Avrupa’nın En Güzel Noel Pazarları

Avrupa’nın ünlü Noel pazarları muhteşem görselleriyle Noel pazarları arasında önemli bir yer tutmaktadır. Bizler de sizler için muhteşem Avrupa Noel pazarlarını anlattık.

Ana Meydan, Stockholm, İsveç

Ana meydan Stotorget’te kurulan Stockholm’ün bilinen en eski Noel pazarıdır. Büyük ve son derece ihtişamlı bu Noel pazarı, orada bulunanlara adeta görsel şölen sunmaktadır.

Tallina Jõuluturg, Tallinn, Estonya

Raekojaplats adlı meydanda kurulan her yıl düzenlenen Estonya mutfağına özgü yiyecek ve içeceklerin de olduğu bir Noel pazarıdır. 1441 yılında bu şehirde ilk kez Noel ağacı bu büyük ve geniş meydana dikilmiştir ve o zamandan beri Noel burada büyük coşkuyla kutlanmaya devam etmektedir.

Budapeşte Adventi, Budapeşte, Macaristan

Budapeşte’de Noel zamanı birçok pazar kurulmaktadır ancak en bilineni Vörösmartytér’ deki Noel pazarıdır. Kurulan stantlardan hediyelik eşya alabilir, yöresel yemeklerini tadabilirsiniz. Noel zamanı oldukça soğuk olsa da oraya ait Çigan müziği eşliğinde ısınabilir, hoşça vakit geçirebilirsiniz.

Münih Noel Pazarı, Almanya

Münih’te kurulan yirmiden fazla pazar içerisinde şüphesiz en kalabalık olan ve Marienplatz’da bulunan Noel pazarıdır. Belediye binasının önüne koyulan kocaman ışıl ışıl Noel ağacıyla meydanı dolduran kalabalık eşliğinde harika bir atmosfere sahiptir.

Marché de Noel de Strasbourg, Strasbourg, Fransa

Strasbourg’da bulunan ve çok eski bir tarihe dayanan Noel pazarıdır. Noel’in başkenti Strasbourg olarak ifade edilmektedir. Meydana dikilen dev yılbaşı ağacı ve kendilerine has süslemeleriyle bilinmektedir. Bu tarihi semtin sokaklarına kurulan ahşap tezgâhlarda yiyeceklerden hediyelik eşyalara kadar birçok şey sunulmaktadır.

Wiener Christkindlmarkt, Viyana, Avusturya

Avrupa’nın en dikkat çeken yerlerinden biri olan Viyana da pek çok Noel pazarı kurulmaktadır. Belvedereve Schönbrunn sarayları önünde kurulan ihtişamlı pazarlar bunlara örnek olarak gösterilirken en meşhur ise Rathausplatz’ da kurulan Noel pazarıdır.

Erfurter Weihnachsmarkt, Erfurt, Almanya

Erfurt şehri, Almanya’nın ortasında yer almaktadır ve bir ortaçağ kentidir. Noel pazarı, bu eski ve tarihi kasabada St. Marien Katedrali’nin bulunduğu meydanda kurulmaktadır. Pek çok tezgâhın bulunduğu pazarda dolaşmak heyecan verici olabilir.

PoznańBethlehem, Poznań, Polonya

Polonya’nın en eski şehirlerinden olan Poznań’da Noel pazarları Plac Wolności Meydanı ve Stary Rynek Meydanı’nda kurulmaktadır. Geçmişi tarihi yapısına yansımış bu kent mimari yapılarıyla kendine hayran bırakabilir.

Tivoli Bahçeleri, Kopenhag, Danimarka

Dünyanın en yaşanılabilir şehirlerinden biri olan Kopenhag’da Vesterbro Caddesi’nde bulunan Tivoli Bahçeleri’nde kurulan Noel pazarıdır. Sadece alışveriş ve yeme içmeden ibaret olmayan bu muazzam Pazar, aynı zamanda birçok konsere katılma veya buz pateni yapma şansı da vermektedir. Donmuş göl üzerinde yapılan buz patenleri ise büyük ilgi görmektedir.

Tarihi Semt Meydanı, Prag, Çek Cumhuriyeti

Prag’da eski şehir meydanında kurulan en ihtişamlı Noel pazarlarından birisidir. Hediyelik eşya tezgâhları, yiyecek içecekler, meydana kurulmuş görkemli Noel ağacı ve rengârenk ışıklandırmalarıyla efsanevi bir Noel pazarıdır.

Tarihi Semt, Riga, Letonya

Letonya’nın başkenti olan Riga’da bulunan efsanevi Noel pazarıdır. UNESCO tarafından Dünya Miras Alanı olarak kabul edilen Riga, katedral meydanında kurduğu Noel pazarıyla gelenlere unutulmayacak anlar yaşatmaktadır.

Merkez Meydanı, Madrid, İspanya

Madrid’in ana meydanı olan La Plaza Mayor ’da kurulan ünlü Noel pazarıdır. Uzun yıllardır kurulan bu Noel pazarı, gelenleri rengârenk ve ışıltılı bir yolculuğa çıkarmakta ve kendine hayran bırakmaktadır. Tezgâhlarda ise İsa’nın doğuşunu temsil eden biblolara sık rastlanmaktadır.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.