Alplerin Eteğine Kurulu Masal Şehirler

Alpler son derece geniş bir coğrafyaya sahiptir. Türkiye’de Toros Dağları’ndan başlar, Amerika’ya oradan Japonya’ya ardından Avustralya’ya ve Yeni Zelenda’ya kadar uzanır. Buzullar, göller, vadiler, karlarla kaplı dağ zirveleri… Binlerce farklı hayvanlara ev sahipliği yapan bir bölge burası! İçerisinde barındırdığı manzaralar o kadar göz kamaştırıcı ki neredeyse her kırtasiyede satılan kartpostallarda buraların fotoğraflarına rastlayabilirsiniz. Şimdi bu şehirlere bir göz gezdirelim.

Reine, Norveç

Reine, Norveç’te bulunan küçük bir balıkçı köyüdür. Nüfusu ise sadece 400’dür. En önemli geçim kaynakları ise turizm ve bunun yanında da balıkçılık… Bunun dışında 1970’li yıllara ait bir unvana da sahip… Norveç’in en güzel köyü! Köyün sakin yapısı dinlenmek ve aynı zamanda da yeni yerler görmek isteyen kişiler için son derece uygun bir yapıya sahiptir. Manzaranın karşısına uzanıp kendinizi dinleyebilirsiniz, saatlerce manzara fotoğrafları çekebilirsiniz ve atmosferin tadını sonuna kadar çıkartabilirsiniz. Bu küçük kasabayı çok ama çok seveceksiniz.

Interlaken, İsviçre

İsviçre’de bulunan neredeyse tüm dağ ve tepelere, çekişli tren ve teleferik sistemi ile ulaşım sağlanıyor. Ardından birçok kış sporu ve dağ turları gerçekleştiriliyor. Bu bölge içerisinde Avrupa’nın en yüksek bölgesi Jungfrau’yu içerisinde barındırıyor. Bölge Orta İsviçre de yer alıyor. Buraya gelip manzaranın büyüsüne kapılmamak neredeyse imkansız… Sizde gelip görmelisiniz. Avrupa ve Asya’nın en büyük buzullarını gördüğünüz zaman çok şaşıracaksınız.

Biletall.com’dan En Ucuz İsviçre Uçak Biletini Bul »

Hallstatt, Avusturya

Şehre geldiğiniz zaman mutlaka Hallstatt meydanına uğramanızı tavsiye ediyoruz. Meydanın içerisinden geçerek yürüdüğünüzde hemen aşağı taraflar sizleri minik ve oldukça hoş bir yapıya sahip olan birbirinden farklı evler karşılayacak. Karşılaşacağınız görüntü sizin çok ilginizi çekecek. Köyün içerisinde bulunan birbirinden farklı yapı ve harika manzara buraya geldiğiniz için mutlu olmanıza sebep olacak cinsten!

Meydanı gezip bitirdikten sonra Kemik Ev olarak da adlandırılan Beinhaus’u da mutlaka görmelisiniz. Evin içerisinde 1200 kafatası ve insan kemikleri bulunmaktadır. Ayrıca bu kafatasları motiflerle süslenmiştir ve birbirinden farklı renklere boyanmıştır. Burayı gezdikten sonra Tuz Madenini, Skywalk’ı ve daha birçok noktayı daha ziyaret etmelisiniz.

Chamonix, Fransa

Chamonix; Fransa, İtalya ve İsviçre sınırlarına neredeyse komşu durumundadır. Bölgenin geniş alanları kışın tatil yapmak isteyen turistler için son derece uygundur. Bu fark edilir fark edilmez de hemen turizme açık bir hale getirilmiştir. Kış Olimpiyatlarına da ev sahipliği yapmış olan bu bölge sizlerin de hoşuna gidecek.

Insbruck, Avusturya

Burası Avusturya’nın en büyük beşinci şehri konumundadır. Şehirde hatırı sayılır sayıda öğrenci yaşamaktadır. Bu nedenle de öğrenci şehri olarak da adlandırılmaktadır. Öğrenci şehri olması özelliği dışında önemli bir kayak merkezi olarak da bilinmektedir. Şehir içerisinde birbirinden farklı ve önemli mimari yapı da bulunmaktadır. Katedraller, kiliseler ve daha birçok bina meraklılarının ziyaretini beklemektedir.

Como Gölü, İtalya

Milano şehrine sadece 50 km kadar yakınlıkta bulunan bu gölün en önemli özelliği bir buzul gölü olmasıdır. Ayrıca Avrupa’nın en derin gölü olma unvanını da elinde bulundurmaktadır. Nehrin en derin noktasının 425 metre olduğu söylenmektedir. Dikkatle bakıldığı zaman gölün şeklinin Y harfini anımsattığını sizde hemen fark edeceksiniz. Gölün etrafını saran yeşillikler ve diğer harika yapılar son derece harikulade bir manzara oluşmasına olanak sağlamaktadır.

Biletall.com’dan En Ucuz İtalya Uçak Biletini Bul »

Mürren, İsviçre

 

Buraya gelmek isteyenler tren ile ulaşım sağlayabilirler. Son derece eşsiz bir manzaraya sahip olan bölge aynı zamanda kayak sporu için de önemli bir merkez konumundadır. Ayrıca buradan İsviçre’nin birçok farklı noktasına da ulaşım kolaylıkla sağlanabilmektedir.

Bellinzona, İsviçre

 

İsviçre’nin bu bölgesinde İtalyanca dili konuşulmaktadır. Neredeyse şehrin tamamına İtalyan kültürü hakimdir. Dilin etkisi şehrin diğer kalan tüm kısmına da nüfuz etmiş durumdadır. Şehrin içerisinde bulunan Üç Kaleler yapısı Unesco dünya miraslar listesinde yer almaktadır. Manzarası ile göz dolduran şehir gezilmeye değer nitelikleri üzerinde bulundurmaktadır.

Lauterbrunnen, İsviçre

 

Şehir, İsviçre’nin Bern Kantonun’da yer almaktadır. Şehrin içerisindeki doğal yapı günümüze kadar el değmeden gelmiş bir güzellik taşımaktadır. Yeşillik alanları ve nefes kesen manzarasıyla gelen ziyaretçilerini büyülemektedir. Köyün her tarafı dağlarla çepeçevre sarılmıştır. Köyün içerisinde artık işlemeyen madenler bulunmaktadır ve ziyaret etmek isteyen kişiler buraları da görmeye gelebilmektedir.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.