30’lu Yaşlarda Gezmeniz Gereken Yurt Dışı Rotaları

Seyahat zevklerinizin, önceki yıllara göre geliştiği 30’lu yaşlar otantik bir tatil yapmak için en güzel zamanlar! 20’li yaşlara göre bütçeniz daha fazla, 40’lı yaşlara göre de enerjiniz! Bu sebeple hem hareketli hem sakin, hem ucuz hem de göreceli daha pahalı olan yerleri sizler için hazırladık! İşte 30’lu yaşlar geçmeden önce deneyimlemeniz gereken 6 destinasyon!

Los Cabos, Meksika

Tacoları ve burritoları ile Meksika lezzetlerinin en güzellerini tadacağınız Los Cabos, hem uygun fiyatlı yiyecek ve kalacak yerleri bulabileceğiniz hem de alabildiğine lüks hayatlar yaşayabileceğiniz bir yer. Meksika’nın diğer bölgelerine göre daha Amerikanlaşmış bir yer olsa da aynı zamanda diğerlerinden sofistike olduğunu da belirtelim.

Sidney ve Bondi Plajı, Avustralya

Eğer 30larınızdaysanız, kariyerinizin gittiği yerden memnun değilseniz Avustralya’ya bir şans verebilirsiniz. Avustralya, işinden memnun olmayan ve yeni yerler görmek isteyen ama çok birikimi olmadığı için bırakmaya cesaret edemeyenler için en ideal yer! Otel danışmalarında ya da benzer işlerde çalışarak orada yaşamak için yeterince para kazanabilir ve bu muhteşem şehri deneyimleyebilirsiniz!

Krabi, Tayland

Güneydoğu Asya’yı ilk kez ziyaret edenler, genellikle pazarların saçtığı aromatik kokuları, tuk-tukların yarattığı trafiği ve hepsinden önemlisi uygun fiyatlı olması sebebiyle ile buraya bayılır!  5 dolara pansiyonlarda kalabileceğiniz, 1 dolara karnınızı doyurabileceğiniz Krabi ise Asya’nın en iddialı yerlerinden biri. Manzaralara doymak için gözlerinizi dört açın ve böcek spreyinizi unutmayın, o kadar!

Barselona, ​​İspanya

Barselona’ya uygun fiyatlı demek çok doğru olmaz. 20li yaşlarda giderseniz, Barselona’nın merkezindeki kafe ve restoranlarda bir şeyler atıştırmak için cep yakan miktarlar ödemeniz gerekebilir. 20lerinizde olmamanın avantajı işte şimdi başlıyor! Artık banka hesabınız daha dolgun ve zevkleriniz daha rafine. Eğer merkezde takılmak isterseniz bunu karşılayabilecek durumdasınız, o kadar harcamak istemiyorsanız ise 20lerinizden daha sabırlı olduğunuz için biraz daha araştırır uygun bir yer bulabilirsiniz!

New York, Amerika

Üniversite çağlarında 1 dolarlık pizzalar ve sosislilerle doyulan New York deneyimi ile 30larınızda giderek Michelin ödüllü aşçıların yemeklerini yiyeceğiniz New York aynı değil! Dizilerde filmlerde gördüğünüz şehir sizi bekliyor!

Bolonya, İtalya

İtalya’yı ilk defa ziyaret edenler büyük üçlüden şaşmaz: Roma, Floransa ve Venedik. Ancak ilk aşamayı atlatan gezginler rotalarını daha sofistike ve otantik yerlere çevirirler. Bu tarz yerlerin en önemlilerinden biri ise Bolonya! Bolonya’ya yolunuz düşerse önerdiğimiz lezzetler: Lasanya ve tagliatelle ragu.

Amman, Ürdün

20li yıllarınızda yavaş temposu ve pahalılığı sebebiyle belki de üstünü çektiğiniz bu ülke, 30lu yaşlardaki bir gezi için en uygun rotalardan biri! Evet, alternatiflerine göre biraz daha fazla harcamanız gerekiyor ama gittiğinizde iyi ki gelmişim diyerek döneceğiniz bir yer burası.

Havana, Küba

30lu yaşlarda gezilmesi gereken bir başka ülke: Küba! Daha öncesinde gitmek için pahalı olan bu ülke, 40lardan sonra giderseniz ise bünyenizi yoracak bir yer. Her yeri renkli, canlı ve dolu dolu olan Havana’nın temposu ise 30lardan sonra gözünüzü korkutabilir. Bu şehrin sanat, dans ve müzik dolu kültürünü tatmadan 40lara geçmemeli!

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.