Arnavutluk’ta Gezebileceğiniz Şehirler

İtalyan ve Osmanlı kültürünün izlerini taşımaktadır. Şehir yaşamıyla oldukça ünlüdür. Bir balkan ülkesidir. 50 yıllık bir komünist rejim yönetimi mevcuttur. Çok uzun bir dönem Arnavut halkı kapalı bir kutuda yaşar gibi yaşamıştır. Daha sonra dağılan komünist rejimin ardından rahatlamışlardır. Adriyatik Denizi kıyılarında yer alması konumunun önemini oldukça fazla göstermektedir. Özellikle, Arnavut kaldırımlı meşhur dar sokakları ve Osmanlı döneminden kalan tarihi yapıları oldukça dikkat çekicidir. Her sene milyonlarca turist ağırlamaktadır. Ziyaretçisi oldukça fazladır. Ayrıca Türklerden vize istememektedir. Ülkeyi gezmek isteyenler için en uygun zamanlar mayıs, haziran, temmuz ve eylül ayları diyebiliriz.

Bu İçerikte Neler Var?

Tiran

Arnavutluk’un en büyük şehri olarak bilinmektedir. Ayrıca da başkenttir. En popüler turizm şehirlerinden biridir. Turistler fazlasıyla tercih etmektedir. Elbette ki başkent olması etkilidir ancak içerisinde bulundurduğu güzellikler de ziyaretçi sayısını oldukça fazla etkiler. 600 bin civarında bir nüfusu vardır. Ayrıca, Osmanlı döneminden izler taşımasından dolayı da kültürel gezilerin ilk duraklarından biri olarak bilinmektedir. Burada gezebileceğiniz yerler arasında, Tiran Kalesi, Saat Kulesi, Ethem Bey Camii, Preze Kalesi yer almaktadır. Arnavutluk seyahatinizde başkenti ziyaret etmeden seyahatinizi bitirmemenizi tavsiye ederiz.

Saranda

Ülkeye seyahate gelen turistlerin en çok tercih ettiği yerlerden biri de Saranda’dır. İyonya Denizinin bulunmasından dolayı çok fazla tercih edilir. Ayrıca şehrin size sunduğu muhteşem manzara Saranda’yı ülkenin en güzel şehri haline getirmiştir. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Butrin Arkeolojik Kenti’nin de burada yer alması şehri cazip hale getirmiştir. Turizm ekonomisinin önemli bir bölümü burada sağlanmaktadır. Saranda sadece turistlerin değil yöre halkının da oldukça fazla tercih ettiği bölgelerden biridir. Tercih edilmesinin sıklığının sebebini anlamak için sizler de seyahatinize burayı ekleyerek, güzel bir tatil geçirebilirsiniz.

Berat

Özellikle ülkenin mimarisiyle çok fazla dikkat çekmektedir. Berat mimarisiyle oldukça ünlüdür. Mangalem, Gorica ve Kale eski mahallelere sahiptir. Bu mahalleler ile UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmiştir. Osmanlı döneminin bilinen ve kabul edilen tipik mimarisini yansıtan birçok yapıyı içerisinde bulundurmaktadır. Zamirler yüzden de gelen ziyaretçilerin oldukça fazla dikkatini çekmektedir. Tarihi dokusu herkesi fazlasıyla etkilemektedir. Daha çok tarihe düşkün olan veya tarih meraklısı insanların tercih ettiği bir şehir olarak bilinmektedir. Tarihe şahit olmak istiyorsanız sizler de seyahatinize Berat şehrini ekleyip, gezinizi gerçekleştirebilirsiniz.

İşkodra

İşkodra, Arnavutluk’un kuzeyinde bulunmaktadır. Ülkenin sanayi ve turizm açısından oldukça gelişmiş olan şehirlerinden biridir. Bu açıdan ülkeye katkısı büyüktür. Nüfusu 90 bin civarındadır. I. Dünya Savaşı’nda Avusturya-Macaristan tarafından işgal edilmiş, II. Dünya Savaşı’nda ise İtalyanlar tarafından işgale uğramıştır. Ancak her ikisinde de başarısız olunduğu için Arnavutluk içerisinde kalmıştır. Şehir içerisinde ister istemez tarihi dokularla karşılaşılmaktadır. Ayrıca, Komünist rejimin etkisiyle yıkılmayan tek cami Kurşunlu Camii’ de burada yer almaktadır. Şehrin içerisindeki tarihi evler, dar sokaklar da görülmesi gereken yerlerdir.

Avlonya

Ülkenin güneybatısında yer almaktadır. Ayrıca Arnavutluk için en önemli ticari merkezlerden biri olarak bilinmektedir. Avlonya içerisinde bir liman çeşitli özelliklere sahip olan lüks oteller ve birçok eğlence merkezi yer almaktadır. Vlore Körfezi’nin tam ortasında yer almasından dolayı şehir Vlore olarak da bilinmektedir. Arnavutluk seyahatinize ekleyebileceğiniz güzel denilebilecek şirin bir şehirdir.

İçerikte kullanılan bazı materyallerin kaynakçaları:

    • https://q-xx.bstatic.com/xdata/images/hotel/max1024x768/137006951.jpg?k=34223b8b0e8af5a5c663a82abd3a541810e157639ca91f7b84fc3cddb5547058&o=
    • https://cdnp.flypgs.com/files/Sehirler-long-tail/Tiran/tiran-meydan-cami.jpg
Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.