Alışveriş Yapmadan Gelemeyeceğiniz 10 Dünya Alışveriş Merkezi

Dünya’nın En Ünlü 10 Alışveriş Merkezi..

Alışveriş merkezleri,  renkli vitrinleri, harika mimarileri, devasa oyun parkları, restoran ve kafeleri ile ve ürün çeşitliliği sunması bakımından, alışveriş severler için vazgeçilmez alanlar haline gelmiştir. Ulusal ve uluslararası, dünyaca ünlü markaların her ülkede alıcılarıyla buluşturan AVM’ler, tüm ihtiyaçların tek bir merkezden giderilebilmesi için tasarlanmış, modern pazar alanlarıdır. Ülkemizde 1988 yılından itibaren yapımlarına başlanan ve gün geçtikçe sayıları artan AVM’ler, şu anda iki yüz elliyi aşmıştır. Biz de uzun zamandır dünyada ticaretin merkezleri haline gelmiş olan bu yapıları, yolunuz düşerse uğrayıp görmeniz, alışveriş yapmanız için sizler adına araştırdık. İşte Dünyanın en ünlü AVM’leri hakkında bilmeniz gereken bilgiler!

Dubai Mall

dubai-mallBirleşik Arap Emirlikleri’nin en göz alıcı şehri olan Dubai’de bulunan Dubai Mall, dünyanın en büyük ve en çok ziyaret edilen AVM’lerinden biridir. Dubai Mall’ın aylık ortalama ziyaretçi sayısı 6,5 milyona yakındır ve bir günde 200 bini geçen sayıda insanın ziyaret ettiği bir yerdir. Dubai Mall’ın bu kadar popüler olmasının ve bizim onu bu listeye almamızın elbette birçok nedeni vardır. Dünyanın en büyük kulesi Burç Halife bu AVM’nin yanında bulunuyor ve bu kule de ziyaretçilerin çok dikkatini çekiyor. Dubai Mall’a ulaşabilmek için binanın 1 km ötesinden başlayan, içerisinde yürüyen merdiven ve bantların bulunduğu camdan yapılma bir tünelden geçiyorsunuz ve bu tünelden Dubai harika görünüyor. AVM’nin içerisi elektronik, giyim, kozmetik, yemek gibi bölümlere ayrılmış ve bu bölümlerde dünyanın en ünlü markalarının showroomlarının sergilendiği görülüyor. Yolunuz Dubai’ye düşerse, Dubai Mall’a uğramadan kesinlikle gitmeyin.

Biletall.com’dan En Uygun Dubai Biletlerini Bul »

SM Asya

Photo: markmaranga.com

SM Asya Filipinlerde bulunuyor ve farklı mimarisi ile dikkatleri üzerinde topluyor. SM Asya birbirinden bağımsız dört farklı binadan oluşuyor ve bu binaların arasında oluşturulan yürüyüş yolları sayesinde birinden diğerine ulaşım sağlanıyor. İstediğiniz takdirde yirmi koltuklu tramvaylar ile de binalar arası yolculuk edebiliyorsunuz. Olimpik boyutlarda bir buz pateni ringi bulunuyor. Bu ring buz hokeyi maçlarına, hobi çalışmalarına ve eğlenceli yarışmalara ev sahipliği yapıp ziyaretçilerin dikkatlerini çekiyor. Dünyanın en büyük 3D ekranını da içinde barındıran SM Asya AVM, alışveriş için uğramanız gereken AVM’ler arasında yer alıyor.

Batı Edmonton Alberta

Photo: flickr.com/photos/bencito_traveller/

Kanada’da bulunan bu AVM,  sekiz yüzü aşkın çeşitli dükkanı içerisinde barındırıyor. Alışveriş yaparken eğlenebileceğiniz en iyi AVM’dir desek, abartılı bir tanım yapmış olmayız. Batı Edmonton Alberta’nın içerisinde, dünyanın en büyük kapalı eğlence parkı, üzeri kapalı bir aquapark ve minyatür bir buz hokeyi pisti de bulunuyor. Ziyaretçiler alışverişlerini yaparken bir yandan da bu sosyal merkezlerin keyfini sürüyorlar. Bunlara ilaveten 18 delikli bir golf sahası, devasa sinema salonları ve bowling salonları ile dikkatleri üzerinde topluyor. Sırf Batı Edmonton Alberta’da alışveriş yapmak için bile Kanada’ya gidilebilir.

