Avrupa’da Her Yıl Meydanlarda Kurulan Noel Pazarlarına Yolculuk

Yılbaşı kavramı ile özdeşleşen Christmas Market’ler ya da bize göre Noel Pazarları, Avrupa’nın olmazsa olmaz yeni yıl heyecanlarından birisidir. Özellikle de ilk kez Avrupa’ya yılbaşı tatili için giden birçok vatandaşı etkileyen, oldukça özel bir ortamdır. Heyecan, eğlence, eşsiz lezzetler, hediyeler ve daha nicesi bir arada sunulur. Öyle ışıl ışıl ve o kadar sıcak bir atmosfere sahiptir ki, sizleri bir anda her şeyden uzaklaştırırlar ve bir masalın içinde yaşıyormuşsunuz gibi hissetmenizi, anın tadını çıkarmanızı sağlarlar.

Dilerseniz, Avrupa’da çok dikkat çeken ve her yıl milyonlarca ziyaretçisine farklı bir heyecan yaşatan bu marketlere göz atalım. Nerelerde kurulurlar, kurulma amaçları nelerdir, buralarda neler satılır? Bizim kültürümüzde yer almayan bu farklı konsepti biraz tanıyalım. İşte, Avrupa halkları için bir kültür ve ritüel, bizler içinse turistik bir gezi için ışıltılı birer alternatif olan Noel Pazarları.

1) Görkemli Bir Katedral ve Işıltılı Noel Pazarı Bir Arada: Köln, Almanya

noel-pazari

Kentin meydanında önce mükemmel bir katedral karşılar sizleri. Etrafında tarihi binalar ve ortasında kocaman bir boş alan… İşte Noel zamanı bu boş alan, tamamı ahşap olan özel stantlar, yüzlerce farklı Noel hediyesi seçeneği, yöresel lezzetlerin ve birbirinden güzel içeceklerin sunulduğu minik marketler ile dolar… Kısacası, tarihi ve görkemli bir katedralin hemen yanında mükemmel bir Noel heyecanı Köln halkını ve turistleri karşılar.

2) Sanat ve Noel: Bolzano, İtalya

bolzano-italya

Film seti gibi hazırlanmış bir meydan, her yerde ufak, ahşap dükkânlar, en önemlisi de oldukça sofistike olan İtalyan sanat anlayışı… Bu anlayış ile İtalyanlar, her yıl Noel’de birbirinden farklı konseptler sunmaktadır. Haliyle her seferinde, sıradan bir Noel pazarında değil; aksine sanki yalnızca sizin için hazırlanmış, oldukça özel bir turistik deneyim yaşayabileceğiniz bir alanda hissedersiniz. Bu dönemde İtalya’daki Noel pazarları, sadece alışveriş değil, aynı zamanda özel etkinlikleriyle de oldukça dikkat çeken adreslerin başında yer almaktadır.

Biletall.com’dan En Ucuz İtalya Uçak Biletini Bul »

3) Sevdiğimiz Şehirlerden: Prag, Çek Cumhuriyeti

prag-cek-cumhuriyeti

Bir yanda standart Noel kutlamaları, diğer yanda Prag’ın kendine has usulleri… İkisi bir araya gelince, mükemmel bir deneyim kaçınılmaz oluyor. Noel babaların arasında, Prag’ın yöresel lezzetleri ve o şirin kurabiyeleri eşliğinde özel bir alışveriş deneyimi sizleri bekler burada.  Şehrin tam merkezinde yer alır. Tyn Kilisesi ve Astronomik saatin hemen ortasında. Haliyle ailecek ziyaret edip bu farklı deneyimi tadabileceğiniz güvenli bir ortamdır.

4) Hemen Yarın Ziyaret Edebileceğiniz: Sibiu, Romanya

Yazımızı okudunuz ve bu pazarları siz de merak ettiniz, biliyoruz. O halde hemen kendinize 2 gün vakit yaratın ve bize yakın ülkelerden biri olan Romanya’ya, Sibiu’ya giderek eğlenceli bir Noel pazarına tanıklık edin. Büyük bir meydanı yarım ay gibi çevreleyen Noel stantları, tam ortasında ise heyecan ve eğlence dolu etkinlikler… Kısacası bu şirin mi şirin deneyim hemen yakınınızda.

Noel Pazarlarında Her Ülke, Kendi Yöresel Lezzetlerini ve Geleneksel Ürünlerini Sunar

geleneksel-noel-urunleri

Noel Pazarları’nın güzel yanı, o ülkeye dair birçok yöresel ve özel lezzeti, aynı zamanda şehre özel birçok hediyelik eşyayı, geleneksel ürünleri bir arada bulabiliyor olmanızdır. Herhangi bir ülkenin Noel pazarında, sadece alışveriş yapmazsınız, ya da bu pazarlar sadece ve sadece Noel için özelleştirilmiş şeyler satmazlar. Aynı zamanda o ülkenin sıcacık lezzetlerini dener, eğlence anlayışlarını görür ve yaşarsınız. Haliyle bu tür Noel pazarlarını, sıradan alışveriş stantları olarak görmek de doğru olmaz. Bu alanlar aynı zamanda ülke bazında bir kültürel aktarım yaparlar ziyaretçilerine. Diğer yandan, ışıltılı, görkemli ve büyüleyicidirler. Yolunuz Noel döneminde Avrupa şehirlerine düşerse, meydanlarında kurulan bu pazarları ziyaret etmeyi unutmayın.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.