik Tesisleri

Aksaray’daki bu tesisin restoranı nezih bir ortamda taze yemekler yiyebileceğiniz bir mekan özelliği taşıyor. Çok çeşitli yemek seçenekleriyle molanız için tercih edebileceğiniz güzel bir yerdir.

 

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.