Barcelona’ya Giderken Planınıza Neleri Dahil Etmelisiniz?

İspanya’nın Akdeniz kıyısındaki en önemli limanlarından bir tanesi olan ve Gaudi’nin başı çektiği modernizmin yanında güzel mimarisiyle de ilginizi çekecek olan Barcelona’ya, ister Arda Turan’ı canlı canlı izlemek, isterseniz de şen şakrak sokaklarında güzel vakit geçirmek için olsun, kesinlikle gitmelisiniz.Barselona uçak bileti almanın en hızlı adresi olan Biletall.com Barcelona’ya gidip de kesinlikle görmeniz gereken yerleri sizin için derledik.

La Sagrada Familia Kilisesi

La-Sagrada-KiliseAntonia Gaudi tarafından tasarlanmış ve yapımı bitirilememiş olan La Sagrada Familia Kilisesi, kendine özgü ve sıra dışı yapısıyla her sene üç milyondan fazla gezgine ev sahipliği yapmaktadır. Etrafını dolanması yalnızca otuz dakika süren bu kilisenin içerisini görmek için uzunca bir kuyruğa girebilirsiniz. İçerinin tamamını gezmek ve bu olağanüstü mimariye sahip kiliseyi içeriden keşfetmekse yaklaşık olarak iki saatinizi alacak. Eğer fırsatını bulur ve biraz paranızı feda edebilirseniz, sırada beklemenizi sağlayan özel biletlerden de alabilirsiniz.

Büyülü Çeşme Şovu

buyulu-cesmeBarcelona’ya gelip de bu görsel şöleni kaçırmanızı istemeyiz. Suyun, güzel bir müzik eşliğinde, ışıkla olan dansına siz de eşlik edecek, bu büyülü ortamı yakından yaşayacak ve ne kadar muhteşem göründüğünü hiç unutmayacaksınız. 1929 yılında yapılan çeşmeyi yıllık olarak iki buçuk milyon gezgin ziyaret etmektedir. Bazı festival zamanlarında bu görsel şölenin yanında oldukça canlı kutlamalara da ev sahipliği yapan bölgeyi kesinlikle ziyaret etmelisiniz.

En Ucuz Barselona Uçak Biletlerini Listele »

Picasso Müzesi

picasso-muzesiMalaga’da doğan dünyanın en popüler ressamlarından birisi olan Pablo Picasso, dokuz sene boyunca Barcelona’da yaşamıştır. Onu bir sanatçı olarak şekillendiren şehir de yine Barcelona’dır. Picasso’nun en ünlü eserlerine ev sahipliği yapmasa da, Picasso Müzesi’nde başka hiç bir yerde göremeyeceğiniz Picasso resimleri bulunmaktadır. Müzenin bulunduğu yerin de oldukça sanatsal bir bölge olduğunu ve hem müzenin, hem de çevresinin vaktinizi oldukça kaliteli geçirmeniz için yeterli olacağından emin olabilirsiniz.

FC Barcelona Müzesi ve Camp Nou Stadyumu

camp-nou-stadCamp Nou, Barcelona futbol takımının evidir. Gittiğiniz dönemde futbol ligi bitmiş olsa bile oldukça uygun fiyatlara hem müze, hem de stadyum turu bulabilirsiniz. Futbol fanatiği arkadaşlarınıza müzede bulunan en büyük Nike mağazasından, başka hiç bir yerde bulamayacağınız Barça ürünleri alabilir ve onları da mutlu edebilirsiniz. Tabii ki sezon ortasında gidip, bu stadyumu canlı canlı yaşamanın ve Arda Turan’ı sahalarda izlemenin zevkinin çok eşsiz bir tecrübe olacağını belirtmek isteriz.

Barrio Gotico Bölgesi

barrio-gotico-bolgesiBarcelona’nın gotik bölgesi olan Barrio Gottico, Orta Çağ Dönemi’ne özgü mimarisiyle dikkatinizi çekecek bir bölgedir. Barcelona’nın en eski bölgesi olan, Roma kasabası Barcino etrafında serpilip gelişen Barrio Gottico, birçok zengin ve güzel müzeye, kiliseye, markete ve meydana ev sahipliği yapmaktadır. Barcelona Tarih Müzesi’ni ziyaret ederseniz, Roma’dan kalma evleri ve sokakları görebilirsiniz. Üstelik dar sokaklarından dolayı tur araçlarının giremediği bu bölgeye, isterseniz yayan olarak gidip her noktasını kendi başınıza keşfedebilirsiniz.

Gaudi’nin Modernist Parkı, Park Guell

gaudi-modern-parkGaudi’nin en sanatsal eseri olarak kabul edilen Modernist Park, aynı zamanda UNESCO Dünya Mirası listesine girmeyi başarabilmiştir. Otobüs ve ya metro seyahatinizden sonra, uzunca ve yokuş yukarı bir yürüyüşün ardından ulaştığınızın parkın huzur veren ve rahatlatan atmosferi eşliğinde dinlenebilirsiniz. Eğer yürüyerek durumda değilseniz, uygun bir fiyata ön kapısına kadar taksiyle de gelebilirsiniz. Parkın yapım amacı şehirden uzakta ve özel , bahçeli evleri olan, altmış kişilik bir köy oluşturmakmış. Gaudi’nin bu fikri yeterince sıcak bulunmamış ve ölümünden sonra Barcelona yönetimine halka açık park olarak bağışlanmıştır.En

Ucuz Barcelona Uçak Biletlerini Listele »

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.