Asla Ziyaret Edemeyeceğiniz 5 Şehir

Birçok seyahat sever ve tatilci için Dünya’nın her bir köşesi inanılmaz yerlerle doludur. Keşfedilecek bir yığın şehir ve ülke vardır. Her bir nokta kendine has güzellikler, doğa harikaları ve tarihi efsanelerle doludur. Her birini keşfetmek hem zaman hem de maddi sorumluluk alsa da yine de seyahat severler ellerinden geldiği kadar çok bölgeyi keşfedip, fotoğraflamak isterler. Değişik kültürleri keşfetmek, yeme içme adetlerini denemek, inançlarındaki çeşitliliği gözlemlemek ve unutulmaz hatıralarla bu ülkelerden ayrılmak hemen her ziyaretçinin hayalidir. Bir de bazı ülkeler ve şehirler vardır ki tek başınıza ziyaret etmeye cesaret edemezsiniz ya da yanınıza bir arkadaşınızı hatta ayarlayabiliyorsanız grubunuzu alıp öyle gitmeyi tercih edersiniz. Bazı şehirler silahlı gangsterler ve tehditleriyle doludur. Sonuç olarak seyahat edenler silahlı soyguna uğrayabilir, yaralanabilir hatta kaçırılabilirler. Gecenin bir vakti ıssız bir arazide tek başınıza kalabilir, kendinizi cep telefonlarınıza el konulmuş ve değerli eşyalarınız alınmış olarak bulabilirsiniz. En iyi koruma ve hazırlıkla gidilse de tehlikenin nereden çıkacağını bilemeyebilirsiniz. Bazı bölgeler de olağanüstü doğal güzelliklerinin sakladığı tehlikelerle doludur. Yabani hayvanlar, sürüngenler, deprem,  tsunami ve sel baskınları gibi doğal afetler, hiç farkında olmadığınız bir anda sizleri yakalayabilir. Dünya harika bir yer olabildiği gibi sizlere tehlikeli deneyimler de yaşatabilir. Seyahat severler cesurca keşfetmek istedikleri bölgelere ayak basmadan önce mutlaka iyi bir araştırma yapmalı ve buna göre önlem almaları gerekmektedir.  İşte ziyaret etmeye cesaret edemeyeceğiniz 5 şehir!

BOGOTA, KOLOMBİYA

bogota-kolombiya

Kolombiya’nın renkli ve tarihi başkenti Bogota, ülkenin kalbinde kurulmuş endüstriyel bir şehir olarak tanınmaktadır. Dünyanın en güzel tat ve kokusuna sahip kahve çekirdeklerinin ve en güzel çiçeklerinin üreticisi durumundaki bölgeye, her yıl değişim öğrencisi olarak okumak, gönüllü çalışmak ve hatta turizm amaçlı binlerce Amerikalı ve batı ülkelerinden ziyaretçi gelmektedir. Bununla birlikte birçok ziyaretçi bu harika şehrin içinde bulunduğu tehlikeleri göz ardı etmektedir. Terörist organizasyonlar, uyuşturucu kartelleri, silahlı sokak gangsterleri Kolombiya’nın çoğu yeri ve özellikle Bogota’da kendilerini göstermektedirler. Bu tatsız olaylarda çoğu zaman batı ülkelerinden gelen ziyaretçiler hedef alınmaktadırlar. Yetkililer son 15 yılda kaçırılma olayları nispeten azalsa da kötü niyetli kişilerin bu faaliyetlerinin hala devam ettiklerini belirtmektedirler. Bogota’ya ziyaret edeceklerin bütün bu karmaşa ve tehlike riskini göz önünde bulundurarak bölgeye hazırlıklı gitmeleri önerilmektedir.

En Ucuz Bogota Uçak Biletini Al  >>

MEXICO CITY, MEKSİKA

mexico-city

Her gün 150 binden fazla insanın Amerika Birleşik Devletleri’nden Meksika sınırına geçtiği belirtilmektedir. Kimi muhteşem kıyılarında bir tatil arayışı, kimi iş ve özellikle Kuzey Amerika’dan akrabalarını ziyaret etmek gibi diğer amaçlarla ziyaret için, Meksika oldukça popüler ve renkli tatil duraklarından biri olmuştur. Başkent Mexico City de bunlara dahildir. Mexico City bütün bu renkli ve sıcak havasına rağmen aynı zamanda şiddet olaylarının yoğunluğu, kaçırılma, soyulma ve suikast girişimlerinin gerçekleştiği bölgelerden biridir. Özellikle bayan ziyaretçilerin, sokak serserileri ve soyulmalar nedeniyle,  gece toplu taşıma araçlarına binmemeleri tavsiye edilmektedir. Her ne şekilde olursa olsun güvenlik önlemleri alınmadan bu renkli şehre gitmemekte fayda olacaktır. Bölgede %99 İspanyolca konuşulduğunu ve acil durumlar için yanınızda mutlaka bir İspanyolca sözlük bulundurmanız da önemle tavsiye edilir.

