Afrika ve Akdenizin Birleştiği Yer Tunus

Akdeniz’e kıyısı olan bir Kuzey Afrika ülkesi olan Tunus, tarih boyunca farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış muazzam güzellikte bir ülkedir. Tunus’un kuzeyinde Akdeniz bulunur, güneyinde ise Büyük Sahra Çölü vardır. Bu haliyle Tunus, bir yanında deniz, bir yanında çöl bulunan bir ülkedir. Yazları sıcak olan, kışları ise ılıman bir iklim görülen Tunus’ta, dağlar kıyıya paralel olarak uzanır. Tunus’ta tarih boyunca sırasıyla Fenikeliler, Romalılar, Bizanslılar, Araplar ve Osmanlılar yaşamıştır. Tunus’un kültürünün oluşmasında her ülkenin payı olmuştur. Mimarisinden kültürüne, adetlerinden yaşam tarzlarına kadar her alanda, Tunus’ta yaşayan medeniyetin ayak izleri bulunur. Tunus, eski bir Osmanlı vilayeti olması sebebiyle bizden bir parçayı da içerisinde taşımaktadır.

Tunus eşsiz güzelliklere sahip bir ülke olması sebebiyle kültür turizmi için seçilebilecek ülkeler arasında yer almakla birlikte, denizi ve kumsalları da son derece temiz olduğu için yaz tatili için de tercih edilebilecek güzellikteki bir ülkedir. Ülkemizden Tunus’a vizesiz gidilebilmektedir. Tunus’un iki resmi dili vardır. Fransızca ve Arapça konuşulan ülkeye yaklaşık 3 saat süren bir uçak yolculuğu ile ulaşılmaktadır. Afrika’nın ve Akdeniz’in birleştiği bu muazzam ülkede görülmesi gereken yerler, yenilmesi gereken yemekler ve alınması gereken birbirinden güzel hediyelik eşyalar vardır. Tunus’a gidip muhakkak görülmesi gereken yerler;

1. Monastir

monastir-tunus

Tunus’un sahil şeridinde yer alan Sousse şehrinde yer alan Monastir, deniz kıyısında yer alan Fenikelilerden kalma bir yapıdır. Eski bir ticaret merkezi olan Monastir’de halen tarihin izleri yer alır. Yıllardır muhafaza edilmiş yapının ön kısmında ihtişamlı bir kalesi vardır.

2. Zaytuna Cami

Tunus’ta bulunan en eski cami olan Zaytuna Cami, 734 yılında yapılmış muhteşem bir şaheserdir. Zeytin ağacı anlamına gelen cami 5 bin metre karelik bir alanı kaplamaktadır.

3. Kartaca

Tunus’ta gezilip, görülmesi gereken Kartaca, Roma uygarlığından kalma kalıntıların olduğu bir bölgedir. Kartaca bölgesinde Amfi tiyatro, müzeler ve hamamlar bulunmaktadır.

Biletall.com’dan En Ucuz Tunus Uçak Biletini Bul »

4. Bardo Müzesi

Tunus’a gidenlerin muhakkak gezmesi gereken bir diğer yer de Bardo Müzesi’dir. Yıllarca dünyanın en büyük mozaik müzesi olan Bardo Müzesi, artık bu unvanını Gaziantep Zeugma Müzesi’ne kaptırmış olsa da, harika eserlerin yer aldığı bir müzedir.

5. Sidi Bou Said

Sidi-Bou-Said-Tunus

Tunus’un görülmesi gereken bölgeleri arasında olan Sidi Bou Said bölgesi mimarisi, sokakları ve görüntü güzelliğiyle görülmesi gereken yerler arasındadır.

6. Büyük Sahra Çölü

Tunus’un Douz bölgesinde bulunun Büyük Sahra Çölü, dünyanın en sıcak çölüdür. Yumuşak kumlar ile kaplı Büyük Sahra Çölüne develer, jeepler ve atlar ile açılmak mümkündür. Daha önce hiç çöl görmeyenler için muhakkak görülmesi gereken yerlerdendir.

7. Tabarka

Tabarka-Tunus

Eğer Tunus’ta deniz tatili yapmak istiyorsanız, Tunus’un en turistlik şehri olan Tabarka’ya muhakkak gitmeniz gerekir. Temiz sahilleri ve denizi ile Tabarka’da güneş ve denizin tadını çıkarabilirsiniz.

8. Habib Bourguiba Bulvarı

Tunus’un yeni şehri olarak adlandırılan Ville Nouvelle’nin en önemli bulvarı olan Habib Bourguiba Bulvarı, tüm önemli yapıların olduğu bir caddedir. Bulvarı yürüyerek adımlayabilir, yol üzerinde bulunan alışveriş merkezlerinden hediyelik eşyalar alabilir, kafelerde özel Tunus kahve ve çaylarını yudumlayabilirsiniz.

Biletall.com’dan En Ucuz Tunus Uçak Biletini Bul »

9. Souq el Trouk

Souq-el-Trouk-Tunus

Türk Çarşısı olarak adlandırılan Souq el Trouk, Tunus’un Medina bölgesinde yer alır. Güzel hediyelik eşyaların bulunduğu çarşıdan parfümler, kıymetli yağlar, güzel kumaşlar alabilirsiniz.

10. Dar Ben Abdullah Müzesi

Son derece ihtişamlı bir saray olan, günümüzde müze olarak kullanılmaktadır. Tunus’ta mimarisi ve zengin hayatı sembolize eden bu dekoruyla görmeniz gereken yerler arasında bulunmaktadır.

Tunus’ta gezebileceğiniz binlerce cami, medrese, müze ve park yer almaktadır. Dikili taşları ve heykelleri ile de sizi büyüleyecek bir şehirdir. Şehirde kültür mirasına sahip çıkılmış, bununla birlikte gelişime açık modern bir ülke olmayı da başarmıştır. Tunus mutfağı, Akdeniz’de yer alan diğer ülkelerin mutfağı ile benzerlik gösterir. Zeytinyağı, deniz ürünleri, kuzu ve koyun etleri, acı baharatlar ve taze sebzelere sahip bir mutfağı vardır. Tunus’ta alışveriş yapmak için son derece fazla çarşı vardır. Otantik eşyalardan, modern hediyeliklere kadar her şeyi bulabilirsiniz. Sevdiklerinize ve kendinize çok hoş hediyeler alabilirsiniz. Afrika’nın ve Akdeniz’in ortasında kalan bu ülkede son derece keyifli zaman geçirebilirsiniz.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.