Yozgat’ta Gezilecek Yerler, Yozgat’ta Nereye Gidilir?

5000 yıllık geçmişi ile Anadolu’nun en eski yerleşim yerlerinden birisi olan Yozgat, son birkaç yıldır turizm üzerinden gelir elde etmeye başlamıştır. Ana geçim kaynağı tarım ve hayvancılık olan Yozgat’ta sanayileşmenin de oluşmaya başladığını söyleyebiliriz. Bu yazımız içerisinde Yozgat’ta gezilmesi gereken yerler hakkında bilgi vermeye çalışacağız.

Yozgat’ın haritadaki konumu incelendiğinde İç Anadolu Bölgesinde ye aldığını görüyoruz. 5,000 yıllık geçmişe sahip olan bu şehirde gezip görülecek, keşfedilecek birçok yer bulunmaktadır. Yozgat turuna başlayacak olursak;

Yozgat’ta Gezilecek Yerler

Yozgat Saat Kulesi

previous arrow
next arrow
Slider

1900’lü yılların başında iken inşa edilen Yozgat Saat Kulesi, akşamları ışıklandırma ile beraber çok güzel görünüme sahip olmaktadır. Akşam şehir merkezi tutuna çıktığınızda kesinlikle buraya uğramanızı öneriyoruz. En azından akşam yürüyüşü sırasında buraya uğrayarak önünde bir fotoğraf çektirmenizi öneriyoruz.

Adres: Aşağınohutlu, Belediye Cd. No:31, 66100 Yozgat Merkez/Yozgat

Basilica Therma

previous arrow
next arrow
Slider

Yozgat’ta nereye gidilir konusunda çok özel bir yerden bahsedeceğiz. Yozgat’ın 5,000 yıllık bir geçmişi bulunduğundan bahsetmiştik. Sarıkaya ilçesine gittiğinizde sizleri Basilica Therma karşılayacaktır. Yaşayan tarihe dokunmak, görmek gerçekten çok iyi gelecektir. Yozgat’a kadar gelmişken burayı görmeden geri dönem çok haksızlık olacaktır.

Adres: Kaplıca, 66650 Sarıkaya/Yozgat

Yozgat Müzesi

previous arrow
next arrow
Slider

Yozgat kent merkezinde bulunan bu müze 1871 yılında inşa edilmiş bir yapıda bulunmaktadır. 1985 yılında restore edilerek müzeye dönüştürülen yapı içerisinde birçok tarihi ve etnografı eser sizleri beklemektedir.

Adres: İstanbulluoğlu, Müze Cd. No:19, 66100, 66100 Yozgat Merkez/Yozgat

Karslıoğlu Konağı

previous arrow
next arrow
Slider

Yozgat’ta gezilecek yerler listesi oluşturuyorsak Karslıoğlu Konağı’na her zaman bir yer verildiğini söylemek istiyoruz. 1900’lü yıllarda dönemin Belediye Reisi Yusuf Karslıoğlu tarafından yaptırılan bu konak ihtişam ve asaletini hiç kaybetmemiştir. Şehir merkezinde yer alan bu konağı çok kolay bir şekilde bulabilirsiniz.

Adres: İstanbulluoğlu, 66100 Yozgat Merkez/Yozgat

Yozgat Çamlığı Milli Parkı

previous arrow
next arrow
Slider

Yozgat planı, Yozgat gezi planı oluşturan kişilere şehir dışında bir yer önermek istiyoruz. Denizden 1,500 metre yükseklikte dağların arasında olan bu milli park piknik yapmak için çok ideal bir yerdir. Yozgat’a kadar gelmişken dinlenmek, kaliteli bir zaman geçirmek istiyorsanız buraya gelmenizi öneririz.

Adres: Eskipazar, Develik Cami Sk. No:2, 66100 Yozgat Merkez/Yozgat

Yozgat’a Nasıl Gidilir?

Yozgat ile ilgili gezilecek yerleri bitirdiğimize göre şimdi de ulaşım konusuna değinmek istiyoruz. Yozgat’a nasıl gidilir sorusuna tek bir yanıtımız olacaktır. Eğer şahsi aracınız yoksa Yozgat’a sadece otobüsle gelebilirsiniz. Havalimanı inşaatı devam ettiğinden dolayı uçak ile seyahatin mümkün olmadığını hatırlatmak isteriz.

Yozgat’a Otobüs İle Ulaşım

Yozgat’a seyahat için kullanabileceğiniz tek ulaşım türü karayolu taşımacılığıdır. Yozgat’a otobüs ile gelmek isteyen kişiler, İç Anadolu Bölgesinin merkezinde yer alan bu şehre aktarmalı ya da aktarmasız olarak gelebilirler. Bazı şehirlerden Yozgat’a olan seyahat süreleri;

Adana – Yozgat Arası: 10 – 12 Saat

İstanbul – Yozgat Arası: 11 – 13 Saat

İzmir – Yozgat Arası: 12 – 14 Saat

Şanlıurfa– Yozgat Arası: 11 – 13 Saat

Yozgat Otogarı

Şehir merkezine 1 kilometre uzaklıkta olan Yozgat otogarını kullanmak isteyen kişilere otogarın adres ve telefon bilgilerini sunmak istiyoruz;

Otogar Adresi: Karatepe Mahallesi, Fuar Cd. No:78, 66100 Merkez/Yozgat,

Otogar Telefon Numarası: 0 (354) 212 58 08

Yozgat’a Havayolu İle Ulaşım

Yozgat Fuat Oktay Havalimanı inşaat çalışmaları yeni başlanmıştır. Havalimanı pistinin temel atma çalışmaları 2018 Haziran ayı gibi tamamlanmıştır. Önümüzdeki yıllarda açılacak havalimanı ile beraber Yozgat’a uçak ile gelebilmek mümkün olacaktır.

Yozgat’a Yakın Şehirler

Yozgat’ta gezilecek yerler listemizin maalesef sonuna gelmiş bulunuyoruz. Son olarak ise Yozgat’a yakın şehirler hakkında bilgi vereceğiz. Yozgat’ın kuzeyinde Tokat, Çorum, Amasya, güneyinde ise Nevşehir, Kayseri, batısında ise Kırıkkale ve Kırşehir bulunmaktadır. Yozgat gezisinden sonra bu şehirlere de uğrayabilirsiniz.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.