Kar yağarken pencere kenarına koşup sıcak bir içecek içmek gibisi var mı? Çayın ve kahvenin yerini sarsması çok zor ama sizler için kar yağdığında diğer ülkelerdeki insanları pencere kenarına koşturan sıcak içecekleri derledik. Belki aralarında seveceğiniz yeni bir tat bulursunuz.
Bu İçerikte Neler Var?
Wattlecino – Avustralya
Wattleseed, Avustralya’ya özgü bir akasya tohumu türüdür. Ekildiğinde, bu tohum Avustralya’nın ulusal çiçeği olan altın Wattle çiçeği halini alır. Wattle tohumları kaynatılabilir ve bu içecek kafeinsiz bir kahve yerine kullanılabilir. Melbourne gibi kahve seven şehirlerde wattle tohumlarından yapılmış bir cappuccino yani wattlecino deneyebilirsiniz. Tadı fındık, kahve ve çikolatanın birleşimi gibidir, tek eksik ise kahvenin meşhur acı tadı.
Kunun Zaki – Nijerya
Kunun, Nijerya’nın en popüler içeceklerinden biridir ve içeriğine göre üç versiyonu vardır. Millet adı verilen yiyecekten elde edilen içecek Kunun Zaki adını alırken pirinç ve yerfıstığından üretilen Kunun Gyada ve yer bademinden üretilen Kunun Aya adını alır. İçecekte ‘millet’ dışında tatlı patates, zencefil, karanfil, su ve tat verecek miktarda şeker vardır. İçeriğinden de anlaşılacağı gibi içinden sağlık fışkıran bir içecek Kunun Zaki.
Biletall.com’dan En Ucuz Nijerya Uçak Biletini Bul »
Salep – Türkiye
Salepsiz kış geçer mi? Çay ve kahvenin yükselişinden önce, Osmanlı’da çokça tercih edilen içecek, orkidelerin yumru kökünden yapılır. O yıllarda ünü o kadar yayıldı ki, saloop olarak bilinerek İngiltere ve Almanya’da a tüketilmeye başlandı. Daha sonra popülerliğini kaybeden içecek, orkide tozu, süt, şeker ve tarçın ile yapılmaktadır.
Agua Dulce – Kosta Rika
Agua Dulce, buharlaştırılmış bambu suyuyla yapılan sıcak bir içecektir. Sadece kafeinli içeceklere bir alternatif değil, Tico kültürünü daha çok tanımak için de bir yoldur aslında. İçecek, buharlaştırılmış bambu suyu, kaynamış su ve istenirse süt ile yapılır. Bu içecek yıllar boyunca, uzun bir gün sonrası biraz olsun enerji kazanmak için tarım işçileri tarafından içilmiştir.
Api Morado – Bolivya
Mor mısır anlamına gelen Api Morado, Güney Amerika’nın And bölgesinin yöresel bir içeceğidir ve harika bir renge sahiptir. Bölgenin en güzel tatlarından biri olan içecek; baharat yönünden ağır bir kahvaltı içeceğidir. Api morado, kalın, smoothieye benzer bir kıvamdadır ve mor mısır unu, tarçın çubukları, bütün karanfil, portakal kabuğu, ananas suyu ve şeker ile yapılır. Api blanco adında, beyaz mısır unu kullanılarak yapılan bir alternatifi de vardır.
Sarraba – Endonezya
Batı Sulawesi’nin en popüler geleneksel içeceklerinden biri olan Saraba’yı bölgedeki şehirlerin sokaklarında çok kolay bulabilirsiniz. Hurma şekeri, yumurta sarısı, süt, karabiber, zencefil ve tarçından yapılan zengin içecek, dayanıklılığı ve iştahı artırır, sindirime yardımcı olur. Hem sağlıklı hem de güzel tatlı bu içeceğin popülerliğine şaşırmamak gerek.
Biletall.com’dan En Ucuz Endonezya Uçak Biletini Bul »
Sizin yurt dışında ya da Türkiye’de gördüğünüz en ilginç sıcak içecek neydi? Listemizdeki içeceklerden salep dışında tükettiğiniz ya da duyduğunuz içecek var mı? 😊