Zonguldak’ta Gezilecek Yerler, Zonguldak’ta Nereye Gidilir?

Ekonomisi madenler üzerine olan Zonguldak, sanayide kendisini oldukça fazla geliştirmiştir.  Karadeniz bölgesinde yer alan Zonguldak’ın oldukça saklı doğal güzellikleri bulunmaktadır. Bu yazımız içerisinde Zonguldak’ta gezilmesi gereken yerler hakkında bilgi vermeye çalışacağız. Yerli ve yabancı turistlerin işine yaracak olan bu rehber, Zonguldak seyahatiniz içerisinde rahat etmenize olanak sağlayacaktır.

Zonguldak’ın haritadaki konumu incelendiğinde Karadeniz’in doğu kıyı şeridi üzerinde yer aldığını görüyoruz. Ağırlıkla madenlerden oluşan bu şehirde temel geçim sanayidir. Şehir dışından gelen kişilerin Zonguldak’ta neler yapabileceği, nerelerde vakit geçireceği ile ilgili detaylar;

Zonguldak‘ta Gezilecek Yerler

Gökgöl Mağarası

previous arrow
next arrow
Slider

Zonguldak’ın en çok ziyaret edilen yeri Gökgöl mağarasıdır. Şehrin girişinde olan bu mağara astım hastalığına çok iyi geldiği tespit edilmiştir. İçerisinde bol miktarda damla taşlar, sütunlar, sarkıtlar ve dikitlerin bulunduğu bu mağarayı kesinlikle ziyaret etmenizi öneririz.

Adres: Zonguldak Ankara Karayolu, Zonguldak Merkez, Zonguldak

Filyos Kalesi

previous arrow
next arrow
Slider

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde yer alan Filyos Kalesi Orta Çağ döneminde inşa edilmiştir. Zonguldak’ta nereye gidilir üzerine araştırma yapan kişilere özellikle önerdiğimiz bu yer oldukça güzel bir deniz manzarasına sahiptir. Sahilinde tertemiz plajların bulunduğu bu kale yaz aylarında oldukça kalabalık hale gelmektedir.

Adres: 67970 Filyos/Çaycuma/Zonguldak

Halil Paşa Konağı

previous arrow
next arrow
Slider

Tahminlere göre 1870 yılında inşa edilmiş bu konak Sultan II. Abdülhamit Han’ın sancak beylerinden Halil Paşa’ya aitti. Toplam 4 katlı olan bu konak içerisinde çok güzel hatıralar bulunmaktadır. Bir nevi küçük bir etnografya müzesi olan Halil Paşa Konağı deniz manzarasından dolayı da tercih edilmektedir. Zonguldak planı, Zonguldak gezi planı oluşturuyorsanız bu konağı da kesinlikle listenize dahil edin.

Adres: Orhanlar, 67320 Ereğli/Zonguldak

Cehennem Ağzı Mağaraları

previous arrow
next arrow
Slider

Zonguldak kent merkezine 50 kilometre uzaklıkta olan Cehennem Ağzı Mağarası, Ereğli ilçesinin tam merkezinde yer almaktadır. Mağara içerisinde girdiğinizde su ve taşlardan oluşan bir görüntü sizleri karşılayacaktır. Turizm bakımından oldukça popüler olmaya başlayan Cehennem Ağzı Mağaralarını kesinlikle ziyaret etmenizi öneririz.

Adres: Süleymanlar, Cehennem Ağzı Mağaraları Sk. 59 A, 67300 Ereğli/Zonguldak

Ereğli Kalesi

previous arrow
next arrow
Slider

Zonguldak’ta gezilecek yerler listemizin son sırasında Ereğli Kalesi yer almaktadır. Bizans dönemine ait olan bu kaleye yerli turistlerden daha çok yabancı turistler ilgi göstermektedir. Oldukça yüksek bir bölgede yer alan kalenin eşsiz bir manzarası bulunmaktadır. Sadece manzarasından ötürü dahi buraya gelmenizi öneririz.

