Arjantin’de Gezilmesi Gereken Yerler

Arjantin, coğrafyası oldukça farklı bir ülkedir. Sert çöllerden, nemli ormanlara kadar birçok şeyi kapsayan güzel özelliklere sahiptir. Güneydeki güzel Patagonya’nın subtropikal kuzeyinden Subantarktik bölgesine uzandığı bilinmektedir. İçerisinde dünyanın dört bir yanından çeşitli kültürler barındırmaktadır. Sanatları, mimarisi oldukça değişiktir. Farklı kültürler ile var olmaktadır. Güney Amerika’da yer alan bu ülkeyi sizler için araştırdık. Gelin, hep birlikte inceleyelim.

Perito Moreno Buzulu

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer almaktadır. Gelen ziyaretçilerine çeşitli konaklama seçenekleri sunar. Ziyaretçilerin çoğu buraya Perito Moreno Buzulu’nu görmeye gelir. İçerisinde yer alan en bilindik ve görmek için can atılan buz kütlesi 30 kilometreden oluşmaktadır.  Aynı zamanda içerisinde dünyanın en büyük üçüncü tatlı su rezervi yer alır.  Buzulları gördüğünüzde hayran kalacaksınız. Sizlere nefis bir şölen sunulmaktadır. Arjantin’e geldiğinizde burayı ziyaret etme imkanınız olursa mutlaka bu imkanınızı değerlendirin.

Puerto Madryn Ve Valdês Peninsula

Puerto Madryn şehri, Patagonya kıyısında yer almaktadır. Neredeyse en korunaklı yer olarak bilinen Golfo Nuevo kıyılarında bulunur. Galli yerleşimciler tarafından 1886 senesinde kurulan bu kentin derin su limanı ve bol doğa rezervleri vardır. Bu yüzden de Arjantin’in en popüler gemi turizmi yerlerinden biri olarak kullanılmaktadır. Ayrıca bir diğer özelliği de güçlü rüzgârlarıdır. Rüzgar sörfçüleri için bu özellik oldukça önemlidir. Arjantin’e geldiğinizde burayı ziyaret etme imkanınız olursa mutlaka bu imkanınızı değerlendirin.

Biletall.com’dan Arjantin’e En Ucuz Uçak Biletini Bul »

Mendoza

Abartısız Arjantin’in en güzel şehirlerinden biridir. Özellikle yaz aylarında oldukça fazla ziyaretçisi olmaktadır. Bunun yanında kış aylarında da ziyaretçiler tarafından yoğun ilgiyle karşılaşmaktadır. Açık hava severler için oldukça avantajlı bir bölgedir. Yıldızlar altında kamp yapma zevkini sizlere fazlasıyla yaşatmaktadır. Oldukça fazla seveceğinize eminiz. Ayrıca bölge içerisinde rafting gibi çeşitli aktiviteler gerçekleştirebilirsiniz. Seyahatinizin içerisinde huzurlu ve sessiz bir gün geçirmek isterseniz, doğayla iç içe olma gibi bir planınız varsa burayı seçeneklerinizin arasına yerleştirebilirsiniz.

Côrdoba Katedrali

Arjantin başkenti Buenos Aires’ten  beş saatlik bir mesafede yer almaktadır. Arjantin’in en büyük ikinci şehri olarak bilinmektedir. Genelde Andes’e yapılan yolculukların mola noktasıdır. Şehrin içerisinde yer alan eski binalarının çoğu 16. yüzyılın erken sömürge dönemine aittir.  Bu binalardan en önemlilerinden biri de  1580 senesinde yapılan Barok ve Neoklasik mimarisinin etkin olduğu ve bu stillerin görüldüğü Côrdoba Katedrali’dir. Zaman içinde Arjantinli birçok sanatçının eli değip, değişime uğramıştır. Çeşitli mimari dokunuşlar yapılmıştır.

Buenos Aires

Güney Amerika’nın en beğenilen, ziyaretçilerine en cazip gelen ve gezme imkânı çok fazla olan şehirlerinden biridir. Arjantin’e gelen ziyaretçilerin, turistlerin Patagonya Bölgesi’ne geçmeden önce Buenos Aires’de zaman geçirdikleri bilinmektedir. İlk olarak seyahatlerine buradan başlamaktadırlar.  Gerek müzeleriyle gerekse sanat galerileri ve festivalleriyle Arjantin hakkında ilk fikir için oldukça etkilidir.  Oldukça heyecan verici seyahatlerin gerçekleşeceğine emin olabilirsiniz. Arjantin’in en iyi alışveriş mağazaları da burada yer almaktadır. Şehrin içerisinde ki butik dükkânlar fazlasıyla dikkatinizi çekecektir. Ve oldukça güzel zaman geçirebilirsiniz. Burası sizin için seyahatinizin kendinize ayırdığınız bölümü olacaktır.

İçerikte kullanılan bazı materyallerin kaynakçaları:

  • https://www.tripsavvy.com/thmb/Wg4taP7BYQHzEZjBjuhQJ9FHYQI=/1500×1000/filters:no_upscale():max_bytes(150000):strip_icc()/GettyImages-170081729-5a00a763ec2f640037598cb9.jpg
  • https://www.copaair.com/promotions/airtrfx-lp/mdz-cover.jpg
Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.