Berjaya Times Meydanı

Berjaya-Times-Meydani

Berjaya Times Meydanı, (Berjaya Times Square) Malezya’nın en büyük, dünyanın en büyük beşinci binasıdır. Bu merkez iki adet kule ve kule binalarının arasında uzanan sosyal merkezden oluşan bir yapıdır. 1000’den fazla yerli ve uluslararası marka ve mağazayı içinde barındırmasıyla alışveriş severlerin de vazgeçemediği AVM’lerden biri haline gelmiş olan Berjaya Times Meydanı, aynı zamanda 65 restoranı ile dünyanın her yanından lezzetlerin sunulduğu restoranların da merkezidir. Asya kıtasının en büyük kapalı oyun parkının da sahibi olan AVM Malezya, ziyaretinizi bekliyor.

Siam Paragon

Photos: upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/8c/Siam_Paragon_New.jpg

Tayland’ın en büyük binalarından olan Siam Paragon, dünya markalarının Tayland’daki satış merkezidir. 700’den fazla dükkan ve shoowroom, onlarca restorana ev sahipliği yapan bu AVM, multiplex sinema salonuna da sahiptir. Siyam Dünya Akvaryumu, Tai Sanat Galerisi, opera ve konser salonları ve devasa bowling salonu ile ziyaretçilerin eğlenmesine de katkıda bulunan Siam Paragon, alışveriş için doğru bir merkez olduğunu kanıtlıyor.

Persian Gulf Complex

Persiam-Gulf-Complexİran’ın Shiraz şehrinde bulunan Persian Gulf Complex, 2011 yılında açılmış yeni bir AVM’dir. AVM girişinde bulunan devasa süs havuzu ve bu havuzdan yapılan su showları ziyaretçilerin yoğun ilgisini çekiyor. Mağaza sayısı baz alındığında, dünyanın en büyüğü olarak gösterilen merkez, İranlıların moda ve dünya mutfağı ile olan bağının simgesi olarak anılıyor.

1 Utama

1-utamaBu AVM’de Malezya’dan. Selangor bölgesinde bulunan yapı, 1995 senesinden itibaren hizmete açık durumdadır. Muazzam bir ışıklandırmaya sahip 1 Utama, akşamları Times Meydanı kadar ışıl ışıl bir yapıdır. Ünlü teknoloji marketlerini ziyaretçileri ile buluşturan AVM, harika mimarisi, çok geniş alanları ve uluslararası markaların dükkanları ile alışveriş keyfinizi arttırmayı hedefliyor.

New South Çin

New South Çin’de gezmek ve alışveriş yapmak aynı gün içerisinden dünyanın 7 farklı ülkesinde gezmek gibidir. AVM, dünyanın en ünlü şehirleri gibi tasarlanan 7 farklı bölgeden oluşuyor. Paris’i model alan bir bölümde Zafer Takı bulunuyor hatta gondollar ile seyahat edebileceğiniz bir kanal bile var.

Albrook Mall

Albrook-MallPanama’da bulunan Albrook Mall içerisinde birçok hayvanın dev heykellerini bulunduruyor. Panama’da alışveriş severlerin en çok ziyaret ettiği mekan, birçok mağazanın, restoran ve kafenin ev sahipliğini yapıyor. Yapı içerisinde bir lunapark bile var. Para biriminin bize kıyasla düşük olması, kaliteli alışverişinizi daha ucuz fiyata yapmanızı sağlayacaktır. Rengarenk tasarımı ve eğlence merkezleri ile Albrook Mall, Panama’da sizi bekliyor.

Biletall.com’dan En Uygun Panama Biletlerini Bul »

Sunway Pyramid

Sunway-PyramidŞüphesiz, mimarisi ile en dikkat çeken AVM burasıdır. Malezya’nın Selangor bölgesinde bulunan Sunway Pyramid, isminden de anlaşılacağı gibi, Mısır Piramitlerini model alarak yapılmıştır ve devasa boyuttadır. Binanın girişinde dev bir aslan heykeli bulunuyor ve ziyaretçiler bu heykelin gövdesinin altında ki yoldan binaya giriş yapabiliyor. İç mimarisinin de dikkatle oluşturulduğu Sunway Pyramid, akşamları eşsiz bir ışıklandırma ile göz kamaştırıyor. Dünyaca ünlü giyim, kozmetik, takı markalarının dükkanları, harika restoranları, devasa oyun alanları ve sinema salonları ile alışveriş anlayışınızı değiştirecek olan Sunway Pyramid, Malezya’da sizi bekliyor.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.