Adres: Akarca, 67300 Ereğli/Zonguldak

Zonguldak’a Nasıl Gidilir?

Zonguldak’a nasıl gidilir bölümünde birazcık ulaşım seçenekleri hakkında konuşmak istiyoruz. Karadeniz’in en çok ziyaret edilen şehirlerinden olan Zonguldak’a hem karayolu hem de havayolu üzerinden ulaşım sağlayabilirsiniz. Ulaşım konusundaki seçenekler;

Zonguldak’a Otobüs İle Ulaşım

Zonguldak’a ulaşım konusunda ilk olarak otobüs seçeneğini öneriyoruz. Hemen hemen tüm şehirlerden seferlerin düzenlendiği bu şehre aktarmasız olarak ulaşabilirsiniz. Zonguldak’a otobüs ile gelmek isteyen kişilere ortalama seyahat süreleri hakkında bilgi vermeye çalışacağız.

İstanbul – Zonguldak Arası: 7 – 8 Saat

İzmir – Zonguldak Arası: 11 – 13 Saat

Hatay – Zonguldak Arası: 16 – 18 Saat

Trabzon – Zonguldak Arası: 15 – 17 Saat

Zonguldak Şehirlerarası Otobüs Terminali

Zonguldak’ta turizm son yıllarda giderek artmaya başlamıştır. Bölgeyi keşfetmek için otobüs ile bölgeye gelmek isteyen kişilere Zonguldak otobüs terminali ile ilgili adres ve telefon bilgilerini sunmak istiyoruz.

Otogar Telefon Numarası: 0 (372) 257 13 11

Otogar Adresi: Bahçelievler Mahallesi, 67100 Merkez/Zonguldak, Türkiye

Zonguldak’a Havayolu İle Ulaşım

Karadeniz bölgesinin en çok ziyaret edilen şehirlerden birisi de Zonguldak’tır. Zonguldak’a uçak ile gelmek isteyen kişiler, birçok şehirden tarifeli uçuşlar düzenlendiğini göreceklerdir. Bazı destinasyonlardan Zonguldak’a uçuş süreleri

Antalya – Zonguldak Arası: 3 Saat 35 Dakika

İzmir – Zonguldak Arası: 4 Saat 25 Dakika

İstanbul – Zonguldak Arası: 1 Saat 10 Dakika

Ankara – Zonguldak Arası: 4 Saat 25 Dakika

Zonguldak Çaycuma Havalimanı

Zonguldak’a havayolu ile gelmek isteyen kişilere havalimanı ile ilgili bilgiler vermek istiyoruz. Zonguldak kent merkezine 46 kilometre uzaklıkta olan Zonguldak havalimanının adres ve telefon bilgileri;

Havalimanı Adresi: Saltukova Yolu, 67970 Hacılar Köyü/Çaycuma/Zonguldak

Havalimanı Telefonu: 0 (372) 618 24 57

Zonguldak’a Yakın Şehirler

Zonguldak ile ilgili yazımızın sonuna gelmiş bulunuyoruz. Karadeniz bölgesinde yer alan bu şehrin son olarak komşuları hakkında da bilgi vermek istiyoruz. Zonguldak’a yakın şehirler hakkında bilgi verecek olursak; kuzeydoğusunda Bartın, doğusunda Karabük, güneyinde Bolu, güneybatısında ise Düzce bulunmaktadır.

İçerikte kullanılan bazı materyallerin kaynakçaları:

  • https://www.kulturportali.gov.tr/turkiye/zonguldak/TurizmAktiviteleri/filyos-kalesi
  • http://www.gezenek.com/mekan/halil-pasa-konagi-muze-740
  • http://tunceliyigeziyorum.com/Content/Index/29
  • https://tr.pinterest.com/pin/400538960583944610/
  • http://yoldaykenbiz.blogspot.com/2019/08/cehennemagz-magaralar-eregli-zonguldak.html
  • https://www.youtube.com/watch?v=F7vEORW9DSI
  • http://kdzeregli.bel.tr/index.php/k2/eregli-kalesi
Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.