Seyahat Kategorisinde Google’da En Çok Aranan 10 Şehir Listesi

Dünyanın en büyük arama motorlarından birisi olan Google’da, seyahat kategorisinde en çok aranan destinasyonları sizin için araştırdık ve sizlerinde görmesi, gidip gezmesi için önemli ipuçlarını paylaştık.

Seyahate çıkmayı düşünen ve yaz tatili için planlama yapan herkes kesinlikle bu listeye ve paylaştığımız ipuçlarına göz atmalı. Şehirler hakkında kısa ama önemli bilgiler öğrenebilirsiniz.

Gezginlerinde sık sık tercih ettiği bu 10 şehirden hangisine gideceğiniz konusunda karar vermek için zorluk çekeceğinize eminiz.

İşte İnternette seyahat kategorisinde en çok aranan 10 şehir listesi;

10. Londra (İngiltere)

İngiltere’nin başkenti olan Londra, internette en çok aranan seyahat şehirleri arasında listenin 10. sırasında yer alıyor. Turistlerin en çok gittiği yerlerden birisi olan Londra’da yaklaşık 9 milyonluk nüfusa sahiptir. Londra’ya gittiğinizde kesinlikle görmeniz gereken yerler:

    • London Eye (Dönme Dolap)

135 Metre olan London Eye, Avrupa’da bilinen en büyük ve en yüksek dönme dolaptır. Turistler Londra’ya geldiğinde ilk durakları burasıdır. 1999 Yıllarında yapımı tamamlanan bu tarihi efsane, şehrin büyük simgelerinden biri haline gelmiştir.

Londra’ya gittiğinizde 11:00 – 18:00 saatleri arasında London Eye’e, yaklaşık yarım saat boyunca 22.5 £’e binebilirsiniz. Thames Nehri kenarında bulunan bu dev dönme dolapta insanlar yaklaşık 1-1.5 saat kalarak eğlenmekte ve şahane fotoğraflar çekmektedir.

    • Big Ben (Saat Kulesi)

Londra’da Westminster Sarayı’nın hemen yanında bulunan Big Ben Saat Kulesi Londra için oldukça önemlidir.

1859 Yılında açılan bu dev saat, dört yüzlüdür ve dünyanın en büyük ikinci saat kulesidir. London Eye’e oldukça yakın olması ile birlikte 2. durağınız burası olabilir.

    • Londra Kalesi

1988 Yılında yapılmış olan bu efsane yapı UNESCO Dünya Mirasları listesinde yer almaktadır.

Londra’nın merkesinde yer alan Londra Kalesi, Thames Nehri’nin kuzey kıyısında misafirlerini ağırlamaktadır. Bu tarihi yapıyı ziyaret etmek isterseniz 09:00 – 16.30 saatleri arasında gidebilirsiniz.

    • Ve Diğerleri

Londora’ya gittiğinizde gezebileceğiniz mükemmel gezi yerleri, müzeler, tarihi yapılar ve evler mevcut.

Bunlardan bazıları; Buckingham Sarayı, British Müzesi, Hyde Park Winter Wonderland, Tower Bridge, Trafalgar Meydanı ve Londra Doğa Tarihi Müzesi’dir. Londra’ya gittiğinizde asla sıkılmayacaksınız! 🙂

Londra’ya Uçak Seferleri, Firmaları ve Bilet Fiyatları Karşılaştır »

Listemizin 9. sırası ile devam edelim.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.