Dünyadaki Sokak Lezzetleri Meşhur Şehirler

Dünyada gittikçe büyüyen gastronomi sektörü, lezzetlerinin peşinden turistleri de sürüklüyor. Bu yazımızda sizinle birlikte mükemmel sokak lezzetleri için gitmeniz gereken sekiz yeri sıraladık.

Mexico City- Meksika

Güney Amerika’daki birçok ülke sokak lezzetleri ile bilinir. Meksika ise bunların içinden en üst sırada yer alması gereken şehirlerden. Meksika usulü közlenmiş mısır yörede “elote” olarak biliniyor ve inek sütünden elde edilen Cotija (Kotiha) peyniri büyük bir lezzet katıyor. Milli yemekleri olarak bilinen ve ün salmış olan “taco” ise birçok çeşit bulunduruyor. Mexico City’de taconun en çok tercih edilen çeşidi ananas ve domuz eti ile birlikte hazırlanan ‘Tacos Al Pastor’dur.

Biletall.com’dan Meksika’ya En Ucuz Uçak Biletini Bul »

Palermo – İtalya

İtalyan mutfağı akıllara pizza ve makarna gelse de Sicilya‘nın başkenti Palermo, sokak yemekleriyle oldukça ünlenmiş bir şehirdir. Her köşe başında denk geleceğiniz kızartmalar deneyenlere eşsiz bir lezzet sunuyor. Bir diğer sokak lezzeti Arancini ise içinde et sosu ve peynir bulunduran pirin toplarıdır, yine şehrin sokaklarında sık sık rastladığımız baharatlı patates kroketleriyle crocche de oldukça sevilen sokak lezzetlerinin başında gelmektedir.

Biletall.com’dan İtalya’ya En Ucuz Uçak Biletini Bul »

Brüksel – Belçika

Brüksel Batı Avrupa ülkesi olan Belçika’nın başkentidir ve sokak lezzetleriyle dolu bir şehirdir. Dünyanın her yerinde bilinen patates kızartmasının tadına bu sokaklarda mutlaka bakmalısınız veya wafflenin bin bir çeşit türüne buralarda rastlayabilirsiniz. Eğer tatlı kriziniz tutarsa mutlaka çikolata, krep gibi tatlıları tatmalısınız.

Biletall.com’dan Belçika’ya En Ucuz Uçak Biletini Bul »

Bali- Endonezya

Bali’de en çok tercih edilen sokak yemeklerinin başında nasicampur geliyor. Nasicampur, pilavla servis edilen ve çeşitli aperatif yiyeceklerin bulunduğu karışık bir tabaktır. Restoranlarda nasicampur seçimini yaparken genelde müşterilere seçenek sunulmaz ancak warung isimli tezgâhlarda tabağınızı kendi seçiminize göre doldurabilirsiniz. Fiyat olarak da gayet cep dostu, bir nasicampur tadına bakmak istiyorsanız 5 dolardan fazla ödemezsiniz.

Biletall.com’dan Endonezya’ya En Ucuz Uçak Biletini Bul »

Ho Chi Minh City – Vietnam

Uzakdoğu mutfağından olan Ho Chi Minh City sokakları bol bol uzak doğu lezzetlerini tadabileceğiniz imkânlar sağlıyor. En ok tüketilen sokak lezzetleri arasında ‘pho’ adlı erişteli çorbalar yer alıyor. Bahn adını verdikleri baget ekmeğin içerisine havuç turşusu, ezme et, kişniş ve mayonez koyarak çok tüketilen bir sokak lezzeti ile bizi buluşturuyor

Ancak bu sokaklarda birbirinden eşsiz lezzetlerin tadına bakarken temizlik şartlarına dikkat etmeyi de unutmamak gerekiyor.

Biletall.com’dan Vietnam’a En Ucuz Uçak Biletini Bul »

Bangkok – Tayland

Asya kıtasında yer alan Bangkok şehri sokak kültürüyle insanları oldukça etkiliyor. En çok tercih edilen yiyecekler atıştırmalık boyutundaki özel erişteler olarak karşımıza çıkıyor. Bunun dışında domuz kanı ile servis edilen ve etinden yapılan Kuaytiew Ruea çokça rağbet görüyor.

Biletall.com’dan Tayland’a En Ucuz Uçak Biletini Bul »

İstanbul – Türkiye

Konumu, tarihi ve birçok kültüre ev sahipliği yapmasıyla bilinen İstanbul’da sokak lezzetlerine çokça rastlamak mümkündür. Ortaköy’de kumpiri, Eminönü’nde balık ekmeği, Kadıköy’de midye dolması, her sokağında rastladığımız tavuk pilav ve nohut pilav arabaları, köfte ekmeğiyle çok farklı lezzetleri deneyebilirsiniz. Ayrıca İstanbul’da ki sokak lezzetlerini ayrıntılı bir şekilde görmek için biletall.com adresimizdeki yazımızı okuyabilirsiniz.

Biletall.com’dan İstanbul’a En Ucuz Uçak Biletini Bul »

Atina- Yunanistan

Başkent Atina’da olur da acıkırsanız farklı çeşitten çok farklı yemekleri uygun fiyattan tadabilirsiniz. Souvlaki Atina’nın en çok tercih edilen sokak lezzeti. Genellikle akşam yemeğinde tercih edilen bu yemek aynı zamanda oldukça uygu fiyatlıdır.

Biletall.com’dan Yunanistan’a En Ucuz Uçak Biletini Bul »

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.