Belçika’da Gezilebilecek Yerler

Belçika‘nın küçük bir ülke olması sahip olduğu güzellikleri daha çok ortaya çıkarmaktadır. Eşsiz manzaraları sizleri oldukça fazla büyüleyecektir.  Özellikle, Bruges, Ghent ve Mechelen gibi sahip olduğu şehirler sizlere keyifli bir tatil sunacaktır. Ülkenin genel olarak dikkatimizi çeken mekânlarını, güzelliklerini sizler için araştırıp, listeledik. Tarihte yaşanan olaylar Belçika’ya özel anılar bırakmıştır. Bizler de oraya gittiğiniz zaman bunlara şahit olabilmeniz için, Belçika’da gezilebilecek yerlerin listesini oluşturduk. Belçikalıların sahip çıktığı o tarihe sokaklarında ve yapılarında tanıklık edeceksiniz. Gelin birlikte Belçika rotamızı oluşturalım.

Saint Bavo Katedrali

Romanesk ve Gotik tarzına hâkim olan ve bu tarzı olabildiğince görebileceğiniz Aziz Bavo, Belçika’daki en iyi dini mimari olabilir. Burası Ghent şehrinin en önemli ve oldukça fazla turistin ziyaret ettiği merkezlerden biri olarak bilinmektedir. Turistik bir cazibe merkezi diyebiliriz. Binanın fazlasıyla dikkat çeken pencereleri oldukça önem arz etmektedir. Ayrıca içerisi de birçok insanı etkilemektedir. Çoğu insan dışında etkilenmeye başlar ve içeriye girdiğinde o etkilenme hayranlığa dönüşür. Bir diğer önemli özelliği de şehrin neredeyse en yüksek binası olmasıdır. Ayrıca buraya gittiğinizde Katedral içerisinde buluna mezarlara da mutlaka bakmalısınız.

Flanders Savaş Alanı

Belçika’ya giden birçok turistin burayı tercih etme sebepleri Belçika’nın Birinci Dünya Savaşında ki rolü ve ayrıca Ypres’te bulunan Flandra Savaş Meydanları’dır. Bu savaş alanları gelen herkesi büyülemektedir. Sadece turistleri değil yerli halkı da bir o kadar etkilediği bilinmektedir. Savaş alanının içerisinde ölen askerler için mezarlıklar bulunmaktadır. Ayrıca büyük bir bölüm vardır.  Savaşın gerçekliğini ve acımasızlığı buraya gelerek hissedebilirsiniz. Tarihe ve yaşanan bu olaylara tanıklık etmek istiyorsanız, Flanders’i mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Meuse Vadisi

Meuse Vadisi, Belçika’nın güneyinde yer almaktadır. Belçika’nın yeşilliğini, kırsallığını hissetmeniz için tercih edebileceğiniz en iyi yerlerden biri diyebiliriz. İçerisinde yer alan nehrin verdiği o ferahlık sizlere bir oh dedirtecek güzelliktedir. Nehrin sunduğu o güzel manzarayı bir görün derim. Vadinin orada bulunan Namur ve Dinant kasabası, tatilinize başka başka aktiviteler katmanız için oldukça elverişlidir. Bisiklet binip, yürüyüş yollarında keyifli yürüyüşler gerçekleştirebilirsiniz. Burası seyahatinizin adeta bir dinlenme mekânı olabilir. Vadinin içerisinde kayalıklar ve büyük bir uçurum yer almaktadır. Ayrıca iç kısımlarda da yine tarihi hissedebileceğiniz binalar bulunmaktadır. Meuse Vadisi’ni Belçika seyahatinize eklemenizde fayda var, diyebiliriz.

Biletall.com’dan Belçika’ya En Ucuz Uçak Biletini Bul »

Mons

15 ve 18. Yüzyıllara şahitlik etmiş bir yer diye bilinmektedir. Mons’a gittiğiniz zaman orayı keşfetmek sizlere ayrı bir heyecan katacaktır. 400 yıllık bir döneme sahip olan bu alan içerisinde simetrik anlayışa sahip olan binalarla kaplıdır. İçerisinde bulunan Toison d’Or Evi ve St. George Şapeli ayrıca önemlidir. Ayrıca buranın UNESCO listesinde koruma altına alındığı bilinmektedir.

Ardennes

Ardennes, Belçika, Lüksemburg ve Fransa sınırlarında yer almaktadır. Bölge içerisinde ormanlar ve keskin yamaçlı vadiler olduğu bilinmektedir. Burası ayrıca bulunduğu stratejik konumdan dolayı da oldukça önemlidir. Önemi savaşların geçtiği ve bizzat yaşandığı yer olmasından kaynaklanır. Şimdilerde burada bisiklet turları, kano gezileri, doğa sporları ve avcılık faaliyetleri yapılmaktadır. Gerek turistlerin gerekse Belçikalıların oldukça fazla önem verdiği yerlerden biri olarak bilinmektedir.

Semois Vadisi

Semois Vadisi, yeşilliğiyle bütün dikkatleri üzerine çekmektedir. Belçika’nın tarihi mekânları ve savaş izlerinin göründüğü şehirlerinin yanında sizlere büyük bir ferahlık sağlayacaktır. Ormanın içerisinde keyifli bir yürüyüş gerçekleştirmek bile sizleri başka bir dünyada hissettirebilir. Özellikle de bahar aylarında seyahatinizi gerçekleştiriyorsanız, burayı bir ziyaret edin derim.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.