Dünyanın En Güzel Kahveleri

Dünyanın neresine giderseniz gidin gittiğiniz her yerde kahve oldukça geniş bir alana hükmetmektedir. Kahvenin olmadığı, sevilmediği hiçbir yer yok desek yanlış olmaz.  Ayrıca kahve severlik günümüzde adeta meşhurlaşan, popüler hale gelen bir durum olmuştur. Kahve, bildiğiniz üzere Osmanlılar sayesinde Avrupa’ya yayılmıştır. Ve daha sonra oradan da tüm dünyaya yayılmış olduğu söylenmektedir. Senelerdir hatta asırlardır insanların en çok tercih ettiği içeceklerden biridir. Bizde sizler için dünyanın en güzel kahvelerini araştırıp, listeledik. Şimdi hep birlikte kahveleri inceleyelim.

Espresso

Özellikle de İtalya’da çok fazla tercih edilen ve tüketilen bir kahvedir. İtalyanların yaptığı gibi bu kahveyi içmek isterseniz hızlı bir şekilde tüketmeniz gerekmektedir. Kahvenin içerisindeki kremanın kahveyle birleşimini hemen hissetmek için hızlı tüketilmesi gerektiğini söylüyorlar. Espresso, kahvenin verdiği sertlikle oldukça etkili bir kahve çeşididir. İçerisindeki kafeini fazlasıyla hissedebileceğiniz bir lezzettir. Koyu bir şekilde kavrulan bir kahvedir. En başında da belirttiğim gibi espressonun her çeşidini İtalya’da deneyebilirsiniz.

Hint Filtre Kahvesi

Hindistan’da ‘kaapi’ diye bilinmektedir. Kahve köpüklü bir süt ile yapılır. Daha doğrusu içerisine kahve eklendikten sonra süt köpürtülür. Servis edilirken o köpüğün  olması oldukça önemlidir. Kahve, geleneksel olan metal bir filtre ile hazırlanmaktadır. Ayrıca bir diğer özelliği de yine geleneksel olan metal bir bardak ile sunulmasıdır. Hintlilerin oldukça fazla kullandığı kahve çeşididir. Metal kapta sunulmasının sebebi kahvenin çok fazla kaynatılarak yapılmasından dolayı metal sayesinde soğutulmasıdır. Kahve çok kavrularak hazırlanır. Ve oldukça sert olduğu bilinmektedir.

Türk Kahvesi

Olmazsa olmazlarımızdan biri olan Türk Kahvesi dünyada da geniş bir üne sahiptir. Bizler için her yemekten sonra içilmesi gereken bir içecek niteliğindedir. Ayrıca komşuluk ilişkilerinin başlamasına da yardımcı olduğunu düşünmekteyim. Sevdiklerimizle sohbetlerimize eşlik eden bir içecektir. Türk Kahvesi’nin kavrulma çeşitleri oldukça fazladır. Kişilerin isteklerine göre az kavrulmuş, orta kavrulmuş veya çok kavrulmuş çeşitleri vardır. Kahvenin nasıl sevildiği burada önemlidir. Özellikle kömür ateşinde pişirilmesi oldukça fazla tercih edilmesinde etkilidir. Bir cezvede kolaylıkla yapabilirsiniz. Küçük kahve fincanlarıyla da servis edilmektedir. Genel olarak her tatlının yanına yakıştırılan bu kahveyi mutlaka denemelisiniz. Vazgeçemeyeceğinizden eminiz.

Melange

Daha çok Avusturya’da tercih edilen ve bilinen bir kahve çeşididir. Viyana’nın kahvesi olarak bilinmektedir. Oldukça popülerdir. Cappuccino’ya benzetilmektedir. Büyük bir kahve fincanında servis edilen bu kahve buharlı süt ve süt köpüğüyle yapılmaktadır. İsteğe göre kahveye krema ve bal eklenebilmektedir. Tercih tamamen size ait.  Birçok kahveye göre hafif olduğu düşünülmektedir. Bu yüzden de kolaylıkla herkes tarafından tüketilmektedir. Özellikle, Viyana’ya yolunuz düşerse bu kahveyi deneyebilirsiniz.

Cafe Au Lait

İsminden de belli olduğu gibi Fransızlara ait bir kahvedir. Oldukça kaliteli olduğu düşünüldüğü için fazlasıyla tüketilmektedir. Kahve içerisine süt direkt eklenerek servis edilmek yerine sütü yanında servis edilmektedir. Sütün ılık ve köpüklü olması burada önemli bir detaydır. Fransa’ya gittiğinizde seyahatinize bu kahveyi içerek devam edebilirsiniz.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.