Almanya’da Gezilecek Yerler

Almanya’nın en popüler yerlerini birlikte keşfetmek için sizlere bu yazıyı yazdık. Ortaçağ’dan kalma yerleşim merkezleri, tatil köyleri ve muhteşem şehirleriyle Almanya’da herkese uygun şeyler bulmak mümkündür. Seyahatiniz de tercihiniz Almanya olacaksak ki eğer bu yazıyı okuyorsanız tercihiniz Almanya olmuştur. Almanya seyahatinizin sizlere eşsiz güzellikler katacağına eminiz. Sizler için Almanya’da gidebileceğiniz yerleri inceledik ve listeledik. Ayrıca çeşitli seyahat önerilerimizi incelemek isterseniz seyahat önerileri sayfamıza göz atabilirsiniz.

Bamberg

Nehrin iki kola ayrıldığı Regnitz Vadisi’nde bulunan en eski imparatorluk şehri ve Yukarı Franconia’daki en önemli kasabadır. Almanya’nın birçok güzel eski kentinin en iyi korunan şehirlerinden biri olarak bilinmektedir. 13. yüzyıldan kalan katedrale ve Michalesberg’in eski Benedictine Manastırı’na ev sahipliği yaptığı bilinir.  Almanya’nın eski yerleşimlerinden birine gitmeyi düşünüyorsanız Bamberg sizin ilk tercihlerinizden biri olabilir. Almanya seyahatinize burayı da ekleyebilirsiniz.

Köln Katedrali

Ren Nehri’nin kıyısında yer alan Köln Katedrali, şehrin en etkileyici simgelerinden biridir. Bununla birlikte Avrupa’nın en büyük katedralleri arasında yer almaktadır. Gotik mimarinin görüldüğü yapının yapımı 1248 yılında başlamıştır. Orta Çağ döneminde fazlasıyla iddialı olan bir mekândır. Köln‘ün neredeyse her yerinden katedralin kulelerini görmeniz mümkündür. Mutlaka uğramanız gereken yerlerden biridir. Almanya seyahatinize burayı ekleyerek seyahatinizi daha keyifli hale getirebilirsiniz.

Neuschwanstein Kalesi

Fazlasıyla popüler olan bir dağlık arazi ve kış sporu merkezi Ammergau ile Allgau Alpleri arasında yer alan Füssen eski kenti, Avrupa’nın en ünlü kraliyet kalelerinden birini içerisinde barındırmaktadır. 1869-1889 yılları arasında yapılan kale, ilerleyen senelerde Walt Disney’e ilham kaynağı olmuştur. Rehberler ile birlikte muhteşem manzaraları ve bu kaleyi doyasıya gezmelisiniz. Almanya’da mutlaka gezmeniz gereken yerler arasında bulunmaktadır.

Biletall.com’dan Almanya’ya En Ucuz Uçak Biletini Bul »

Oktoberfest (Ekim Festivali)

Oktoberfest geleneksel bir biçimde Ekim ayının ilk Pazar gününü de içine alarak 16 gün sürmektedir. Festival, genellikle Theresienwiese’de yapılmaktadır. Festivalin en önemli özelliği biradır. Ve bu festival her yıl Belediye Başkanının büyük bir bira fıçısına çeşme çakması ile başlamaktadır. Almanlar bu olaya “O’zapft is! demektedirler. Festivalde dikkat çeken şeylerden biri de giyilen kıyafetlerdir. Eğer seyahatinizi bu aya denk getirirseniz mutlaka festivale uğramalısınız. Bu festival ile birlikte birbirinden eğlenceli zamanlar geçirebilirsiniz. Seyahatinize burayı eklerseniz eminiz çok keyifli bir seyahat geçirmiş olacaksınız.

Berlin Duvarı

Berlin Duvarı, Almanya’ya gelen herkesin görmesi gereken yerlerden biridir. 1961 yılında yapılan bu duvar, İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra yapılanSoğuk Savaş döneminin en görünür eseridir. 1990’da yıkılan duvardan geriye kalanlar ise graffiti kaplı küçük bölümlerdir. Berlin Duvarı Sergisi’nde duvarın tarihine ait olan daha detaylı bilgilere sahip olabilirsiniz.

Kara Orman

Black Forest, yoğun ormanlık tepeleri bulunan ayrıca da Avrupa‘nın en çok ziyaret edilen dağlık bölgelerinden biri olarak bilinmektedir. Almanya’nın güneybatısında yer alan ve kuzeydeki Pforzheim’dan, güneydeki High Rhine’deki Waldshut’a kadar uzanan bir cennet de diyebiliriz. Çevresinde yer alan tesisler ile buranın havasını keyifle soluyabilirsiniz. Keyifli zamanlar geçirebilirsiniz. Almanya’da ki en güzel yerlerden biri olarak bilinmektedir.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.