Bremen’de Mutlaka Görmeniz Gereken 10 Yer

Almanya Federal Cumhuriyeti’nin aynı adlı eyaletinin başkenti: Bremen.

Bu masallara konu olan büyülü şehir, Hamburg’a yaklaşık 170 kilometre, Berlin’e ise 188 uzaklıkta yer alan; Almanya’nın kuzeybatısında bir liman kentidir. Tarih, sanat, mimari, eğlence gibi, bir seyahatte arayabileceğiniz tüm özellikleri bir arada sunan Bremen’in tarihi 8. Yüzyıla kadar uzanır. Seyahatiniz sırasında şehri keşfettikçe yer yer büyülenecek, yer yer tarihin tozlu sayfalarını kurcalarken bulacaksınız kendinizi. Fakat dikkat: Bremen’de kışlar oldukça sert geçebildiğinden, seyahat için en uygun zamanlar ilkbahar, yaz ve sonbahar ayları olacaktır. Şimdi gelin sizler için araştırdığımız Bremen’de mutlaka görmeniz gereken 10 yeri inceleyelim.

Old Town (şehir meydanı)

Bremen Altstadt (Old Town), Belediye Binası, Roland Heykeli, Böttcher Sokağı, Bremen Mızıkacıları Heykeli, Bremen Belediye Binası, St Peter Kilisesi, Ticaret Odası, Parlamento, St.Peter Katedrali gibi mutlaka görülmesi gereken şaheserleri içerisinde barındıran şehir meydanıdır. Gezinize buradan başlamanız ve eserleri tek tek ziyaret etmeniz ulaşım açısından sizin için en zahmetsiz yol olacaktır.

Bremen Mızıkacıları Heykeli

Bremen Mızıkacıları Heykeli, Grimm kardeşlerin o meşhur masalına ithafen yapılmış Bremen’in simgelerinden biri haline gelen muhteşem bir yapıttır. Boyutu, küçüklüğünden ötürü görenleri şaşırtsa da her ziyaretçinin mutlaka görmesi gereken bir eserdir. Halkın ve dolayısı ile turistlerin yaygın inanışına göre heykelin en altında yer alan eşeğin ayaklarını iki el ile sıvazlamak kişiye uğur getirmektedir.

Biletall.com’dan En Ucuz Bremen Uçak Biletini Bul »

Roland Heykeli

Almanya’nın hemen hemen her kentinde bulunan adaleti temsil eden Ronald Heykeli, 2004 yılında UNESCO Dünya Miras Listesi’ne alınmıştır. Elinde Almanya’nın simgesi olan kartal motifli kalkan tutan heykel, adaletin koruyucusu Ronald anısına yapılmıştır.

Schnoor

Bremen’in ara sokaklarında kaybolup tarih ve huzuru sonuna kadar hissetmek istiyorsanız, olmanız gereken yer Bremen Schoor’dur. Ziyaretçilerine sokakları ve mimarisi ile adeta Orta çağ Avrupa’sını tekrar yaşatan Schnoor, yerel alışveriş ve kahve dükkanları ile yerli ve yabancı turistlerin Bremen’deki uğrak noktası. Sizde Bremen’in ara sokaklarında kaybolmak istiyorsanız en uygun Bremen uçak biletini hemen alın.

Weser Nehri

Bremen’de tekne turu yapılacaksa Weser bu iş için biçilmiş kaftandır. Özellikle akşam saatlerinde, hava hafif kararmaya başladıktan sonra teknenin içinden şehrin tüm ışıklarını görebilir, Weser Nehri etrafına kurulmuş Bremen’in ihtişamlı mimarisi ve tarihi yapılarının güzelliği karşısında büyülenebilirsiniz.

Stadtwaage

Uzun yıllardan beri Alman Filarmoni Orkestrasına ev sahipliği yapan Stadtwaage binası, 16. yüzyılda inşa edilmiş ve ikinci dünya savaşının yıkıcı gücüne dayanamayıp çökmüştür. Sonrasında tekrar inşa edilen bina, Bremen’e gelen hemen hemen her turistin ilgisini ve beğenisini toplayan güzide yapılardan birisidir.

Böttcher Strasse

Roselius-Haus ve the Paula Modersohn-Becker Müzelerini içerisinde barındıran Böttcher Sokağı, minik şekerci ve çikolatacı dükkanlarını, kırmızı kiremitli masalsı evleri, bronz heykelleri ve saat çanları ile adeta orta çağın bir yansımasını andırıyor. Bremen’e gittiyseniz Böttcher Sokağı’nı ve müzelerini görmeden asla dönmeyin.

Schlachte

Schlachte bölgesine geldiğinizde nehir kenarındaki cafe ve restoranlarda veya gemi-restoran Admiral Nelson’da oturup manzaranın tadına varabilir, aileniz veya birlikte seyahat ettiğiniz yakınlarınız ile hem nehrin ve Bremen’in o harika havasını içinize çekebilirsiniz.

Bremen Hauptbahnof (İstasyon)

1847 yılında inşası tamamlanan Hauptbahnof İstasyonu, Bremen ziyaretçilerinin oldukça ilgisini çeken yapılardan biri. O yılların zorlu şartlarında bu denli büyük ve görkemli bir yapı inşa etmenin oldukça büyük bir emek gerektirmesinden ötürü, ziyaretçilerin çoğu bu yapıya çok büyük bir ilgi göstermekteler. Bilmekte fayda var: Ziyaretiniz sırasında pazar gününe denk gelirseniz, Bremen’de bulunan dükkanların çok büyük bir kısmı kapalı olacak fakat Hauptbahnof istasyonu pazar günleri dahil, haftanın her günü açık bulunuyor.

Mühle am Wall

Wallanlagen Parkının içine bulunan bu minik ve sevimli değirmen Bremen’de şehrin sembollerinden biri haline gelen yapıların arasında yer alıyor. Wallanlagen Parkı içerisinde yapılan huzur dolu yürüyüşleriniz sırasında Mühle am Wall Değirmenine uğrayıp içerisinde bulunan minik cafe’nin enfes kahvelerini mutlaka deneyemelisiniz.

Biletall.com’dan En Ucuz Bremen Uçak Biletini Bul »

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.