LİMA, PERU

lima-peruGüney Amerika’nın en tarihi yerlerinden biri ve efsanevi bölge Machu Picchu’ya giriş kapısı olduğu göz önüne alındığında Lima belki de seyahat severlerin ve maceraperestlerin gitmek istediği başlıca bölgelerden biridir. Bölgedeki bu olağanüstü mistik havayı solumak ve tarihin sesini dinlemeye çalışmak bazı ortamlarda size pahalıya patlayabilir. Her yıl yüksek sayıda turist gelmesi şehirde ve sokaklarda bir takım kötü niyetli kişileri de harekete geçirmiştir. Özellikle illegal taksilerin cirit attığı ve ziyaretçileri gecenin bir yarısı ıssız mekanlarda soyarak bıraktıkları yetkililer tarafından belirtilmekte ve bu konuda dikkat edilmesi gerektiği bildirilmektedir. Zararın en aza indirilmesi için bölgeye gelen turistlerin, gezi planlarını gün içinde yapmaları, otelleri ya da seyahat acenteleri ve tur operatörleri tarafından belirlenmiş araçlarla yolculuk yapmaları önerilmektedir.

En Ucuz Lima Uçak Biletini Al  >>

YENİ DELHİ, HİNDİSTAN

yeni-delhi-hindistanHindistan’ın yükselen bölgesi Yeni Delhi, hem iş hem de tatil için gelen ziyaretçilerin gözdesi durumundadır. Gelişmekte olan her şehir gibi, Yeni Delhi de sadece kimliğini değil, içinde barındırdığı kalabalık ve keşmekeşle birlikte türeyen suç olaylarını da barındırmaktadır. Özellikle bayan ziyaretçilere karşı cinsel taciz vakaları gözle görülür şekilde artmaktadır. Yetkili kurumların bildirdiği haberlere göre bu olaylar, 2014-2015 sezonu boyunca devam eden bir artış göstermiştir. Bu tacizler sadece batıdan gelen turistlere karşı da değil, dünyanın hemen her bölgesinden gelen Avrupalı ve Uzakdoğulu insanlara karşı da yapılmaktadır. Yeni Delhi (New Delhi) ‘ye seyahat edecek olan bayanların bütün bu riskleri göz önünde tutmaları ve güvenlik önlemlerini alarak yolculuk yapmaları önerilmektedir. Özellikle bu seyahatlerini kafileler halinde yapmaları da önemle tavsiye edilmektedir. Bunlara ek olarak içme suyunun bakteri taşıması ve sokak yiyeceklerinin hijyen kalitesinin de tartışıldığı şehirde, bagajınıza konserve, peksimet tarzı hazır yiyecek depolamanız ve suları kapalı şişelerden alarak tüketmeniz önerilmektedir.

JAKARTA, ENDONEZYA

Jakarta

Turistlerin aradığı tropik tatil yerlerinden ve renkli bölgelerinden biri olan Jakarta, seyahat severlere eşsiz bir kültürün kapılarını açmakta ve macera dolu bir tropik tatilin anahtarını sunmaktadır. Bununla birlikte köşe başlarında bekleyen türlü tehlikeler ve riskler, bu cennet tatili her an bir kabusa dönüştürebilir. Yetkililerin bildirilerine göre, terörizm bağlantılı olaylar ve yabancıları kaçırma vakaları, turistleri bekleyen başlıca iki tehlike faktörlerindendir. Bununla birlikte Jakarta, özellikle ‘’Ateş Çemberi’’ diye bilinen bir bölge olarak ilan edilmiştir. Bunun anlamı da bölgenin sıklıkla deprem ve tsunami gibi doğa felaketler yaşaması ve çoğu zaman uyarı olmadan bu olayların gerçekleşmesidir. Jakarta’ya seyahat etmeyi planlayan ziyaretçilerin tatillerinin cehenneme dönmemesi için öncelikle kapsamlı bir seyahat sigortası yapmaları tavsiye edilmektedir. Tur operatörleri eşliğinde seyahat etmeleri ve acenteden bölge ile ilgili kapsamlı bilgi edinmeleri gerekmektedir.

 

 

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.